Руки геть від мусульманських дітей! Близько той день, коли закотяться ваші погляди і не допоможе каяття!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Не менш 20 тисяч дітей залишаються в обложеному іракському місті Фаллуджа біля Багдаду під загрозою примусового втягнення у бойові дії та розлучення з родинами з боку угрупування «ІГ», а також страждають від нестачі поду та харчування. Таку заяву оприлюднив представник Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Іраку Пітер Хокінс.

«Ми стурбовані безпекою дітей, які опинились в умовах крайнього насильства», – сказав Хокінс.

«Діти стикаються з ризиком примусового стягнення у бойові дії всередині обложеного міста, а також віддалення від їх родин, якщо їм не вдасться піти», – додав він.

Іракські сили безпеки, які діють у Фаллуджі, систематично затримують та увозять чоловіків та хлопчиків старше 12 років під приводом можливого зв’язку з «ІГ».
ЮНІСЕФ закликав усі сили, що беруть участь, будь-якими можливими способами оберігати дітей Фаллуджі та негайно утворити безпечні коридори для евакуації мирних жителів із міста (за матеріалами агентства «Рейтер»).

Коментар: Страждання дітей Фаллуджі не припиняються вже протягом тривалого часу. Вони вже заплатили величезну ціну війни, починаючи з 2012 р.; багато хто з них появляється на світ з вродженими каліцтвами внаслідок того, що американські війська застосовували білий фосфор для бомбардування міста. Як повідомляє військовий кореспондент Роберт Фіск у своїй статті про Ірак на сторінках «The Independent», лікарі у Фаллуджі зафіксували різке зростання ракових захворювань, вад розвитку у новонароджених та мертвонароджених немовлят. Журналіст також відзначив, що американські сили визнали використання білого фосфору у Фаллуджі після того, як раніше категорично заперечували це.

Як повідомила «Аль-Джазіра» (18.01.2016), діти у Фаллуджі також наразились на сильний голод у зв’язку блокадою міста з боку урядових іракських сил та бойовиків. Асоціація мусульманських вчених в Іраку різко засудила цей факт та у своїй заяві попередила про те, що жителі Фаллужді піддаються масовому знищенню та гуманітарній катастрофі.

Протягом багатьох років і по сьогодні у Фаллуджі діти живуть у жахливих умовах, страждаючи від голоду, вроджених каліцтв, вбивств та викрадень, а тепер – і примусового втягнення у бойові дії. Хто їх примушує? Як можуть іракські сили безпеки відбирати дітей у віці до 12 років із їх родин під приводом розслідувань їх зав’язків з «ІГ»?!

Представник ЮНІСЕФ в Іраку закликав «усі сили, які беруть участь, будь-якими можливими способами оберігати дітей всередині Фаллуджі та негайно створити безпечні коридори для евакуації мирних жителів із міста». Що він має на увазі під словом «оберігати»? Може, він має на увазі аналогічне «оберігання», яке влаштували для сирійських дітей башарівські м’ясники, знищуючи їх ракетами, хворобами, голодом, утопленням у морській пучині та розриванням на частини? Де була ЮНІСЕФ тоді? Чи забезпечила вона сирійським та іншим дитинчатам безпеку, чи вберегла їх від голоду та від розривів асадівських снарядів тоді, щоб забезпечити це для дітей Фаллуджі сьогодні?

ЮНІСЕФ так само, як і інші фонди ООН, займається усього лише підрахунком та наданням статистики, без будь-яких спроб щось вирішити. Ці фонди– усього лише невдала спроба приховати сором своєї нелюдяної системи, «яка харчується людьми», в якій загруз світ.

Ця світова система, яка дала зазнати страждань і великим і малим, зазнала фіаско у наданні безпеки життя тисячам дітей в усіх куточках землі, особливо – мусульманських дітей. Більше того, стан, у якому опинились наші невинні діти у Сирії та в інших мусульманських країнах, говорить про те, що ці організації та держави, до яких вони належать, перебувають у змові проти них. Це усього лише крокодилячі сльози, які вони проливають в очікуванні слушної нагоди, щоб безпощадно накинутися на жертву.

Нинішня система зазнала поразки, і вже давно прийшов час викорінити її та звільнити місце системі Господа світів, без якої людство більш гідно та справедливо іще не жило і не буде жити!

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Зейна Ас-Саміт
27 Ша’бану 1437 х.
03.06.2016 р.

Головне меню