Саудівська Аравія прагне зберегти Сирію світською та демократичною

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина:

Лавров: «Усі учасники переговорів зацікавлені у збереженні Сирії як цілісної, суверенної і світської держави» («Росія сьогодні» за 23.10.2015). Аль-Джубейр: «Ми схвалюємо та братимемо участь у нарощуванні зусиль щодо врегулювання ситуації в Сирії на підставі Женевського комюніке, яке передбачає створення перехідного уряду, гарантує плавний перехід до влади і формування демократичного уряду» («Ер-Ріяд» за 23.10.2015) .

Коментар:

З самого початку благословенної революції у Сирії ми не припиняємо говорити про зраду саудівського режиму у відношенні до мудждахідів, про його прагнення стерти ісламський характер цієї революції, про те, що Сауд підтримує абсолютно всі підступи, сплетені проти революції, і це ясно простежується у заявах так званої «опозиції», що складається з ошуканих режимом людей. Як ми говорили раніше, Аллах неодмінно відкриє особи лицемірів, і Америка вже не в змозі приховувати свої злочини.

З того моменту, як Сальман ібн Абдул-Азіз прийшов до влади і вручив портфель міністра закордонних справ своєму слухняному синові Аделю аль-Джубейр, Саудівська Аравія без коливань виконує все, що вимагає від неї її господар - Америка. Коли саудівські шейхи голосно називали «джихадом» те, що відбувається в Ємені, офіційна позиція полягала у «прагненні через війну змусити протиборчі сторони прийти до політичного рішення». У той момент, коли шейхи змінили своє ставлення до революціонерів у Єгипті, офіційна влада заявляла про «відповідність поглядів з Єгиптом на події в регіоні». Коли вулиці в країні кипіли через страждання братів в благородній Палестині, офіційна влада підійнялася на вершину сорому і зради! А коли ці ж шейхи видавали фетви про необхідність зупинити російську агресію, влада Саудівської Аравії стала головною підтримкою цієї агресії і увінчала свою зраду у відношенні до релігії Аллаха, підтримавши прагнення зберегти Сирію «демократичною і світською».

Після всього цього ми, сини країни двох святинь, маємо повне право запитати: де ж ті, хто видав фетви про обов'язковість джихаду проти російської агресії? Де ж ті, хто закликав зі своїх Мінбар до муджахидів? А де ж ті, які вважали, що те що відбувається в Ємені це джихад або закликали звільнити аль-Аксу від кігтів іудеїв? А куди поділися ті, хто знає про суперечність демократії Ісламу і видавав про це книги і фетви? Де ці люди, чиє уряд підтримує росіян у Сирії і бажає бачити її демократичною і світською? Де ж зараз ті, чиї влади прагнуть «знайти політичне рішення, що задовольняє всі сторони у Ємені»? Так що ж вони говорять про мовчання влади у відношенні до палестинського лиха, до усіх цих підступів, приниження, покірності і зради? Де ж вони, ті хто вважає себе онуками Ібн Ханбаля, Ібн Таймії та Ібн Абд ас-Саляма? Де ж позиція духовних лідерів у відношенні до гніту? Хіба їх знання не говорять їм про необхідність говорити слово істини, заборонити засуджуване, усунути брехню і зупинити гніт?

Ми, сини країни двох святинь, маємо повне право відчитати цих вчених за їхнє мовчання в той час, коли вся Умма потребує сильної позиції, проявленої заради Аллаха і Його релігії! Ми маємо право відкинути їх мовчання, схопити їх за руки і сказати їм: «Досить мовчати! Прагніть ж до достатку Аллаха!». Ми маємо право спонукати і пробудити їх, незважаючи на те, що насправді це - їх борг перед нами, у той час коли ми кричимо їм у вуха, а вони не пробудяться!

Наше право - звернутися до них із вимогою, щоб вони повели нас вперед. Але ми також маємо повне право, а точніше - навіть зобов'язані, керують вони нами чи ні, переступити їх, не чекати на їх пробудження, спрямуватися до того, що задовольнить Аллаха і Його Посланника ﷺ, звеличить Його релігію і Умму Посланника ﷺ. У нас вже немає ніяких виправдань, і ми зобов'язані залишити цей режим на Аллаха і прагнути до встановлення істинної релігії Аллаха в істинній Ісламській Державі, у державі Халіфат за методом пророкування, державі справедливості і милосердя, яка поверне нам правління Абу Бакра, Умара, Усмана і Алі, хай буде задоволений ними Аллах і хай зробить Він нас їх послідовниками!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах аль-Кахтані
Територия Двох Святинь
12 Мухарраму 1437 х.
25.10.2015 р.

Головне меню