Капіталізм – це головне лихо

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Кількість переміщених осіб, вимушених залишити свої будинки через війни, конфлікти, стихійні лиха та злочинність у світі, зросла у 2015 році до 40,8 млн. осіб. Половина цієї кількості припадає на Ірак, Ємен та Сирію. Як повідомляє газета «Аль-Хайят», про це говориться у доповіді Центру моніторингу внутрішнього переміщення (IDMC). Відмічається, що це – рекордний показник за увесь час ведення підрахунків.

Цей показник збільшується четвертий рік поспіль, вказують автори документу, підкресливши, що спалах у кількості біженців спостерігається з початку «Арабської весни» у кінці 2010 року з появою угрупування «Ісламська держава».

«8,6 млн. нових біженців з’явилось внаслідок озброєних конфліктів, і 4,8 мільйонів із них – із Близького Сходу та Північної Африки. Усього у 2015 році біженцями стали 40,8 млн. осіб», – говориться у документі.

Коментар: Якими б не були чинники, які призвели до переміщення цих мільйонів людей протягом 2015 року, а також мільйонів інших людей за останні 100 років, усі вони вторинні, тому що головна причина – це злочинний колоніальний режим. Він окупував країни, розкрав багатства, присвоїв надбання, розпалив міжетнічні, міжплемінні війни та громадянські конфлікти. Він водрузив на шиї людей правителів-агентів, які не піклуються про населення і не дотримуються перед ними «ані родинних, ані договірних зобов’язань», причиняють їм гірші страждання, примушуючи людей обертатися у втечу, рятуючи свої душі ; правителів, яких не турбують громадяни ані у часи гуманітарних катастроф, ані при стихійних лихах –як підсумок , люди вимушені бігти, куди очі дивляться, у пошуках схованок.

Усі ці та інші лиха та нещастя, які випали на долю людей, мусульман та немусульман, як в ісламських країнах, так і в інших бідних країнах, говорять про одне : основна причина цього – це колоніальні капіталістичні країни.

Таким чином, єдиним кардинальним рішенням для усіх цих лих є викорінення їх головної причини – капіталістичної ідеології та її колоніальних держав, заснованих на ній, а це можливо тільки за допомогою встановлення держави Халіфат за методом пророцтва, яке втілить у життя слова Аллаха:

وَمَآ أَرۡسَلۡنَٰكَ إِلَّا رَحۡمَةٗ لِّلۡعَٰلَمِينَ

«Ми відправили тебе лише у якості милості до світів» (21:107), – і дарує людям у своєму затишку спокій та безпеку, справедливість та рівність ; це буде та держава, до якої люди будуть прагнути, а не та, від якої будуть рятуватися.

Вже самі обставини, що склалися, говорять за нас: ми – Умма, ниспослана Аллахом для того, щоб вивести людей із поклоніння вождям, президентам та королям до поклоніння Господу рабів; із гноблення та деспотизму капіталізму та вигаданих людиною ідеологій – до справедливості Іслама; із тісняви цього світу – до простору у ближньому та останніх життях.

Воістину, приход Халіфату близько, з дозволу Аллаха Субханаху ва Тааля!

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Абдулмалік
5 Шаъбан 1437
12.05.2016

Головне меню