Катар: Суть проблеми у Сирії – це політика режиму

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Міністр закордонних справ Катару Халід ібн Мухаммад аль-Аттія заявив, що суть сирійської проблеми полягає у політиці сирійського режиму, в основі якої лежить жорстокість. Також він підкреслив, що повітряних атак не достатньо для ліквідації організації «ІДІЛ». Аль-Аттія підкреслив під час своєї участі на форумі під егідою журналу «The Atlantic», що немислимо бути солідарним із режимом Башара Асада у боротьбі проти так званого «тероризму», натякаючи на можливість військової співпраці між США та сирійським режимом у протистоянні «ІДІЛ». Він сказав: «Люди у регіоні не згодні з організацією «ІДІЛ», але вони намагаються нагадати всім про походження проблеми», закликавши не відволікатися від справжньої причини сьогоднішнього положення справ у Сирії (Джерело – Al Jazeera).

Коментар:

Слова аль-Аттія про недостатність повітряних атак для перемоги над «ІДІЛ» не випадково збігаються із заявою Башара Асада в інтерв’ю французькому журналові «Paris Match», який був оприлюднений 12 березня 2014 року, де він каже: «Немає можливості усунути терор з повітря, як і неможливо добитися результатів на землі з причини відсутності сухопутних сил, які добре знайомі з місцевістю і, у той самий час, володіють мобільністю». Обидві ці країни ідуть американським планом урегулювання у Шамі. Як у Шамі літаки тирана Асада бомбардували і вбивали чоловіків, жінок і дітей, так і літаки Катару брали участь у масовому винищенні наших братів у Шамі та Іраку під гаслом «боротьби з тероризмом».

Усім зрозуміло, що «війна проти тероризму» - це «війна проти Ісламу та мусульман». Метою союзу, породженого Заходом, є підтримка тирана, продовження його існування, винищення народу Сирії і схилення їх до підкорення американському керівництву для прийняття американського рішення і відмови від встановлення правління на основі Ісламу. Якщо б не заступництво Заходу над цією системою тиранії у вигляді підтримки засобами і стратегіями, то неможливо було б утримати благословенну революцію Шаму.

О міністр закордонних справ Катару, сутність сирійської проблеми – це наявність тиранічного режиму агента Заходу, його відданість своїм хазяям, служіння їх інтересам у регіоні, навіть якщо на кону стоять кров, безпека, честь і віра мусульман. Основою лиха є змова світових країн, у тому числі – і Катару, проти мусульман та їх революції. Відсутність мусульманського правління, яке витікає з релігії та світогляду мусульман, є джерелом усіх їх лих. Система правління Катару не у кращому положенні у порівнянні з системою Башара Асада, навпаки, вони слідують одному і тому самому векторові. Вони обрали служіння Заходу, зраду Аллаха, Його Посланця ﷺ та мусульман, а також – відмову битися за Халіфат за методом пророкування. Виходом із цього положення є усунення усіх цих жорстоких маріонеткових режимів, позбавлення від впливу Заходу та його військ, і, нарешті, здійснення радісної звістки Посланця Аллаха ﷺ шляхом встановлення Праведного Халіфату за методом пророкування.


Спеціально для Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ваша сестра Фатіма бінт Мухаммад
18 Рабі ус-сані 1436
07.02.2015 р.

Головне меню