Безвідповідальна мова або ненависть у стосунку Ісламу і мусульман?

Новини та коментарі
Друкарня

З ім’ям Аллаха – Милостивого і Милосердного

Новина: Заяви, зроблені претендентом на посаду президента США від республіканців щодо мусульман країни, продовжують неоднозначно сприйматися в американських колах, особливо щодо його заклику до перетворення районів проживання мусульман в патрульовані гетто. Газета «The Washington Post» опублікувала на першій шпальті висловлювання Теда Круза по відношенню до мусульман Сполучених Штатів і його заклик патрулювати квартали, в яких вони проживають. У статті підкреслено те, що заклик Круза нагадує ідеї його суперника від тієї ж партії Дональда Трампа - брати під контроль або закривати мечеті.

Також в статті сказано, що Круз прагне до влади, використовуючи карту виявлення та викорінення екстремізму в середовищі мусульман, що дуже схоже з тактикою поліції у боротьбі з бандами. «The Washington Post» відзначила, що Круз остерігається «ізольованих мусульманських кварталів» в Європі, які стали осередком вербування терористів, і підкреслила, що у Круза або Трампа відсутній план вирішення проблеми, але при цьому вони обидва повні рішучості зробити так, щоб проблема здавалася гірше ( «Al-Jazeera.Net», 27.03.2016).

Коментар: Лідери країн невіри більше не в змозі стримувати своїх почуттів по відношенню до мусульман. І проблема тепер не в тероризмі, яким, як правило, описувалися рухи мусульман, а в питанні Ісламу, Ісламської Умми і мусульман, що населяють ці країни невіри. Страх перед мусульманами як перед Єдиною Уммою і дії проти Ісламу як ідеології стають все більш очевидними в світлі жвавості і активності мусульман у справі повернення до своєї релігії і в справі побудови культури на її основі. Дедалі частіші розмови про причетність мусульман до «тероризму» все ближче і ближче підводять Захід до положення, в якому він зобов'язаний порозумітися з пригніченим Сходом і покласти на себе відповідальність за тиранію і злидні в мусульманських країнах. Обама заявив у своєму зверненні до американського журналу «The Atlantic», що Америка виступає проти термінів Семюеля Хантінгтона, таких як «ісламський екстремізм» або «ісламський радикалізм», які застосовує прем'єр-міністр Великобританії Кемерон, і США обмежуються тільки терміном «тероризм». Але Обама поклав відповідальність на Іслам, кажучи, що «Іслам не піддається модернізації, як християнство», закликавши мусульман слідувати цьому (тобто Обама закликав мусульман провести модернізацію Ісламу за християнським зразком).

Таким чином, блокада мусульман стала необхідною, оскільки мусульмани можуть стати ґрунтом для тероризму, а також вони відмовляються від західного впливу в регіоні і повстають проти деспотичних урядів, підтримуваних Заходом. Захід хоче, щоб ми не помічали злочинів Асада в Сирії, які не могли здійснюватися без покровительства великих держав на чолі з США, що підкріплюють це беззаконня поставками грошей і зброї. Чому міжнародні комісії мовчать з цього приводу? Для чого ці переговори в ООН? І чому Росія відкрито підтримує владу Сирії і веде боротьбу на їхньому боці, а Америка робить це таємно, координуючи при цьому всю свою роботу з Росією? Не тільки Сирія перебуває в цьому положенні. У всьому ісламському світі, так чи інакше, Захід здійснює злочини проти мусульман, бажаючи, щоб ми не помічали цього, були вдячні за ці злочини і підняли білий прапор, як ніби Ісламу у нас немає! Захід не бажає, щоб ми розуміли, що сльози, пролиті верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні через декілька десятків жертв в Брюсселі, ніколи не пролляться через декілька десятків, а іноді сотень сирійських жертв в день. І справа не в тому, що Сирія перебуває далеко від них. Хіба Лівія була далеко від Італії, коли Каддафі вбивав своїх жителів сотнями під час революції?!

Таким чином, причина всіх проблем, що відбувалися і відбуваються в ісламському регіоні, криється у втіленні Ісламу. Лідери партій і західних урядів весь цей час несли приховану і відкриту ідею про ворожість і небезпеку мусульман, Ісламу і мусульманських громад, що населяють Європу і Америку.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ісам Абу Набіль
20 джумада ас-сані
29.03.2016

Головне меню