Стрічка новин від 05.02.2015

Новини та коментарі
Друкарня

Заголовок:

• Сісі закликає до громадянської війни у Єгипті
• Опозиція та влада у Єгипті звертаються до Америки
• Ердоган здійснює проекти Америки в обмін на її підтримку у посиленні його впливу

Подробиці:

Сісі закликає до громадянської війни у Єгипті

Голова військового перевороту і сьогоднішнього режиму в Єгипті – Абдель Фаттах аль-Сісі, 01.02.2015 закликав сили безпеки на Синайському півострові помститися за вбитих солдатів єгипетської армії і сказав: «Ми воюємо з добре підготованим всесвітнім терористичним угрупуванням. У вас розв’язані руки, помстіться ж терористам». Цю заяву він зробив після нападу бойовиків на Синайському півострові на єгипетських військових 30.01.2015, у результаті якого 45 людей було вбито і 74 отримали поранення; більшість постраждалих були з числа військових. Цей заклик є закликом до громадянської війни. Сісі закликає родичів загиблих солдатів і їх прибічників провести атаку на всіх, хто виступає проти режиму та військового перевороту. Ця помста приведе до того, що люди постійно почнуть мститися одне одному: з одного боку будуть мститися прибічники нинішнього режиму, а з іншого боку – ті, хто втратив своїх дітей від рук службовців цього режиму. Ці заяви вказують на те, що ця людина не володіє хоча б якимось здоровим глуздом або політичною свідомістю, як і не володіє почуттям відповідальності і не розуміє, які її очікують наслідки після даного заклику. Він закликає до постійного вбивства і хаосу, неначе він свідомо робить це, адже він у минулому був співробітником спецслужб. І цим хаосом він зможе виправдовувати вбивства і тюремне ув’язнення усіх, хто суперечить режимові, а  також цей хаос прикриє його неспроможність вирішувати проблеми Єгипту. Він хоче, щоб мусульманський народ Єгипту воював один з одним під приводом боротьби з тероризмом та помсти. Сісі вирішив скористатися племінним невіглаством, яке є забороненим в Ісламі. Він не дбає про вирішення проблем народу Єгипту, які не вирішувалися ані режимом Сісі, ані режимами його попередників з причини того, що ці системи основані на безбожній капіталістичній ідеології, і тому екс-правителям також не вдалося вирішити ці проблеми. Усі ці та інші проблеми не будуть вирішені без справедливої Ісламської держави, яка виконає систему Ісламу під затінком праведного Халіфату, основаного на методі пророкування, у якому будуть щирі правителі – сильні, які знають що таке правління та усвідомлюють величину своєї відповідальності.

Опозиція та влада в Єгипті звертаються до Америки

Американський телеканал «CNN» повідомив 01.02.2015 про те, що МЗС Єгипту критикує те, що у Держдепартаменті США прийняли делегацію рухи «Братів-мусульман», вважаючи заяви, зроблені офіційними особами уряду США з метою пояснити цей хід, незрозумілими. І МЗС Єгипту також вважає, що ніяк неможна зрозуміти зв'язок Держдепартаменту США з елементами, «причетними до терористичної діяльності з метою залякування єгиптян». Також даний телеканал процитував відповідь прес-секретаря Держдепартаменту США Джейн Псакі, у якому вона сказала: «Міністерство провело зустріч із низкою єгипетських екс-парламентаріїв, у тому числі – і з деякими колишніми членами партії «Свобода і справедливість», які знаходилися з візитом у США по запрошенню Університету Джорджтауну». Дана зустріч є стандартною, оскільки вважається, що єгипетська делегація «не представляє «Братів-мусульман»». Обидві сторони – режим і опозиція – звертаються до Америки, щоб спробувати зміцнити свій вплив у Єгипті та отримати підтримку США. Америка ж, як правило, підтримує існуючу систему, підтримуючи відносини з опозицією лише заради своїх інтересів. І тому США підтримують зв'язок з рухом «Братів-мусульман» та іншими партіями, які згодні працювати у межах демократичної системи. Америка переслідує свої інтереси, бажаючи посилення свого впливу у Єгипті, і веде гру з усіма, у кому вона зацікавлена. Адже Америка підтримала прихід «Братів-мусульман» і Мурсі до влади після революції, а потім повернулася проти Мурсі і його руху, підтримавши і виправдавши військовий переворот, здійснений Сісі проти демократії. Хоча саме Америка наполягала на тому, щоб застосувати демократію у Єгипті, і закликала кожного до її застосування, обдуривши народ Єгипту. Америка виправдала цей переворот тим, що він, за словами держсекретаря США Джона Керрі, повинен був відновити демократію. Подібні організації, партії та групи досі вирушають в Америку, щоб отримати її згоду допомогти їм проти режиму Сісі і прийняти їх як учасників політичної гри в Єгипті. Вони повторюють помилки минулого: вони робили це вже під час усунутого Хосні Мубарака у 2011 році, але це ніяк їм не допомогло. Представники даних партій та рухів думають, що вони, діючи подібним чином, здійснюють корисні для країни поступки. Вони не переглянули себе і не залишили цей шлях, який приведе їх до скоєння рокових помилок і який обрушить на них та Умму лиха і великі нещастя. Вони не змінили свій метод, щоб повернутися до основи і методу лідера Умми, кращого прикладу та очільника – Пророка ﷺ, щоб Аллах обдарував їх перемогою.

