Єгипет отримав від США чотири нових винищувачі F-16

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

29 жовтня 2015 інформаційне агентство «Аль-Джазіра» з посиланням на прес-службу ВПС Єгипту повідомило про те, що військово-повітряні сили Єгипту отримали чотири сучасних американських багатофункціональних легких винищувачі F-16. Дві американські високопоставлені персони, які взяли участь у військовому святкуванні в Єгипті, заявили, що винищувачі призначені для боротьби з тероризмом. У повідомленні говориться, що винищувачі F-16, завдяки своїй універсальності і відносно невисокій вартості, є наймасовішим винищувачем четвертого покоління, їх можна застосовувати як для розвідки і нанесення ударів з повітря і землі, так і для ведення боїв в повітрі.

У своєму коментарі посол США в Каїрі назвав цю поставку «ще одним кроком у американо-єгипетському співпрацю в боротьбі з терором і в забезпеченні стабільності в регіоні, а також у зміцненні історичних зв'язків між двома країнами».

Коментар:

Так, оснащення армії технікою та озброєнням є обов'язковою справою, якою Всевишній Аллах зобов'язав всю Ісламську Умму. І мусульмани зобов'язані з повною рішучістю докласти всі свої сили до вирішення цієї справи. Однак основне питання полягає в тому, для чого озброюється армія і які її завдання? І замість того, щоб на це питання відповідала авторитетна ісламська установа аль-Азхар, наставляючи військових тому, що любить Аллах і Його Посланник ﷺ, замість всього цього відповідь надійшла безпосередньо від американського посла, який дав нам знати, що ця численна армія існує не для надання допомоги Ісламу і мусульманам, не для звільнення першої кибли від проклятих Аллахом сіоністських загарбників, а для захисту цих сіоністів і американських інтересів у регіоні.

Та, на превеликий жаль, це і є явна відповідь від американського посла. І замість того, щоб Америка і сіоністське утворення самі понесли майнові та людські втрати для боротьби з мусульманами, вони використовують арабські армії замість себе. Операції з руйнування тунелів, боротьба з єгиптянами на площах і з жителями Синайського півострова, а також перекриття прикордонних пунктів з Палестиною, введення санкцій проти палестинців, цілковитий контроль на кордонах і багато іншого - це всього лише крапля в морі з тих справ, які покладені на цю армію. Так, вони називають це боротьбою з тероризмом, який за визначенням Америки являє собою тільки Іслам.

Сирійська авіація об'єднується з російською авіацією і координує з авіацією сіоністської держави удари по сирійському опору, який за визначенням Америки і відповідно до західної термінології є тероризмом.

На превеликий жаль, наша армія не показує свої ікла ворогам Аллаха і Його Посланника ﷺ, а навпаки, використовує їх лише проти власного народу (Умми). Вона встромляє їх у тіло Умми і розриває його. І ми бачимо, як з іклів нашої армії ллється невинна кров дітей, жінок і старих.

ОУмма! О армії мусульман! Допоки це триватиме?! Невже серед вас не знайдеться праведна людина, яка скине з себе кайдани і порве всі вузли залежносты від безбожного Заходу, а також проголосить про свою вірність Аллаху, Його Посланцю ﷺ і Уммы! Хіба ви не бачите, що приниження Умми - це приниження вас! Хіба ви - не наші захисники? Хіба аль-Акса не є третьою за святістю мечеттю? Хіба землі Палестини не є ісламською землею, яку звільнили своєю кров'ю благородні сподвижники Посланника Аллаха ﷺ? Хіба не ваш обов'язок захищати Умму, її святині і потенціали? Невже ви не бачите, що ви опинилися на боці ворогів Умми, перетворившись на оголений меч над нашою шиєю?

О армії мусульман! О військові Єгипту!

Аллах вас неодмінно спитає за те, що ви робили. Він запитає вас за Умму, її багатства і святині. Чи є у вас відповідь, яка врятує вас від болісного покарання?

О наша армія!

Ми закликаємо вас і сподіваємося, що Аллах виведе з вас праведного мужа, подібно до Саада ібн Муаза(р.а.), який допоможе мусульманам, особливо тим з них, хто працює над поверненням колишньої слави і ступеня Ісламської Умми, який покаже безбожникам свою доблесть і міць, а віруючим - своє співчуття, який присягне халіфу на те, щоб він управляв людьми відповідно до Ісламу, несучи його всьому людству як світло і вірний шлях.

О збройні сили Умми! О армія Єгипту!

Хізб ут-Тахрір працює вдень і вночі разом з Уммою над поверненням Ісламу у владу у затінку Праведного Халіфату за методом пророцтва. Допоможіть йому, і Аллах допоможе вам! Будьте його помічниками, можливо, Аллах удостоїть вас честі стати підкорювачами Риму. Серед вас є доблесні мужі, і ваша історія свідчить про це. Встаньте на сторону релігії Аллаха - ви досягнете успіху в цьому світі і в світі Вічному! Хто ж відвернеться від поминання Аллаха і спробує знайти славу через невіру, - Аллах принизить його в обох світах. Аллах переможно довершить свою справу, і слава буде належати Аллаху, Його Посланника ﷺ і мусульманам. Так поспішіть до допомоги релігії Аллаха, Його Посланника ﷺ і віруючих рабів Його. Адже перші не зрівняються з останніми.

وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ ﴿٥﴾ وَنُمَكِّنَ لَهُمْ فِي الْأَرْضِ وَنُرِيَ فِرْعَوْنَ وَهَامَانَ وَجُنُودَهُمَا مِنْهُم مَّا كَانُوا يَحْذَرُونَ

«Ми побажали зробити милість тим, хто був принижений на землі, зробити їх ватажками і спадкоємцями, дарувати їм владу на землі і показати Фараону, Хамані і їх воїнам те, чого вони остерігалися» (28: 5,6).


Для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мустафа Абдуллах
Йорданія
19 Мухаррама +1437
1 листопада 2015

Головне меню