Забули вони або проігнорували - неважливо. В результаті вони всі - заодно (тобто проти революції)

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Після того, як Росія оголосила про часткове виведення військ з Сирії, прес-секретар Вищого комітету щодо переговорів Салім аль-Муслат сказав, що якщо є серйозні наміри з приводу виведення військ, то це дасть позитивний імпульс для переговорів.

Коментар: Революція в Сирії почалася, коли діти написали на одній стіні: «Народ бажає повалення режиму». На той час говорити про політику було злочином, який могли почути стіни і передати шабіхам, і служби безпеки могли стати кінцем того, хто наважився щось сказати про баасистський режим. Сирійський народ повстав, в той час як світ робив ставку на неможливість революції проти диктаторського режиму, караючого залізною рукою.

Минуло п'ять років, і жертвами цієї революції стали сотні тисяч і навіть мільйони. Серед них - убиті, поранені, вигнані і заарештовані. Великі держави під проводом Америки спробували викрасти мети революції для збереження свого агента, який успадкував баасістське правління від свого батька. Було вигадано безліч рішень щодо виходу з кризи народної революції, яка відзначилася від всіх інших величезними жертвами, понесеними народом, який відмовляється знову підкоритися владі тирана після гучних скандувань: «Вона (революція) - заради Аллаха, вона - заради Аллаха».

Минули роки, і Америка не зневірилася від безрезультативних спроб. Вона навіть зібрала армії світу і уклала з ними союз з метою вбивства мусульман і підпорядкування їх собі, і в той же час вона не перестала шукати відповідну заміну Асаду для продовження життя свого агента. Вона привела особистостей, подібних до хамелеона, особи яких змінювалися зі зміною місця, а їхні заяви - відповідно до їх інтересів. Вони одягали маски, щоб приховати свої потворні обличчя і отримати згоду народу, який жертвував своєю кров'ю і повстав проти несправедливості правителя. Ці маски спали перед завзятістю щирих синів, які викрили їх брехню і виявили їх наготу, показавши, що ці маски були приведені до влади для того, щоб продати принесені жертви на політичних аукціонах заради посад в структурах перехідного режиму. І що їх привели для того, щоб сісти за стіл переговорів з катом і з тими, чиї руки забруднені кров'ю дітей, хоча до цього вони називали цих синів Умми терористами, котрі заслужили смерть.

І ось вони сьогодні сіли за один стіл під заступництвом Америки, щоб розділити пиріг цивільної держави. У запланований день вони оголосили про виведення російських військ, і за ними пішла міліція іранської партії (загони «Хезболли»), а потім події почали розгортатися так, що сирійська опозиція оголосила про зустріч в Туреччині за участю представників збройних угруповань, які дотримуються угоди про припинення вогню. Начальник штабу Сирійської вільної армії підтвердив, що запланована зустріч в Анкарі призведе до оновлення «повної підтримки» з боку збройної опозиції по відношенню до опозиційної делегації на переговорах в Женеві. І що буде укладено угоду щодо формування вищого військового керівництва і єдиного центру так, що відбудеться координація дій між Генеральним штабом і всіма опозиційними фракціями.

Америка порахувала припинення вогню і залучення деяких так званих «ісламських фракцій» в прийняття перемир'я і переговорів великим успіхом після п'яти років протистояння революції проти американського впливу і американських агентів у Шамі. І ось вона користується цим за допомогою прискорення політичних рішень, які висувалися, незважаючи на брехню, яку поширювали ЗМІ, незважаючи на таємні загрози і збільшення атак, щоб показати опозицію так, як ніби вона стоїть в подиві перед двома складними варіантами: продовження вбивств або прийняття переговорів згідно світському проекту Сирії.

І ось сирійська опозиція в понеділок, 14 березня 2016 р вітає оголошення Росією про те, що та починає виведення військ з Сирії. Вона заявляє, що виведення військ дасть переговорам по перемир'ю позитивний імпульс. Салім аль-Муслат, прес-секретар Вищого комітету щодо переговорів, сказав, що якщо є серйозні наміри з приводу виведення військ, то це дасть позитивний імпульс для переговорів.

Опозиція проігнорувала масові вбивства і обстріли мирних жителів Росією, забула про необхідність відчитати її за здійснені нею злочини. Більш того, вона проігнорувала всі свої минулі гасла, в яких вона стверджувала, що Росія чинить злочини і систематичний геноцид по відношенню до народу Сирії. Вона проігнорувала свої минулі умови про необхідність звільнення ув'язнених і про необхідність надання гуманітарної допомоги обложеним регіонам.

Ви забули або проігнорували - все одно. Але народ Сирії не пробачить вам ваше зрадництво і буде дивитися на вас як на тих, хто брав участь у їх вбивстві, вигнанні і в руйнуванні їхніх будинків. Люди усвідомили, що їх революція насправді розкриває тих, хто влаштував проти них змову, і викриває лицемірів. Всі вони - заодно і всі вони рівні. Обманутися ними може тільки дурний, а попастися на їх підступи - тільки невіглас. Люди впевнені в тому, що проекти невіруючих зазнають провалу звідти, звідки ті не очікують.

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

«А ті, які чинять несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться» (26:227).


Для Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір написала Рана Мустафа
9 джумада ас-сані 1437
18.03.2016

Головне меню