Припинення розбрату між загонами –ламкий , але правильний крок до перемоги

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Командуючі двох сирійських повстанських загонів– «Джейш уль-Іслям» та «Фалік ар-Рахман» – підписали документ по врегулюванню активних дій між загонами. Як стало відомо «Аljazeera.net» 25.05.2016, ключовими пунктами документу є припинення вогню, заборона на застосування зброї та організація суду для рішення двобічних протиріч, вивільнення заарештованих, відкриття доріг загального використання для мирних жителів та зацікавлених боків, а також повернення цивільних об’єктів їх власникам.

Коментар: Якщо новина щодо передуючих даній угоді фактах закриття доріг перед мирними жителями, незаконному оволодінні майні, загибелі мирних жителів внаслідок розбрату дійсно правдива, то нам залишається лише сказати: «حَسْبُـنا اللهُ وَنِعْـمَ الوَكـيل» – «Досить нам Аллаха – Он чудовий покровитель!».

Сирійський народ вже з надлишком натерпівся лих та репресій з боку сирійського режиму, а також його приспішників, і він очікує від вас того, щоб ви якнайшвидше скинули цей режим. І уся Умма також чекає на це!

Припинення розбрату– це правильний, але усе іще ламкий крок, а для того, щоб він став твердим, необхідно усунути усі причини, які призвели до цього розбрату. А саме – скасувати зв’язок з міжнародними органами та дружніми та недружніми організаціями, припинити приймати брудні політичні гроші, військову та політичну підтримку. Поверніться ж до гасла революції Шаму: «Нема у нас нікого, окрім тебе, о Аллах!», – адже жоден з них не бажає скинення башарівського режиму та приходу ісламського правління на його місце.

Саме відсутність допомоги позбавили революціонерів ного незалежного рішення, зупинили їх наступ на Дамаск для скинення режиму та розпалили розбрат між командирами за сфери впливу. Усе це – відхиленні від революційного курсу, далеке від добра та бажане Америкою.

Невже ви вважаєте, що сусідні держави допоможуть вам скинути світський режим та встановити на його руїнах Праведний Халіфат за методом пророцтва, який знесе їх з тронів ? Що з вами? Як ви мислите?!

А якщо командири знов наполягатимуть на розбраті або відмовляться від цілей революції, то для їх послідовників є ваджибом не підкорятись їм – нема підкорення створеному у непокорі до Творця; а також позбутися таких командирів – бо відомо, що міжусобна війна, якими б не були її причини – заборонена. Зверніться до аятів та хадісів, які забороняють братовбивство мусульман між собою, які привів вам наш брат, голова Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Сирії Устаз Ахмад Абдульваххаб у газеті «Ар-Рая» от 25.05.2016.

Неможливо уявити те, що допомога від Аллаха буде ниспослана воюючим між собою загонам!

Нехай Аллаха допоможе нам і вам у тому, що Він любить, і в тому, чим Він буде задоволений!
 
Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Бо Азізі
25 Шаъбан 1437
01.06.2016

Головне меню