Зустріч Росії з лідерами сирійської опозиції в Туреччині відбувається у той час, коли Росія продовжує бомбардування Сирії!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

«Аль-Джазірі» стало відомо з приватних джерел, що лідери сирійської збройної опозиції, які здебільшого належать до Ісламського фронту, зустрілися з російським спеціальним посланцем на Близькому Сході для досягнення взаєморозуміння щодо ситуації в Сирії і для врегулювання перехідного етапу, - www.aljazeera.net.

Коментар:

У той час як бойові загони ведуть запеклу боротьбу на всіх фронтах, піддаючись повітряним, наземним і морським бомбардуванням, бойові групи ведуть один з одним і навіть зі своїм керівництвом гарячі дискусії, зосереджені навколо конкретної теми: яке рішення Шаріату щодо звернення за допомогою до Заходу і щодо прийняття від нього грошей і зброї! Більше того, керівники деяких груп оговталися від питань, які ставлять їх солдати: як ми можемо брати зброю від тих, хто забезпечує режиму силову підтримку?!

Хізб ут-Тахрір не шкодує зусиль у справі роз'яснення заборони на звернення за допомогою до невірних, як і роз'яснює ступінь гріха того, хто використовує зброю невіри (тагута) проти невіри (тагута)! До цього ж відноситься і заборона підтримки відносин і проведення консультацій з ворогом.

І у розпал всього цього ми спостерігаємо на арені Шама нову помилку деяких бійців і очевидні докази відсутності бачення у тих, хто стверджує, що веде боротьбу з режимом і з тими, хто його підтримує (на чолі з Росією), але в той самий час не знаходить нічого поганого в консультаціях з російським посланником, наче він - близький друг і товариш! Так, це - товариші баасітів, соціалістів і комуністів, і кожен, хто сидить з ними і співпрацює, не має нічого спільного з ісламською революцією Шама, навпаки, він - ворог, який повинен постати перед судом за звинуваченням у зраді Аллаха, Його Посланника ( с.а.с.) і мусульман, і немає зради більшої за цю.

Тут і проявляється важливість політичної свідомості у мусульман в цілому, а особливо - у бійців. Ця політична свідомість не приходить з відкриттям політичного відділення в загоні або групі, навпаки, це - наука, яка повинна вивчатися в гуртках, як це робив Посланник Аллаха ﷺ зі своїми сподвижниками, виховавши з них керівників і державних мужів . А тому Умма буде продовжувати спотикатися під управлінням цих наївних лідерів, поки не надасть керівництво собою в руки свідомих щирих ватажків з числа своїх синів.

Істинно сказав Посланник Аллаха ﷺ у своєму поважному хадисі: «« ... і коли слово буде за рувайбіда». Його запитали: «А хто такий рувайбіда?». Він ﷺ відповів: «Неосвічена (нікчемна) людина, яка буде говорити про загальні справи!» . О Аллах, боронь нас від наївних дурнів, від рувайбіда і зрадників.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Хішам аль-Баба
17 Мухаррама 1437 х.
30.10.2015 р

Головне меню