Озброєний заколот або хитрість тирана Е. Рахмона задля заборони Партії Ісламського Відродження Таджикистану ?!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

4 вересня ІА «Авеста» з посиланням на МВС Таджикистану повідомило: «У результаті нападу озброєних бойовиків в Душанбе і Вахдаті загинули 8 співробітників міліції, у тому числі - 4 бійці ОМОНу. У ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що незаконним озброєним угрупуванням керує заступник міністра оборони, генерал-майор Халім Назарзода, член Партії Ісламського Відродження Таджикистану, колишній польовий командир Об'єднаної таджицької опозиції. 8 вересня генеральна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно генерала Абдухаліма Назарзода за чотирма статтями кримінального кодексу країни. Кримінальну справу порушено за статтями 305 (зрада батьківщині), 307, ч.2 (організація екстремістського співтовариства), 309 (шкідництво, диверсія) і 179 (тероризм) КК РТ. 11 вересня силові структури повідомили про ліквідацію генерала Абдухаліма Назарзоди».

Коментар:

Жадібність і неуцтво правителів-тиранів спонукає їх робити жахливі злочини. Прикладом тому слугують останні події в Таджикистані. Так званий «військовий заколот» з боку колишнього заступника міністра оборони генерала Абдухаліма Назарзоди - ні що інше, як черговий підступний злочин тирана Е. Рахмона.

Ця акція з боку влади безпосередньо пов'язана з Партією Ісламського Відродження Таджикистану - єдиною «ісламською» партією, яка офіційно діє на території Центральної Азії з 1990 року. Лідер партії нині - Мухіддін Кабірі. Партія не має нічого спільного з Ісламом, за винятком того, що в партії перебувають ошукані ісламськими гаслами мусульмани, які сподіваються на те, що в недалекому майбутньому в Таджикистані знову відродитися ісламське правління. Партія заснована на секуляристських ідеях, але все ж через ісламські гасла привертає до себе послідовників. Незалежна і непідконтрольна владі партія дуже сильно турбує тирана Е. Рахмона.

На виборах 28 лютого 2010 ПІВТ набрала 8,2% і отримала 2 місця в нижній палаті парламенту Таджикистану «Меджліс Олі». На виборах у березні 2015 року під тиском Е. Рахмона із застосуванням різного роду хитрощів центральна виборча комісія заявила про те, що всього лише 1,5% виборців проголосувало за ПІВТ. Таким чином, влада вичавила ПІВТ з парламенту і почала масштабний тиск на її лідера і прихильників. Були озвучені звинувачення про причетність партії до терористичної та екстремістської діяльності окремих її членів, а Мухіддіна Кабірі звинуватили в розкраданні державного майна та в інших злочинах. І ось, збираючись завершити задумане - повністю заборонити ПІВТ в країні, - тиран Е. Рахмон влаштовує «озброєний заколот».

Генерал Абдухалім Назарзода в 2005-2007 рр. обіймав посаду першого заступника командувача сухопутними військами Збройних Сил РТ. З 2006 по 2009 рр. він навчався в Таджицькому національному університеті. З 2007 року по січень 2014 він обіймав посаду начальника управління військами та безпеки військової служби. У січня 2014 року указом президента він був призначений заступником міністра оборони РТ.

Перед смертю генерал Абдухалім Назарзода встиг передати усну заяву, в якій говориться: «Уряд Рахмона вирішив ліквідувати багатьох колишніх командирів ОТО (Об'єднана таджицька опозиція) через те, що не всі вони підписалися під рішенням влади ліквідувати ПІВТ. Тим самим уряд порахував їх неблагонадійними, оскільки після ліквідації партії ці командири можуть стати на захист партії і народу, хоча вони і не підписали цей папір, аргументуючи це тим, що військові не можуть бути залучені в політику і від їх підпису нічого не залежить. Однак, незважаючи ні на що, частина командирів, які не підписали звернення про закриття ПІВТ, самі підписали собі смертний вирок».

За заявою генерала Назарзоди, після атак влада мала намір підкинути тіла вже вбитих командирів у ці місця й оголосити світові, що вони були вбиті під час бойових дій. Частково це їм вдалося. Генерал і його соратники не стали здаватися на милість тирану і його шакалам. Військові стояли на смерть, відстоюючи свою честь і гідність.

Мусульмани! Злочини тиранів можна зупинити, тільки об'єднавшись всім ісламським світом навколо Ісламу. Робота з відродження Ісламу в образі дій Пророка Мухаммада ﷺ - рятівний шлях для всіх нас. Боротьба з тиранами найкращим словом - Кораном - і дотримання Сунни Пророка Мухаммада ﷺ, з волі Аллаха і Його обіцянки, зробить нас переможцями і шахідами. Пророк Мухаммад ﷺ сказав: «Чільник шахідів - Хамза і той, хто сказав праведне слово несправедливому правителю і був убитий їм за це».


Спеціально для радіо Центрального офісу Хізб ут-Тахрір
Співробітник Центрального Медіа Офісу Хізб ут-Тахрір
Хамзін Ельдар
20.09.2015

Головне меню