Будь-яка реформа не означає викоренення режиму невір’я, а підміна ним системи Ісламу є обманом людей

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: У вирі політичного хаосу і агонії, яка відбувається сьогодні в Іраку, в світлі того, як взагалі люди ставляться до держави та її інститутів влади через те, у що втягнув нас прем'єр-міністр Абаді в його спробах провести брехливі «реформи», про які він оголосив ще рік тому і які не принесли ніяких результатів, почалися роз'єднаність і жорстокі конфлікти між сторонами заради того, щоб роздобути що-небудь із залишків багатств цього світу і його прикрас (мережа новин «Ахбар аль-Ірак» від 19.04.2016).

Надійшли новини про те, що парламентська делегація відвідала м. Ен-Наджаф, зустрівшись там з одним із значних шиїтських діячів, щоб проінформувати його про хід подій, які стрясають країну. І він зробив їм сувору догану їх за халатне ставлення до правління, яке має місце в останні роки, починаючи з часів окупації Іраку в 2003 р., сказавши їм, відповідно до джерела, присутнього на цій зустрічі, наступне:

1. Що їх план по встановленню згуртованості в парламенті «є політичною справою, і ми не будемо в нього втручатися».

2. Що «корупція триває вже 13 років. Де ви були весь цей час?". Він звинуватив кожного члена делегації в нарахуванні собі, як мінімум, особливих зарплат (а їх було 30 чоловік), сказавши: «Ви повинні, в першу чергу, очиститися від корупції, яка існує серед вас».

3. Що «ми прекрасно знаємо, що ви не здатні вийти з кризи, окрім як за допомогою:

a) домовленості між усіма політичними партіями про боротьбу з корупцією;

b) відмови від особистих інтересів;

c) турботи про інтереси суспільства.

Без виконання цих умов ані ви, ані інші не будуть здатні провести реформи».

Коментар: Незважаючи на політичне безумство нового Іраку, який силою нав'язує людям невірну світськість і демократію, більш того, бореться з кожною спробою застосувати шаріатське ісламське лікування проблем людей, його правителі прагнуть прикритися релігією, щоб надати шаріатський відтінок своїй тиранії і корупції, а також щоб обдурити жителів Іраку в тому, що їх дії як правителів не виходять за рамки Шаріату. Істину сказав про таких людей Аллах Всевишній:

يُخَادِعُونَ اللَّهَ وَالَّذِينَ آمَنُوا وَمَا يَخْدَعُونَ إِلَّا أَنْفُسَهُمْ وَمَا يَشْعُرُونَ

«Вони намагаються обдурити Аллаха і віруючих, але обманюють тільки самих себе і не усвідомлюють цього» (2: 9).

Так давайте ж глибоко розглянемо те, до чого призводить цей «релігійний відтінок», і скажемо:

1. Спочатку потрібно звертатися до вчених Ісламу. Їх потрібно питати про шаріатський хукм (закон) на певну подію, в якому серед людей є розбіжності, або про хукм для дозволу ворожнечі між правителем і підданими. Але замість цього парламентарії - які, насправді, борються з Аллахом Всевишнім у встановленні законів і відкидають Шаріат - дізнаються про те, як проводити процедури, які Шаріат відкидає спочатку, тому як ці процедури є плодами демократичного правління, що не визнається Ісламом. Звідки вони взяли цю необхідність угоди політичних партій з Америкою - ворогом Ісламу і мусульман, - щоб можна було вийти з криз, які самі ж вони своїми грішними руками і створили?! Хіба це не викликає подиву?!

2. Слова цього шиїтського діяча з приводу поточних актів великої несправедливості і корупції, що це «є політичною справою, і ми не будемо в неї втручатися», є ясним доказом того, що він керується світськістю і демократією. Більш того - він стверджує їх, незважаючи на існування шаріатських доказів, що розбивають таке судження і виявляють його неспроможність, а також вказують на обов'язковість правління Шаріату Аллаха Всемогутнього, - доказів ясних і здорових, які не підлягають скасуванню або інтерпретації:

وَأَنِ احْكُمْ بَيْنَهُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَنْ يَفْتِنُوكَ عَنْ بَعْضِ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكَ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَاعْلَمْ أَنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ أَنْ يُصِيبَهُمْ بِبَعْضِ ذُنُوبِهِمْ وَإِنَّ كَثِيرًا مِنَ النَّاسِ لَفَاسِقُونَ * أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْمًا لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ

«Суди між ними згідно з тим, що послав Аллах, що не потурай їх бажанням і стережися їх, щоб вони не відвернули тебе від частини того, що послав тобі Аллах. Якщо ж вони відвернуться, то знай, що Аллах бажає покарати їх за деякі з їхніх гріхів. Воістину, багато людей є нечестивцями. Невже вони шукають суду часів невігластва? Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей переконаних?»(5: 48,49).

3. Таке рішення проблеми з вуст тих, хто позиціонує себе вченими Шаріату Аллаха Всевишнього, які нібито стоять на захисті й опіці цього Шаріату перед обличчям жорстокої війни, що її веде невірна Америка проти мусульман загалом і проти законів їх релігії - зокрема. Вони називають всякого, хто закликає до повернення правління Ісламу, терористом, якого необхідно знищити. Вони нав'язують мусульманам з усієї сили заклик до згоди на «помірний» Іслам, який не робить різниці між віруючим і невірним, між єврейським окупантом землі «перенесення і вознесіння» і її пригнобленими жителями-мусульманами. Вони закликають відмовитися від кожного, хто кличе на джихад проти невірних агресорів, щоб вигнати їх з нашої землі, і не тільки це. Вони ще й стверджують над нами акиду невірних, уособлену в «відділенні релігії від життя, держави і суспільства».

Таке рішення, що надається «вченими релігії». Що ж стосується рішення, які надають правителі мусульман у вигляді заліза і вогню, звернених проти Умми Ісламу, то воно продовжує мати місце, і нікуди воно не зникало. Їх тиранія поглинула всіх жителів країни. Саме ці правителі є головною причиною вбивств і вигнання представників свого народу. І вони стали ще більш щирими, ніж невірні, у своїй політиці руйнувань... Ми просимо у Аллаха Всемогутнього виконати над нами Свою обіцянку, надати допомогу Його армії, возвеличити Свою релігію і руками групи віруючих, які працюють над цією справою, повернути ісламську життя за допомогою встановлення Праведної держави Халіфат за методом пророкування, підняти прапор істини і справедливості, очистити землі віруючих від скверни кожного невірного агресора і нанести йому такий же удар, який він завдав мусульманам і їх інтересам... Це не складно для Аллаха.

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим з вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями»(24:55).
 
Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абд ар-Рахман аль-Вафик
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір / Вілаят Ірак
14 Раджаба 1437 р.х.
21.04.2016 р.

Головне меню