Майбутнє Близького Сходу між двома заручниками

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

«Аль-Джазіра» оприлюднила на сайті у середу 28.10.2015 новину під назвою «Близький Схід, який ми знаємо, безповоротно зник». У статті мовиться: «Генеральний директор Генерального директорату зовнішньої безпеки Франції (французької зовнішньої розвідки) Бернар Бажоле, виступаючи на прес-конференції у Вашингтоні 27 жовтня 2015, заявив, що «Близький Схід, який ми знаємо, безповоротно зник», стверджуючи, що такі країни, як Ірак та Сирія, ніколи не відновляться у своїх колишніх кордонах.

Бажоле, очільник управління зовнішньої безпеки «DGSE», на спільній прес-конференції з директором ЦРУ Джоном Бреннаном сказав, що «Близький Схід, який ми знаємо, зник», і висловив сумнів, що ми коли-небудь побачимо його таким, яким він був. Він додав: «Ми бачимо, що територія Сирії розділена, а режим контролює лише невелику частину країни - третину території держави, яка було засноване після Другої світової війни. Північ країни контролюють курди, а велика територія в центральній частині країни знаходиться під контролем «ІДІЛ»», - маючи на увазі під цим «Ісламську державу».

На його думку, «те саме відноситься і до Ірану», і, як він зазначив, «малоймовірно, що існує можливість повернутися до колишнього стану справ».

Бажолі висловив переконання у тому, що «регіон стабілізується в майбутньому, але яким чином - поки не відомо. Але, в будь-якому випадку, він буде відрізнятися від того, яким він був закладений після Другої світової війни». Він підкреслив, що «майбутній Близький Схід однозначно буде відрізнятися від того Близького Сходу, який сформувався після Другої світової війни».

Бреннан ж сказав, що коли він дивиться на руйнування в Сирії, Лівії, Іраку та Ємені, то йому важко уявити собі існування центрального уряду у цих країнах, який зможе здійснювати контроль або охороняти кордони, встановлені після Другої світової війни, заявивши, що військове вирішення проблем неможливе у будь-якій з цих країн».

Коментар:

Той факт, щодо якого не будуть мати розбіжностей розумні люди, - це те, що колоніальні країни на чолі з Францією і Великобританією розділили ісламський світ після Другої світової війни на маленькі держави, брехливо звані суверенними державами, які насправді далекі від суверенітету і причин, які до нього приводять. Більше того, поведінка правителів у цих країнах з їх господарями подібна до відносин панів і рабів. Також для розсудливої людини не є таємницею те, що ці правителі віддані безбожним колонізаторам і воюють проти Ісламської Умми.

Сьогодні Америка хоче розділити ісламський світ новими так званими «кривавими» межами, «кордонами крові». Вона намагається розділити розділене і зміцнити цю роз'єднаність між мусульманами, щоб віддалити і запобігти поверненню єдності і встановленню другого праведного Халіфату на основі методу пророцтва...

Але ми звертаємося до начальників французької та американської розвідки: зруйнувалися ваші надії на краще, а стріли ваші пролетіли повз. Історія, правила, межі, географія - усе це зміниться, дасть Аллах, і не так, як ви плануєте і задумуєте. Майбутня зміна відбудеться відповідно до методу пророцтва, вона досягне своєї мети - встановлення праведного Халіфату на основі методу пророцтва, адже Посланник Аллаха ﷺ сказав: «... і потім буде Халіфат на основі методу пророцтва». І, воістину, це легко для Аллаха.
 

Написав для радіомовлення Центрального інформаційного центру Хізб ут-Тахрір
Бассам аль-Мак'дісій, Палістіна

18 Махаррама 1437 х.
31.10.2015 р

Головне меню