Збори сорока розбійників і американського Алі-баби

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: За підсумками зустрічі «групи друзів Сирії», що сталася 6 грудня в Парижі, відбулася прес-конференція за участю глав МЗС країн-противників асадівського режиму, де здебільшого «друзі Сирії» засуджували Росію.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявив: «Мета битви (Росії – авт.) за Алеппо – не перемога над тероризмом, а винищення політичної опозиції. І вони збираються, в першу чергу, за допомогою жорсткої сили зміцнити позиції ганебного диктатора, їхня мета – знищити опозиціонерів», – підкреслив Еро.

Французький міністр заявив, що глава «Вищого комітету щодо переговорів», колишній прем’єр-міністр Башара Асада Ріад Хіджаб повідомив про те, що «опозиція готова відновити переговори без будь-яких попередніх умов, і це – важлива пропозиція, яку потрібно прийняти».

Зі свого боку, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вказав на те, що засідання в Парижі збільшує шанси перемир’я в Східному Алеппо і надходження гуманітарної допомоги для цивільних осіб без необхідності укладання угоди в цьому питанні.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що зустріч щодо Сирії в Парижі навряд чи приведе до конкретних результатів. Після цього він додав: «А що далі? Чи буде досягнуте перемир’я? Припустимо, сили поміркованої опозиції покинуть Алеппо. Чи не почнуть атакувати їх в інших районах? Чи триватиме бомбардування в Ідлібі, Хомсі та інших районах Сирії?». Чавушоглу наголосив, що одного перемир’я для досягнення миру в Сирії недостатньо. «Необхідно політичне рішення», – сказав він.

Держсекретар США Джон Керрі назвав війну в Сирії «найсерйознішим конфліктом з часів закінчення Другої світової війни», при цьому звинувативши Дамаск у військових злочинах.

«Заподіяні без розбору бомбардування, що вживаються сирійськими властями, йдуть врозріз з міжнародним правом і в багатьох випадках являють собою злочини проти людяності і військові злочини. Вони повинні бути припинені», – заявив Керрі, в черговий раз вимагаючи введення режиму припинення вогню.

«Наші цілі очевидні – повноцінне припинення вогню, необхідне для гуманітарного сприяння», – сказав Керрі.

Як зазначає «Reuters», держсекретар США закликав Москву і Дамаск проявити милосердя до «терористів».

«Росія і Асад знаходяться в домінуючому положенні, і, враховуючи це, вони могли б проявити трохи милосердя», – заявив Керрі, додавши, що переговори в Женеві, спрямовані на пошук можливих шляхів для порятунку життів, «це найскладніше в дипломатії».

Коментар: Відомо, що Алеппо живе під бомбардуваннями Росії і Асада-кровопивці ось вже більше 5 років, і ніхто не ворушиться, щоб йому допомогти. У зв’язку з цим ми хочемо звернути увагу людей до ряду слів «друзів Сирії», «помічників повстанців» і інших сторін, які привласнили собі брехливі епітети.

Хто ці «друзі» взагалі? Хіба це не голова змови проти повстання і повстанців – Америка? Хіба це не Німеччина, яка не втрачає жодної можливості, щоб принизити жителів Шама, коли приймає їх у себе? Хіба це не Франція, руки якої загрузли в крові мусульман ще з часів окупації Сирії та країн Північної Африки? Хіба вона вибачилася за мільйони вбитих нею, черепа яких до сих пір ще зберігаються на її території? Або її почуття прокинулися тільки сьогодні?!

Що ж стосується сусідніх країн, то їхні правителі є помічниками цих бісів і рабами їхніх престолів. Прикладом таких правителів є король Йорданії і президент Туреччини, що залишили революцію без допомоги і змовились проти неї. Так, місто Дераа і табір для біженців Заатарі стали свідками проти Йорданії, а Туреччина продала Шам заради свого господаря в Білому домі, вивела повстанців з півдня Алеппо і призвела їх до війни, від якої немає ніякого блага для них, не кажучи вже про безперервні дружні відносини і угоди Ердогана з росіянами та євреями. Хто може після цього вірити турецькому режиму і його грішному президенту?!

«Держави-помічники», такі як Катар і Саудівська Аравія, ніколи не припиняли домовлятися проти повстанців, використовуючи свої брудні гроші заради проведення настільки ж брудної політики. Їхня єдина мета – це зрив революції і її досягнень.

Чи можна чекати блага від них? Хіба можна чекати м’якості від гострої голки? Ні, клянусь Аллахом!

Політичні заяви Франції та Німеччини щодо переговорів між режимом кровопивці і агентурної опозицією – це всього лише спроба пустити пил в очі, всього лише нова серія змов. Режим Асада робить відчайдушні кроки, щоб продовжити своє життя, нехай навіть ці кроки і будуть провальними для нього в результаті. На переговорах в Женеві не були присутні повстанці або ті, хто б реально їх представляв, і ці «друзі сирійського народу» чудово знають про це. Замість них була присутня банда злодіїв, що представляє її господиню – Америку.

Заяви Керрі ясно описують його дії і дії всіх урядів Америки, які йшли один за одним. Аж по сьогодні Америка сама не виходить з військових злочинів. Куди б не ступала її нога, вона всюди несла знищення, порушуючи всі червоні лінії, які вона малює кому завгодно, але тільки не собі. Починаючи від злочинів проти червоношкірих індіанців, вона дійшла до вбивств в Кореї і В’єтнамі, після чого повторила те ж саме в Афганістані і Іраку, а сьогодні – вже і в Сирії. Хіба це – не військові злочини? Чи Америка скинула на Хіросіму і Нагасакі букети квітів?! Дійсно, смішно бачити, як держсекретар США просить Росію проявити «трохи милості», коли його руки по лікоть у крові! Чи він має на увазі: «Вбивайте, руйнуйте і знищуйте швидко, без тортур, і не продовжуєте страждань людей з нагоди свята вашої перемоги»? Вони, без сумніву, – брехуни, які намагаються прикритися гуманністю і благородством, але самі далекі від цього. Всі ці безперервні засідання мають на меті лише пускати пил в очі, а їхні заяви про те, що відбувається в Сирії, про те, як це жахливо і неприйнятно, означають паніку серед них і відчай в тому, щоб перемогти революцію, і хвала Аллаху за Його милість. Революція не припиниться, поки не завершиться тим, що люблять Аллах і Його Посланник ﷺ. Кров шахідів не є власністю їхніх ворогів, яку б вони могли продавати на своїх брудних ринках посеред сорому і зради. Нехай же вороги знають, що майбутнє Шама належить Творцеві і перемога залежить тільки від Нього Єдиного. ІншаАллах, перемога буде дарована в Шамі. Це час наближається швидше, ніж вони думають. Незабаром вони побачать це, з дозволу Аллаха. О жителі Шаму! Радійте, бо час перемоги наблизився!


Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Д. Махер Салех – Амеріка
13 Рабі’ уль-авваль 1438 р.х.
12.12.2016 р.

Головне меню