Звернення президента Єгипту на Всесвітній економічній конференції у Давосі – це спроба догодити невірним і явна ворожнеча у відношенні до мусульман і їх святинь

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі виступив із промовою на економічній конференції у Давосі, яка відбулася 22 січня.

Коментар:

Ас-Сісі у своєму виступі ясно дав зрозуміти, що він не представляє мусульман, а виступає і каже від ім’я невірних, наче він – один із них!

Звертаючись до присутніх, він сказав: «Ці мільйони людей, які вийшли з протестами у Франції, є однодумцями тих, хто переповнює площі Єгипту на протязі одного – півтора років. Вони протестують проти тих самих терористів, які бачать у нас усіх своїх супротивників».

Він також підкреслив, що «кров, пролита терористами у Єгипті, Іраку, Канаді та Франції, має один і той самий колір, а це означає, що ми повинні об’єднати усі наші зусилля по ліквідації цього лиха».

Потім він звернувся до мусульман і поклав на них відповідальність за «тероризм», зробивши так, щоб вони відчували за собою провину за вбитих журналістів, які піддали знущанням нашого Пророка ﷺ. До цього він заявив: «Нам, мусульманам, необхідно виправити себе, щоб не давати приводу зводити наклеп проти нашого минулого, справжнього і майбутнього у силу нашого неправильного уявлення про світ».

Ас-Сісі похвалив маси, які вийшли у Франції із осудом вбивств через образи Пророка ﷺ, і повідомив про свою солідарність з ними. Більше того, він вважає, що люди на мітингах проти «Братів-мусульман» виступають за те саме за що виступають прибічники Шарлі у Парижі! За його думкою, демонстрації у Франції та Єгипті мають загальну причину, а саме – боротьбу з тероризмом. Згідно з його судженням, пролита кров невинних мусульман і кров тих, хто бореться з Ісламом та Пророком ﷺ мусульман, не має відмін. Це спостерігається у його словах: «..має один і той самий колір…». Перед ним і перед країнами невірних колонізаторів стоїть одна і та сама задача, а саме – боротьба з «тероризмом», тобто – боротьба з Ісламом.

Ас-Сісі та інші, будучи правителями мусульманських країн, піддалися колонізаторському впливові країн Заходу, які розв’язали війни проти колонізаторів за мільйони вбитих мусульман, окупацію своєї країни і псування святинь замість того, щоб винити мусульман, пропонуючи їм «змінюватися». Метою ас-Сісі є те, щоб мусульмани були такими, як цього хотів би Захід: які не вимагають Халіфату та джихаду, не реагують на образи на адресу своєї релігії та святинь, а навпаки – просякнуті помилковим розумінням Ісламу.

Як Ас-Сісі може умовчувати про тиранію Заходу і при цьому видавати себе за мусульманина, якщо навіть деякі західні журналісти критикують Захід, поклавши на нього відповідальність за політику, що проводиться ним у відношенні до мусульман, і за їх реакцію на неї? Навпаки, він засудив мусульман за їх реакцію у відповідь, хоча вона незрівнянна з тим, як чинить Захід з мусульманами. Ас-Сісі відчув би це, якщо б вважав себе частиною Ісламської Умми.

Заява ас-Сісі на конференції у Давосі не може залишатися безкарною. Народові Єгипту слід привести його до відповіді за дану позицію і вимусити відмовитися від своїх слів, відкрито заявивши, що він не виступає від імені мусульман.

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

كَلاَّ، وَاللَّه لَتَأْمُرُنَّ بالْمعْرُوفِ، وَلَتَنْهوُنَّ عَنِ الْمُنْكَرِ، ولَتَأْخُذُنَّ عَلَى يَدِ الظَّالِمِ، ولَتَأْطِرُنَّهُ عَلَى الْحَقِّ أَطْراً، ولَتقْصُرُنَّهُ عَلَى الْحَقِّ قَصْراً، أَوْ لَيَضْرِبَنَّ اللَّه بقُلُوبِ بَعْضِكُمْ عَلَى بَعْضٍ، ثُمَّ لَيَلْعَنكُمْ كَمَا لَعَنَهُمْ

«Але ні! Клянусь Аллахом, ви неодмінно будете наказувати схвалюване, неодмінно будете забороняти засуджуване і будете неодмінно хапати гнобителя (тирана) за руку. І ви неодмінно будете схиляти його перед істиною, ви неодмінно будете обмежувати його істиною, або ж Аллах зіштовхне ваші серце одне з одним, а потім прокляне вас, як прокляв їх» (приводять Абу Давуд, ат-Тірмізі).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Таліб Ріда – Ліван
07 Рабі ус-сані 1436
27.01.2015 р.

Головне меню