Арабська мова та ісламофобія

Новини та коментарі
Друкарня

В ім’я Аллаха – Милостивого і Милосердного

Новина: «Аль-Джазіра» оприлюднила на сайті новину під заголовком: «Американська письменниця: «Слова «Аллаху Акбар» прекрасні, але неправильно використовуються»», - посилаючись на «Washington Post», який написав про те, що американська письменниця Кейтлін Кларк висловилася щодо фрази «Аллаху Акбар», що сама ця фраза - не страшна, але «тероризм» спотворив американське ставлення до арабської мови, і араби стали боятися розмовляти в США, пересуваючись в громадських місцях, на рідній мові...

Вона сказала, що американці будуть продовжувати ставитися до арабської мови негативно і боятися її, поки вони будуть прислухатися до засобів масової інформації щодо новин про тероризм і «ісламський екстремізм», пов'язаних, здебільшого, з арабською мовою.

Коментар: Мусульмани поширювали Іслам з самого створення Ісламської Держави в Променистій Медині разом з арабською мовою як дві нерозривні одна від одної складових - сили арабської мови і сили Ісламу, де кожна складова несе вплив, широту і різноманітність в розумінні Ісламу. Народи натовпами брали релігію Іслам і вивчали арабську мову разом з Ісламом. Чи не з числа арабів з'являлися видатні вчені, навіть в області граматики арабської мови, і найбільш яскравим прикладом цього є Сібавейхі, автор книги «Аль-Кітаб», яку прозвали «Аль-Бахр», тобто «море знань».

Але коли мусульман наздогнав розумовий занепад, а також слабкість і розрізненість, що заподіює їм біль і страждання, арабська мова була відділена від Ісламу, не кажучи вже про невірних колонізаторів, які, після того як затвердили свою владу над мусульманами, наступною справою спрямували свої сили на боротьбу з арабською мовою так само, як вели боротьбу з Ісламом, оскільки арабська мова є складовою частиною Ісламу та інструментом його пізнання.

Захід, продовжуючи боротьбу проти Ісламу і мусульман, не робить різниці між Ісламом і арабською мовою. Спотворення образу Ісламу і арабської мови стало частиною їх планів в боротьбі проти Ісламської Умми. Західні ЗМІ очорнили образ Ісламу і арабської мови так, що на Заході навіть можна зустріти термін «фобія арабської мови», що дозволило ЗМІ створити страх перед арабською в свідомості європейців, подібно до того, як вони створили страх перед Ісламом, що люди на Заході, почувши її, уникають говорити нею, навіть якщо людина, яка звертається - подякувала або похвалила їх!

Все це відбувається через недбалість Ісламської Умми, яка втратила своїх колишніх правителів - чоловіків, які потрясали світ одним написаним рядком або одним сказаним словом, подібних до Абу Бакра і Умара, Рашида і Муатасима, а також подібних до Мухаммада аль-Фатіха і Сулеймана, Мурада і Абдуль-Хаміда.

Ісламська Умма була випробувана правителями, які знехтували арабською мовою, як і знехтували цінністю Ісламу. Вони вселили народам незначну хибну думку, що англійська мова є мовою нового століття, зробивши обов'язковим її вивчення в різних сферах освіти в мусульманських країнах так, що багато мусульманських дітей стали хвалитися своєю іноземною вимовою, в той час як не вміють читати Священний Коран, не кажучи вже про пізнання його значень!

Немає надії на західні ЗМІ, що вони перестануть завдавати ударів по Ісламу і його мові. Західні засоби масової інформації є нічим іншим, як інструментом боротьби проти Ісламу. І ми з докором звертаємося до Ісламської Умми, якій необхідно прокинутися і знайти свою сутність, повернутися до праведного шляху і повернути Праведний Халіфат за методом пророцтва. Але це можливо тільки лише довіривши керівництво тому, хто не обманює свій народ, має щирість і свідомість, будучи при цьому з числа цієї Умми, а саме - Хізб ут-Тахрір, старайтеся над зміною положення Умми на основі Ісламу і арабської мови.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Халіфа Мухаммад - Йорданія
16 Раджаб 1437
23.04.2016

Головне меню