Пов’язувати Іслам з тероризмом — це заблудший західний метод, і ЗМІ Саудівської Аравії неможна його переймати

Новини та коментарі
Друкарня

 

Новина: Проповідники та спеціалісти: «Тероризм вбиває невинних під гаслом «лояльності та непричетності в Ісламі» (аль-валя ва аль-бара) в ім’я встановлення законів Шаріату та Халіфату» (газета «Аль-Мадіна», 21.04.2017).

 

Коментар: «Лояльність та непричетність в Ісламі» є ствердженим поняттям, вилученим із Книги Аллаха та Сунни Його Посланця ﷺ, це — відома тема, вона відноситься до основних необхідних переконань.

«Правління законами Шаріату» — це постанова Шаріату, також вилучена із Книги Аллаха та Сунни Його Посланця ﷺ і яка відноситься до основних необхідних переконань.

«Халіфат» або, іншими словами, «Імамат», у сенсі існування єдиної держави для усіх мусульман, що втілює над ними закони Ісламу всередині країни та несе ісламський заклик усьому світу у межах своєї зовнішньої політики, — це стверджений закон Шаріату та головна задача держави в Ісламі. Цією діяльністю займався сам Посланець Аллаха ﷺ та його сподвижники після нього. Ця справа також була покладена на мусульман наступних поколінь аж до Судного Дня. Серед мусульман не повинно бути суперечок з цього питання, тому що воно також відноситься до основних необхідних переконань.

Немає сенсу викладати глибокі шаріатські розгляди та приводити докази з приводу відомих в Ісламі норм, понять та законів, тому що газета, яка оприлюднила подібну статтю, не позиціонує себе з боку Шаріату. До того ж , докази на цю тему широко та багаторазово були викладені та запропоновані на розгляд прибічниками ідеї Халіфату. Дана стаття стала реакцію у відповідь на злочинні висловлювання газети «Аль-Мадіна», що насмілилась прив’язати до ісламських понять термін «тероризм», запозичений у колонізаторського Заходу та насаджуваний нам західними агентами.

На протязі своєї багатовікової історії Халіфат не бачив таких сучасних явищ, як вибухи, руйнування, знищення або терор, не бачив ядерних або хімічних бомб, не бачив ракет з землі та з повітря, не бачив вбивства людей, депортації, обрушень домів на голови їх жителів, руйнувань мечетей та церков... Усе це з’явилось тільки лише після заходу сонця Ісламу над світом з приходом пітьми капіталізму, при тому так, що зникла і сама держава Халіфат, що боролася з усіма утисканнями.

Саме капіталістичні держави розпалили Першу та Другу світові війни, саме вони винайшли зброю геноциду, саме вони розробили найрізноманітніші способи руйнувань, депортацій та знищення. Світ повний свідоцтв тому, що за багатьма вибухами і т.з. «терористичних акцій» стоять спецслужби цих держав. У свою чергу , історія свідчить, що Іслам — це є справедливість та милість, а держава Халіфат поширювала цю справедливість и милість по усій землі. Історія, реальність нинішнього життя та майбутнього свідчать про те, що саме капіталізм та його злочинні держави винайшли поняття «тероризм», і саме вони ним займаються.

Америка та інші західні держави пов’язали термін «тероризму» з Ісламом, щоб виправдати свої війни проти мусульман, втручання у їх справи та життя, а також окупацію їх земель.

Коли ЗМІ ісламських земель переймають риторику Заходу, це вказує на те, що вони уподібнюються йому, терористу-колонізатору, вказує на проникнення його культури у політику та ЗМІ.

Застосування виданнями Саудівської Аравії подібних методів, до того ж іще у такому нахабному форматі, є тривожним сигналом, на який повинні відреагувати сини цієї країни, а вчені повинні зайняти рішучу позицію.

ЗМІ ісламських земель повинні бути стурбовані донесення правди до людей про нападки Заходу на ісламський світ, роз’яснювати їм брехливість намірів західної влади, те, як вони обманюють людей та вводять їх в оману, вдаючись до таких термінів, як «тероризм». ЗМІ повинні вести себе саме так, а не потурати Заходу у його боротьбі проти Ісламу, зраджуючи таким чином Аллаха та Його Посланця ﷺ. Але як ЗМІ залежної країни можуть бути незалежними? Гідне ЗМІ може бути тільки в істинно гідній державі.

Постійні нападки на поняття «держава Халіфат», на поняття «закони Ісламу», пов’язані з політикою та правлінням , на поняття «лояльності та непричетності в Ісламі» є кращим доказом того, що ці поняття набули актуальності серед мусульман, а держава Ісламу вже б’є у двері терористичного, капіталістичного світу, не даючи йому спокою...

Сьогодні ми згадуємо ті дні, коли був зруйнований Османський Халіфат руками терориста, капіталіста, демократа Мустафи Кемаля. Ми згадуємо, як з тих пір не припиняється війни, руйнування, терор та боротьба проти Аллаха та Його законів. Ми зможемо припинити це лише з прикладанням максимальних зусиль у справі по поверненню нашої втраченої держави. Лише гідна держава зможе повернути справедливість та милість на землі мусульман і понести їх далі у світ, щоб він увесь осяявся світлом Ісламу і його покинула пітьма демократії. Такою державою може бути лише Праведний Халіфат за методом пророцтва, навіть якщо це і ненависно комусь. Саме про це повинні віщати газети та ЗМІ в ісламському сіті, а не виступати з нападками на поняття «Халіфат» і те, що з ним пов’язано.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад ібн Ібрагім — Країна двох святинь
28 Раджаба 1438 р.х.
25.04.2017 р.

 

Головне меню