Про що каже стаття представника Аль-Азхару

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Доктор Аббас Шуман, представник Аль-Азхару, заявив під час семінару на факультеті ісламських наук, присвяченого ролі іноземних студентів Аль-Азхару у розповсюдженні правильного Ісламу у своїх країнах, що в нашій релігії немає  жодних зобов’язань щодо того, щоб Халіфат існував за зразком наступників Посланця Аллаха ﷺ. Він пояснив це тим, що дана успішна модель виправила світ свого часу, однак вона мала свій час і свої задачі. «Ми не приймаємо її перекручення, але ми відкидаємо те, щоб вона була єдиною моделлю, яка анулює все окрім неї, не дивлячись на її успішність. Більше того, існують надійні та визнані нашим Шаріатом моделі систем правління, і немає нічого, що зробило б їх недійсними, даючи привід деяким злочинцям виходити проти них і вважати їх дурницею», - передає газета «Сьомий день» (www.youm7.com) от 31.03.2015.

Коментар:

1. Невже аль-Азхар опустився до такого незавидного становища, що став називати злочинцями тих, хто закликає до встановлення Праведного Халіфату за методом пророкування, і в той самий час він довгі місяці мовчить перед обличчям тих, хто насправді є злочинцем?! Мовчить перед тими, хто скоїв злочин у відношенні Умми, її релігії та спадщини, отруйних стріл яких не уникнули Бухарі і Муслім?! Більше того, вони вже стали нападати на сподвижників Пророка ﷺ та його жінок (р.а.)! А коли Аль-Азхар отямився від непритомного стану, то просто звернувся до Інвестиційного управління із запитом припинити програму одного з цих нечестивців.

2. Стан представника Аль-Азхару доктора Шумана каже про себе: «Ми не хочемо Праведного Халіфату за методом пророкування, не дивлячись на його успішність, а бажаємо світської громадянської держави, не дивлячись на усі її провали». Докторе, якщо Халіфат був успішною моделлю, яка виправила увесь світ, то яке виправдання Ви знаходите для себе, відкидаючи цю модель сьогодні?! Ви дійсно переконані, що сьогоднішні обставини – не ті, що були тоді, і час – не той, що був тоді?! Далі, що Ви у такому разі збираєтеся робити з шаріатськими текстами, які зобов’язують нас жити в Халіфаті (як у системі правління для мусульман)? Я думаю що Ви добре знаєте їх (і навіть вивчили напам’ять), однак схилилися до правителя і наближаєтеся до нього, щоб придбати у нього щось для себе.

3. Ви кажете: «Методи обрання халіфа відмінні в Ісламі, адже халіфи Абу Бакр, Умар та Усман – усі прийшли до влади різними шляхами. І сьогоднішнє прийняття ними кількох правителів зі зміною часу, разом зі встановленням кордонів та чисельністю наших держав, подібне до чисельності шляхів обрання халіфа». Багатоманітність способів вибору халіфа не переходить межі розбіжностей стосовно особистості халіфа, як і немає у цьому нічого поганого… Адже Халіфат – це договір згоди і вибору, у якому дозволено використовувати усі доступні засоби та способи, які висловлюють згоду Умми та її вибір. І може бути достатньою думка впливових осіб (ахлю ль-халь ва ль-акд), якщо вони дійсно висловлюють думку мусульман і їх погляд, як це було під час обрання Абу Бакра в Сакіфа (під навісом). А також це може відбуватися за допомогою виборчих скриньок та голосування, як це відбувається сьогодні. Однак це не може розглядатися як виправдання для великої кількості правителів та держав у мусульманських країнах. І я не знаю, яким чином доктор Шуман порівняв одне з іншим!!

4. На тому семінарі доктор Шуман заявив, що «створення єдиного ринку та спільних арабських сил не означає повернення до Халіфату, як про це стверджують деякі організації, які відносять себе до Ісламу». Однак ми не знаємо, що це за організації, про які він говорить, оскільки не знаємо жодної з них, хто покладав би будь-які надії на арабських правителів у цій області, окрім дурня. Оскільки спільна арабська сила – це всього лише інструмент в руках Заходу для реалізації західних схем у наших країнах, і ці правителі могли організувати таку силу виключно після отримання зеленого світла від своїх хазяїв на Заході. Більше того, здається, що доктор хоче передати своє послання до всієї Умми, потішеної поверненням Праведного Халіфату за методом пророкування, заявивши, що не варто покладати на нього надій, оскільки Халіфат не повернеться знову. Однак ми кажемо йому, що Халіфат повернеться, з волі Аллаха, оскільки це – добра звістка Посланця Аллаха ﷺ, а ми віримо обіцянці Аллаха і добрій звістці Його Посланця ﷺ!

وَلا تَقُولُوا لِمَا تَصِفُ أَلْسِنَتُكُمُ الْكَذِبَ هَذَا حَلالٌ وَهَذَا حَرَامٌ لِتَفْتَرُوا عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ إِنَّ الَّذِينَ يَفْتَرُونَ عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ لا يُفْلِحُونَ ١١٦

«Не вимовляйте своїми вустами брехню, стверджуючи, що це дозволено, а те заборонено, і не зводьте наклеп на Аллаха. Воістину, не досягнуть успіху ті, які зводять наклеп на Аллаха» (16:116).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір       


Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
18 Джумада ас-сані 1436 х.
07.04.2015

Головне меню