Конференції і змови тільки сильніше здавлюють сирійську революцію

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Сайт «Аль-Араб аль-Джадід» опублікував статтю за 29.10.2015 під назвою: «Керрі: переговори у Відні дають нам кращі можливості для порятунку Сирії з пекла». Зокрема, у статті йдеться: «Держсекретар США Джон Керрі заявив, що «міжнародні переговори, які стосуються сирійської кризи, що почалися у Відні, не приведуть до швидкого політичного вирішення конфлікту. Проте, вони є найкращою можливістю для порятунку Сирії з пекла»».

У будівлі «Фонду Карнегі» Керрі заявив у своїй промові щодо політики США на Близькому Сході, перш ніж вирушити до Відня, наступне: «Шлях розробки майбутнього Сирії не буде легким і не буде автоматичним. Але ми бачимо, що ця можливість дає перспективи для політичного прориву».

Також він додав: «Завдання, яке стоїть перед нами сьогодні - це визначити сам шлях виходу з пекла».

Керрі зазначив, що «Іран, союзник президента Башара Асада, буде вперше брати участь у переговорах поряд з Росією у ролі військового помічника президента Асада».

Він сказав, що його країна, як і Росія, «є широким спільним майданчиком для вирішення наявної ситуації, тому обидві сторони бажають бачити Сирію світською державою, громадяни якої зможуть обирати свого президента на виборах».

Він пояснив, що обидві сторони (Америка і Росія) «згодні в тому, що досягти цих планів і врятувати Сирію можна тільки лише за допомогою політичного врегулювання», не дозволяючи «одній людині (Асаду) стояти на шляху миру».

Поразку «ІДІЛ» Керрі також вважає частиною війни в Сирії, заявивши, що «це - мета США».

Коментар:

Ці дні наповнилися частими зустрічами, семінарами, громадськими причинами, пов'язаними з Сирією, і всі вони закликають рятувати Сирію і її жителів. Росія і Франція скликають збори і виступають зі зверненнями до різних сторін. США підписують договори про координацію дій з Росією, заявляючи про створення спільного майданчика, як про це говорить Керрі, держсекретар США, який постійно зустрічається зі своїм колегою Лавровим з тих часів, як Росія публічно зайняла позицію прямої підтримки злочинного режиму Асада в Сирії.

З цих новин можна витягти безліч речей, на які варто звернути увагу, з числа яких - наступні:

1) Керрі назвав міжнародні переговори такими, що вони не приведуть до швидкого вирішення ситуації.

2) Керрі порівняв становище у Сирії з Пеклом, бо це стане Пеклом для них, іншаАллаг.

3) Іран вперше візьме участь в переговорах із Сирії, бо раніше він не брав участі ані у переговорах «Женева-1», ні в переговорах «Женева-2».

4) Америка і Росія домовилися щодо остаточного виду політичного врегулювання, яке вони бажають у Сирії. Вони хочуть бачити світську державу, у якій не буде місця релігії (і це - суть тієї проблеми, через яку вони не можуть спати, тобто вони бояться перемоги мусульман, які не просто змінять сам сирійський режим, але і зроблять Сирію точкою опори для встановлення всесвітньої системи, яка охопить весь світ справедливістю і милосердям).

5) Збереження влади президента Асада не є метою політичного врегулювання.

6) Поразка організації «ІДІЛ» відбудеться тільки після того, як у Сирії відбудеться політичне врегулювання.

На цьому міжнародному засіданні присутні також представники європейських країн, таких як Франція і Британія, посадовці, відповідальні за зовнішню політику ЄС, а також представники арабських країн (Єгипет, Саудівська Аравія, Ліван і Йорданія).

Протягом майже вже ста років після ліквідації Держави Халіфат нічого не змінилося в риториці наших керівників, при тому що ми є мусульманами. Відень, Женева, Париж, Лондон та Нью-Йорк і Вашингтон, що приєдналися до них, усі так само залишаються столицями прийняття резолюцій для наших правителів і режимів. Не можна погоджуватися ні на жодну резолюцію, на жодне політичне рішення з будь-якого питання, що стосується нас, з числа тих, що приймаються там.

Сирія, Лівія, Ірак, Ємен, Палестина, Судан і всі інші арабські країни відчувають проблеми саме через резолюції, що приймаються у столицях тих країн невіри. Наші режими приймають ці резолюції беззастережно, немов вони - священні, нехай навіть у них закладено небезпечну отруту для мусульман, для їхніх країн і багатств.

Коли вже можна буде нам звернутися до нашої власної політичної волі і приймати резолюції, що стосуються нас, без того, щоб звертатися за цим до Заходу і його радників?

На це питання, звичайно, ніколи не дадуть відповідь ці режими, які сіли на наші груди без нашої на те волі. Вони не можуть приймати резолюцій ані внутрішньодержавних, ані зовнішньодержавних без дозволу на те від Заходу. Вони втілюють над нами і серед нас тільки те, що в інтересах їх господарів. Не буде рішення наших проблем, поки Умма не отримає назад своєї влади, поки вона самостійно не візьме кермо влади в свої руки і не вибере того, хто правитиме над нею за правильною системою, даною від її Господа, - системою, яка правила над нею 1300 років у вигляді Халіфату. Хтось був задоволений Халіфатом, хтось - ні, але вдоволення нашого Господа дорожче для нас і більш значуще, ніж наші власні життя.


Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Хатім Абу Аджмія – АбуХаліл/ Вілаят Йорданія
18 Мухаррама 1437 р.х.
31.10.2015 р.

Головне меню