Не було і не буде ніякої альтернативи законам Аллаха. Вони понад усе, і ніщо не підноситься над ними

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: У неділю 06.03.2016 в місті Сфакс з ініціативи регіонального відділення Туніської асоціації демократичних жінок відбувся семінар, де темою обговорення було наступне: «Вирішення проблеми рівності в спадкуванні, будь то на основі релігійного права та іджтіхада або на основі принципів конституції». Одна з учасниць семінару заявила: «Питання рівності в спадкуванні між чоловіком і жінкою в Тунісі сьогодні є здоровим явищем, де немає ніякого нововведення і порушення коранічних текстів».

У тому ж контексті уряд закликав втілити необхідні положення конституції з питань рівності між чоловіком і жінкою як продукт взаємної згоди серед усіх політичних партій і громадянського суспільства.

Коментар: У минулому, коли Бургіба ухилявся від законів Шаріату, що стосуються розлучення, багатоженства, вбрання та іншого, а також коли він прийняв цивільний кодекс, то він помилково стверджував, що все це належним чином виведено в результаті вчиненого іджтіхада, що немає жодної суперечності Шаріату, навпаки - що ці рішення висловлюють всю суть законів Шаріату! Він випустив з уваги той факт, що іджтіхад має свої правила виведення закону, де вживаються всі заходи для виведення законів Шаріату з прийнятих джерел, а саме - з Корану, Сунни, одностайності сподвижників і шляхом аналогії. Використання вигаданого методу і своєрідного підходу по відношенню до прийнятого права (фікху) в прийнятті «кодексу» не має ніякого відношення до Шаріату. Він також проігнорував правило, межі якого ніколи не порушать володарі знанням і ісламським правом, а саме: «Немає іджтіхада за наявності ясного тексту».

Він прикрасив свої рішення подібним чином, щоб ввести в оману і обдурити людей, знаючи, що більшість народу Тунісу відкине будь-які зазіхання на закони Всевишнього Аллаха! Тепер послідовники Бургіби наслідували його приклад і хочуть знову повторити подібне. Хіба вони не зазнають невдачі?!

До революції і після неї не раз повторювалися заклики, особливо з боку певних партій, до скасування законів Шаріату щодо успадкування і до прийняття конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок. Але переконаність влади в тому, що народ відкине подібне, змусила їх почекати з цією справою. Беджі Каїди ес-Себсі відкрито висловлювався про так зване свято «день жінки» в 2015 році, що воно ще не прийняте як офіційний день, але це - справа часу, і що він обов'язково буде прийнятий в подальшому, з його участю або за допомогою когось іншого!

Вищезгаданий заклик семінару є відродженням нікчемного методу Бургіби, а також прагненням прикрасити брехню і піднести її як істину! І після всього цього про яку релігійну систему вони говорять? Що це за іджтіхад, що суперечить законам, які категоричні у своєму оповіданні і вказівці?! Так вони просто мають намір спотворити ісламське право (фікх) і знову обдурити людей!

Ми заявляємо: закони Аллаха відомі народу Тунісу, люди здогадалися і усвідомили суть ваших підступів, тому бережіться їх! Бути може, ми нагадаємо їм положення і ситуацію «вільних жінок» Кайруана на одному з семінарів в минулому, в 2011 році, на якому вони так само закликали до рівності в спадкуванні, і у відповідь їм добродійні мусульманки, прихильниці своєї релігії, голосно висловили свій протест і зажадали припинити проводити «масонські» лекції.

О якби ті, хто закликає до подібних семінарів, звернулися до релігії, щоб пізнати справедливість, благо і честь, відведену для жінки в питаннях спадщини! О якби вони знали, що «рівність» позбавить їх багато блага, яким обдарував жінку Аллах у багатьох положеннях спадщини, де вона отримує набагато більше чоловіка!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Хджір Як'убі – Туніс
2 Джумада ас-сані 1437
11.03.2016

Головне меню