Росія знов стоїть у глухому куті на сході України

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: На зустрічі з журналістами офіційний представник МЗС Марія Захарова прокоментувала обстріл з боку озброєних сил України у ніч на 3 лютого «Цьому варварському нальоту нема жодного виправдання.

Своїми діями Київ грубо порушив не лише Женевську конвенцію від 12 серпня 1949 року про захист громадянського населення під час війни, але і у принципі усі норми моралі. Бомбардувати спляче місто, знищувати ані у чому не повинних людей можуть лише вандали. У нас нема іншого визначення тим людям, які скоїли цю нічну вилазку», - цитує ІА ТАСС слова Захарової.

Коментар: Якщо говорити про жертви обстрілу Донецька, то з самого початку до озброєного протистояння частини сходу України з київської владою Москва мала найбільш безпосереднє відношення, тому вона також несе відповідальність за загибель мирних громадян у цьому конфлікті. Вражає інше, а саме те лицемірство та цинізм Захарової, з якими вона сміє говорити про норми моралі, після того як Росія буквально учора скинула тисячі найжахливіших бомб на ані у чому не повинних жителів Алеппо.

Проте тепер, після того як Росія своїми жахливими бомбардуваннями у Сирії підтримала політику США у близькосхідному регіоні, Москва знов вимушена захищатись від політики американської гегемонії у власних кордонів. Новий постпред США в ООН Нікки Хэйліу вже поклала на Москву відповідальність за загострення конфлікту України, додавши, що санкції у відношенні Росії будуть діяти доти, доки Крим не буде повернуто Україні.

Таким чином, із загостренням конфлікту під Донецьком Москва знов повернулась до тупикового для неї положення на сході України, коли вона була вимушена відмовитись від своїх амбіцій та проекту «Новоросія» під тиском західних санкцій . У надії на пом’якшення санкцій Москва пішла на найжахливіші злочини у Сирії в інтересах політики Вашингтону, проте замість цього вона добилась лише гніву усієї ісламської Умми та іще більшої залежності від США.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір
Сулейман Ібрагімов
04.02.2017

Головне меню