Ефіопія оголошує про блокаду Умми за допомогою гребель

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Прем'єр-міністр Ефіопії Хайлемаріам Десалень оголосив про плани своєї країни по будівництву нової ГЕС потужністю 2.000 мегават.

Як повідомляє суданська газета «Аkhir lahza» 14.03.2016, про це Десалень поінформував парламентаріїв, вказавши, що будівництво даної ГЕС почнеться після запуску греблі «Велике відродження Ефіопії» на Блакитному Нілі, будівельні роботи по якій завершені більш ніж наполовину. «Запуск нової греблі відбудеться в найближчому майбутньому», - заявив прем'єр, при цьому він не повідомив про деталі проекту.

Коментар: Ще не встигли висохнути чорнила, за допомогою яких щирі сини Умми попереджали про небезпеку для неї від будівництва греблі «Відродження» в басейні Нілу, і ще досі луною віддаються крики, якими вони прожужжали всі вуха із закликом зупинити будь-що-будь будівництво фатальної дамби, як прем'єр-міністр Ефіопії виходить і заявляє про початок будівництва ще однієї дамби на Блакитному Нілі! Безпорадність регіональних правителів і їх повне нехтування життєвими проблемами Умми дозволяє Ефіопії твердо йти вперед до здійснення свого проекту по війні проти мусульман - по їх облозі в долині Нілу і втіленню в життя політики «здавлювання» для того, щоб в подальшому було легше «переламати кістки» уммі.

Оголошена «облога» Умми має ряд подій, які були до і які ще будуть після цього. Що стосується тих, які були до, то до них можна віднести змовницький візит міністра закордонних справ єврейського утворення А. Лібермана в ряд держав верхів'я Нілу та інших, таких як Ефіопія, Кенія, Уганда, Гана, Нігерія, що відбувся в 02.09.2009, і продовжився 10 днів, в ході яких «Ізраїль» виявив бажання побудувати п'ять дамб і розглянув можливість брати участь в подальшому у водних проектах регіону.

Як пише лондонська газета «Аш-Шарк аль-Аусат», Ліберман в ефірі однієї з єврейських радіостанцій охарактеризував свій візит вкрай «успішним і який відбувся вище очікувань». Під час візиту «ізраїльського» міністра супроводжувала велетенська делегація, до складу якої входили вищі посадові особи країни - міністри закордонних справ, оборони, фінансів, торгівлі, промисловості, сільського господарства, а також великі бізнесмени, половина з них працює в сфері оборонної промисловості. Згідно із заявою, протягом візиту сторони підписали ряд угод, серед яких - договір про будівництво п'яти гребель на річці Ніл.

Як вказує один із співавторів «ізраїльської» політики, професор Хайфського університету Арнон Софер в своїй книзі «Боротьба за воду на Близькому Сході», єврейське утворення має стратегічний інтерес для себе в басейні Нілу, стверджуючи, що розподіл води між державами басейну безпосередньо впливає на «Ізраїль», а, відповідно, він повинен координувати свої дії в цьому контексті з Ефіопією та іншими державами басейну. У свою чергу, Шимон Перес у своїй книзі «Новий Близький Схід», виданій у 1993 році, підкреслив, що його «країна у війні потребує зброї, а в мирі- води».

Головні протеже «облоги» Умми греблями - це єврейське утворення і країни капіталістичного табору, що стоять за ними, і які вступили в запеклу війну з Ісламом і мусульманами для того, щоб запобігти поверненню Умми на міжнародну арену. Ще раніше Британія спорядила експедицію в Судан на чолі з Джеймсом Брюсом, який проїхав вздовж Нілу туди, де зливаються Блакитний Ніл, що тече зі сходу, і Білий Ніл, що тече з півдня; він увійшов в Ефіопію, де провів один рік, і дійшов до озера Тана на Ефіопському нагір'ї, з якого бере початок Блакитний Ніл. Далі він спустився по Нілу до Каїра. У своїй підсумковій доповіді про експедицію в 1770 р. Брюс написав: «Ніл витікає з озера Тана на Ефіопському нагір'ї. Той, хто володіє озером Тана та Ефіопським нагір'ям, може загрожувати Єгипту голодом».

Коли ми говоримо про реальну історію ефіопських амбіцій в питанні води, ми будемо говорити про період між 1956 і 1964 роками - про період, коли Сполучені Штати провели дослідження для визначення місця для греблі «Велике відродження Ефіопії». Американське бюро меліорації (United States Bureau of Reclamation) вивчило 26 місць, 4 з яких - на Блакитному Нілі. З цього моменту в 60-х і 70-х роках минулого століття Ефіопія успішно побудувала ряд невеликих гребель, велика частина з яких розташована на річках Аваш і Омо, а також на Фінче - одній з приток Блакитного Нілу.

І тепер Ефіопія прагне стати зброєю в руках Заходу проти Ісламської Умми. Попри те, що ми неодноразово застерігали народ Судану загалом і всю Умму - зокрема, про небезпеку будівництва греблі «Відродження», яка може стати зброєю смертоносної блокади проти Умми, наші крики про допомогу не знайшли свого Мутасима.

У той час, коли багатство Умми і сила її синів в збройних силах безглуздо витрачаються в «Бурі рішучості» і «Північному громі», від яких немає ніякого сенсу Уммі, крім як надати колонізаторам можливість ще більше проливати кров мусульман в різних куточках землі, було б гідніше нанести цими літаками руйнівний удар по «Відродженню» і таким чином зірвати цю колонізаційну змову.

Чи доб'ється Ефіопія успіху в «облозі» Ісламської Умми за допомогою гребель? По всій видимості - так, якщо доблесть і велич не запалають у тих серцях синів Умми у збройних силах, хто вірить в Єдиного Аллаха, для того, щоб знищити небезпеку, яка бере нас в оточення, навіть якщо доведеться оголосити загальну мобілізацію і підняти полчища заради того, щоб гарантувати безпеку витоків Нілу, зняти блокаду, задуману проти мусульманських земель, і уберегти інтереси Умми і її багатства в регіоні.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ісамуддін Атим
Судан
10 Джумада ас-сані 1437 х.
19.03.2016 р.

Головне меню