Заява Асоціації вчених мусульман щодо поточних подій

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

На сайті Асоціації вчених мусульман у вівторок 02.09.2014, що відповідає 7 зуль-када 1435 р.х., було викладено статтю під назвою «Заява Асоціації вчених мусульман щодо поточних подій» у початку якої пояснюється визначення реальності цієї асоціації: «Асоціація вчених мусульман спирається на шаріат та заснована для відродження задачі вчених в Уммі і роботи над загальним словом мусульман згідно з правдою і прямим шляхом, вона буде зайнята їх проблемами та труднощами, забезпечуватиме рішення у відповідності з методологією і вірою Ахлі Сунна ва ль-Джамаа, вважає своїм обов’язком захист молоді від західного впливу та помилкових методологій».

У заяві говориться, що асоціація хоче роз’яснити позицію шаріату стосовно поточних проблем, таких як проблема Гази, Ємену, Сирії та інших. У заяві мусульман вітають з перемогою та стійкістю проти ворога. Асоціація почала так звану масштабну кампанію з реконструкції Гази і попрохала від, як вона каже, ісламських держав зробити свій внесок у зняття блокади та реконструкції Гази. Після цього у заяві обговорюється так званий проект Сефевідів-рафідітів у Ємені, у якому він закликає народ Ємену виступити проти проекту Аль-Хутхі, спрямованого на розділення Умми, як говориться у заяві.

Коментар:

Для початку слід сказати, що єднання слова Умми відбувається лише за наявності загального територіального утворення, на якому  здійснюється правління за Книгою Аллаха і Сунною Його Посланця, мир йому і милість Аллаха, а задачею цього утворення є застосування шаріату Аллаха всередині країни та опіка, турбота, збереження крові людей, їх честі, майна перед ворогом, а також розповсюдження Ісламу закликом і джихадом за кордоном. Це питання відоме для мусульманської спільноти як одне з числа основоположних питань релігії, не кажучи вже про те, що він відомий серед вчених. Іслам підкреслив невизнання того, хто хоче розділити єдність Умми або хто послаблює єдність її існування. Сказав Пророк, мир йому і милість Аллаха:

إذا بويع لخليفتين فاقتلوا الآخر منهما

"Якщо було дано присягу двом халіфам, то вбийте другого з них." (Сахіх Муслім)

Також сказав Пророк, мир йому і милість Аллаха:

من جاءكم وأمركم جميع على رجل واحد يريد أن يشق عصاكم أو يفرق جماعتكم فاقتلوه

"Якщо прийшло до вас і було вам наказано об’єднатися навколо одного чоловіка, який хоче внести розкол серед вас і розділити вашу єдність, то вбийте його. (Сахіх Муслім)"

Для Асоціації вчених мусульман личило б підкреслити те, що єдність слова мусульман не буде виконана, окрім як з їх єднанням навколо одного халіфа, який дбатиме про їх справи. Що ж стосується заяви асоціації про підтримку Гази, то обов’язковий закон  шаріату для мусульман, який повинен виконуватися, це рух армій в ісламських країнах для визволення Гази й усієї Палестини і немає іншого шаріатського рішення для палестинської проблеми.

Що ж стосується проблеми з Аль-Хутхі, то проект, який він прийняв, є іноземним, запропонованим ворогами Умми і не має зв’язку з ідеєю шиїтів, за якими він ховається. Справжньою ж небезпекою для Умми є усі зрадницькі уряди в Ємені, усе одно будь  то Хутхі або інші із числа тих, які прийняли те, що називається виходом за допомогою діалогу конференції, яка веде до демократичної громадянської держави і розділення Ємену на федеративну державу під опікою ООН.

Для Асоціації вчених мусульман було обов’язковим пояснити небезпеку цього західного проекту проти Ємену та інших країн мусульман, які були згадані у заяві вчених, без того, щоб дати їм шаріатське рішення.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Доктор Абдуллах Базіб/Ємен

11 Зуль-када 1435 рх.
06.09.2014 р.

Головне меню