Інтеграція мусульман у західне суспільство

Новини та коментарі
Друкарня

 

Новина: «Ісламські організації у Франції закликають голосувати за Макрона», — під таким заголовком о четвер 27.04.2017 була опублікована стаття на сайті «aljazeera.net».

 

Далі у статті пишеться: «У першому турі президентських виборів у Франції найбільші ісламські організації утримались від агітації мусульман голосувати за конкретного кандидата, але коли у лідера ультраправої радикальної партії «Національний фронт» Марін Ле Пен збільшились шанси перемогти у другому турі , вони почали закликати мусульман віддати свій голос на користь Еммануеля Макрона.

Такі організації , як «Союз ісламських організацій у Франції», «Національна федерація мусульман Франції» з її «Великою мечеттю» у Парижі та «Французька рада мусульманського культу» (ФРМК) — усі вони закликають 7 травня у масовому порядку проголосувати за кандидата від партії «Уперед!».

«Рада ісламських організацій», яка включає більше 300 общин та асоціацій , закликала французьких мусульман взяти участь у повторному турі президентських виборів у Франції, щоб перешкодити приходу до влади крайнього радикала, який закликає до ненависті, расизму та розділенню французького суспільства.

У заяві Ради , опублікованій о вівторка 25.04.2017, підкреслюється, що необхідно забезпечити Макрону перемогу над Ле Пен, щоб позбавити країну від нетерплячості та зберегти національну єдність .

У свою чергу, «Велика паризька мечеть» теж закликала голосувати за Макрона, який, поважаючи республіканські цінності, здійснить справедливість та рівність і захистить країну від небезпечних та руйнівних ультраправих.

ФРМК опублікувала заяву, в якій говориться: «Наша країна переживає тяжкі часи, і у найближчі дні визначиться її майбутнє». Після такої заяви Рада повністю увійшла до Французького ісламського діянету (управління по справам релігії), який вважається офіційним представником мусульман.

Ця Рада закликала мусульман до всезагальної активності на виборах заради збереження таких цінностей, як братерство, терпимість та мирне співіснування , щоб протистояти ідеям, які розпалюють ненависть до мусульманам і роблять із них козла відпущення.

Також у заяві Ради відзначається, що 19 квітня відбулась зустріч з Макроном, де він виразив свою повагу до усіх релігій, а також виступив проти демонізації Ісламу та мусульман».

Коментар: Ісламські організації у Франції повинні усвідомити той факт, що невірні у питанні стримування мусульман будуть діяти шляхом утворення таких рухів, які, маючи ісламську оболонку, почнуть працювати над злиттям Ісламу з західною ідеологією. Таким чином, цим досягається мета по запровадженню західних ідей в оточення мусульман, і цей приклад стає зразком для решти мусульман, що нібито західна культура не суперечить Ісламу і із неї можна вилучити користь. У якості прикладу можна навести прийняття мусульманами західних систем правління замість шаріатської системи Халіфату, поширення серед них таких ідей , як громадянство, громадянське суспільство, права людини, права дитини, права жінки (у їх західному розумінні), прагматизм, толерантність (навіть якщо це суперечить основам акиди), політичний плюралізм. Нібито такі мусульмани можуть обирати партії з суперечливою ідеологією під приводом того, що вони несуть меншу шкоду, аніж інші, і не ворогують з Ісламом та мусульманами. Подібні рухи ведуть політичну діяльність у вузькому національно-регіональному масштабі і стають схожими з націоналістичними та світськими рухами, незважаючи на їх ісламську окраску. Вони беруть участь у політичному житті західних країн, які ґрунтуються на світськості та демократії. Понад це, метою утворення подібних «ісламських» рухів є політична та ідейна інтеграція мусульман у західне суспільство. Це і є ціна участі мусульман у політичному житті Заходу. А тому ісламські організації не повинні квапитись брати участь у політичному житті західного суспільства, навпаки, вони повинні протистояти цьому та застерігати від цього мусульман, тому що це суперечить законам Ісламу. Вони не повинні виправдовувати себе гаслами «усунення шкоди та отримання користі», адже у найшвидший час ми знов станемо свідками продовження боротьби з ісламським вбранням та демонізацією Ісламу . Всевишній Аллах говорить:

وَلَا يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّىٰ يَرُدُّوكُمْ عَن دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا

«Вони не перестануть битися з вами, доки не відвернуть вас від вашої релігії, якщо лише зможуть» (2:217).

І нарешті, нагадуючи Заходу про демократію, яку він прийняв, ми говоримо: хіба люди не вільні у виборі того, що вони бажають ? Хіба вони не можуть вибрати свій образ життя? Іще на Заході побутує твердження, що бажаючі жити серед них повинні прийняти їх образ життя. Ми ж нагадуємо, що подібна вимога суперечить їх же ідеології, тому що це — не свобода, а примушення. Припустимо, що інтеграція мусульман відбудеться успішно, і усе складеться так, як описує Захід …Проте що буде через роки? Відповідь очевидна: мусульмани усе одно будуть вважатись приїжджими, їх будуть ущемляти у правах та дорікати за расовою ознакою, як це відбувається з афроамериканцями у США.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір
Бассам аль-Макдісі, Палестина
2 Шаъбана 1438 р.х.
29.04.2017 р.

 

Головне меню