Ердоган здійснює проекти Америки в обмін на її підтримку у посиленні його впливу

Президент Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган 01.02.2015 заявив про те, що парламентські вибори, які пройдуть у червні, залежать від конституційних поправок, які він хоче внести у Конституцію, а саме – уведення в країні президентської системи, що означає передачу повноважень прем’єр-міністра Президентові Республіки. А також він хоче зробити Туреччину федерацією, щоб утворити курдський регіон з метою вирішення курдського питання у відповідності з американським планом, подібно до того, що сталося в Іраку. Він закликає людей голосувати за це на цих майбутніх виборах. Очікується, що партія Ердогана набере від 40 до 48% голосів. І його партія, хитруючи, намагається виграти курдські голоси і голоси невеликих курдських партій, використавши хитрість зі створенням курдського регіону, відвернувшись від ісламського рішення, яке не дозволяє робити відмінності між людьми за національною ознакою, а об’єднує людей під єдиною істиною Ісламу і робить їх однією Уммою у межах єдиної держави.

З іншого боку, Ердоган усе іще веде свою кампанію проти групи Гюлена – уряд систематично проводить арешти людей з правоохоронних органів, що входять у цю групу. Ердоган зачинив Академію поліції, яку вони контролювали, тому що був не у змозі посилити свій вплив у ній через те, що посадовці та вчителі цієї Академії належали до групи Гюлена. Після свого повернення з Сомалі 27.01.2015р. Ердоган заявив, що «змова, яка планувалася деякими особами (з групи Гюлена), повинна була привести до арешту голови турецької розвідки Хаккана Фідана у лютому 2012 року», а після цього – і до арешту самого Ердогана. Ердоган заявив: «Уряд із добрими намірами будував свої відносини з групою Гюлена, допоки не розкрилися їх задуми та плани, заради яких вони використовували своїх людей, які працювали у спецслужбах, у поліції та судових органах». Він також додав: «Зараз ми очищуємо державні установи від залишків їх впливу».

Президент Туреччини Ердоган працює над тим, щоб зміцнити свій вплив і владу шляхом внесення поправок у конституцію. Америка ж підтримує його в цьому в обмін на те, що він реалізує їх проект з курдського питання, а також підтримає сомалійський уряд, який знаходиться під впливом Америки. Америка не заперечує проти посилення Ердогана, і він знищує усі сили, які виступають проти нього, особливо – групу Гюлена, яка була у союзі з ним, а потім почала будувати підступи проти нього, заявивши про свою підтримку політики США та «Ізраїлю». Ця група хотіла домінувати в державі і зробити уряд органом, який підкорюється їй, подібно до того, що відбувається в Лівані, де партія Ірану (Хізболла) домінує в державі. Це – один зі способів США, використовуваний в управлінні деякими країнами, у результаті чого ці країни опиняються у слабкому положенні, переповненими внутрішніх конфліктів, що не дозволяє їм вийти з-під впливу США або суперечити їх наказам. У результаті використання даного способу в країні з’являються опозиційні сили, а рішення держави стають слабкими і не можуть бути реалізовані без схвалення домінуючої в країні групи, яка знаходиться під впливом Америки. Ердоган сказав про це наступним чином: група Гюлена є паралельним органом уряду всередині держави. Це висловлювання було зроблене після того, як він назвав їх «державою всередині держави» і відзначив, що їх голова живе у штаті Пенсильванія – в Америці, щоб натякнути на відношення групи Гюлена з Америкою. Ердоган розпорядився видати ордер на арешт Гюлена, а Америка не виступила проти цього, але і не видала його.


16 Рабі ус-сані 1436
05.02.2015

Головне меню