Візит Ердогана у Росію — злочин проти мусульман

Новини та коментарі
Друкарня

 

Новина: Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 3 травня зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб вирішити питання кризи у відносинах, пов’язаного зі збитим у листопаді 2015 р. російським літаком. П’ята зустріч між президентами була проведена у президентській резиденції у Сочі (агентство «Анадолу», 03.05.2017).

Коментар: Після того, як Реджеп Тайіп Ердоган зустрічався в Індії з вбивцею мусульман Кашміру, він вирушив на зустріч з правителем Росії . Ердоган не вдовольнився здачею Алеппо сирійському режиму, і тому він заявив журналістам прямо перед початком візиту, що вирушає з метою «обговорити питання Сирії». Зрозуміло, що буде обговорюватись питання про те, який внесок Ердоган може зробити у вбивства мусульман абу ж яку допомогу він може надати американському проекту у регіоні.

Прес-секретар адміністрації президента Туреччини Ібрагім Калин, зі свого боку., заявив: «Зустріч двох президентів включає в себе продовження дій , початих іще в Астані та Женеві, вона пов’язана з роботою по припиненню бойових дій у Сирії, запущеної у грудні, закликана покласти край порушенням перемир’їв, припинити кровопролиття, пропустити конвої з гуманітарною допомогою до громадянських осіб та вжити усіх необхідних заходів з метою забезпечення безпеки проведення політичного перехідного процесу».

Очевидно, що Ердоган летить з візитами за наказом Америки або згідно з її політикою та інтересами у регіоні. Після Росії Ердоган повинен буде летіти у Китай, а потім — і в Америку. Це вказує на те, що Ердоган не залишив жодного злочинця-колонізатора, ворога Ісламу та мусульман, не навідавши його і не почавши з ним співпраці.

Про ці зустрічі можна сказати з різних сторін наступне:

1. З точки зору Шаріату, політичні, економічні, військові, дипломатичні та інші відносини з державами, які воюють проти Ісламу — це харам без усілякого сумніву. Тому що вони — явні вороги Ісламу та мусульман. Це означає, що співпраця з ними або візити до них у будь-якому випадку — харам та політична небезпека. Відносини з ними повинні бути тільки лише відносинами війни та жорсткості , а інакше ми увійдемо у протиріччя вимогам релігії!

Сказав Всевишній:

وَتَعَاوَنُواْ عَلَى الْبرِّ وَالتَّقْوَى وَلاَ تَعَاوَنُواْ عَلَى الإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ

«Допомагайте один одному у благочесті та богобоязливості, але не допомагайте один одному у гріху та посяганні» (5:2).

Таким чином, теплі та дружні відносини з невірними державами означають співпрацю у їх злочинах проти Ісламу та у вбивстві мусульман на їх же землях. На жаль, Ердоган ззовні позиціонує себе ісламським діячем, і мусульмани вважають його чоловіком-мусульманином, хоробрим захисником прав Умми при тому, що він бере участь в усіх злочинах її ворогів, що стало явним у Сирії, а також у відношенні прав мусульман Палестини, Іраку, біженців і т.д.

2. З політичної точки зору відомо, що Єрдоган був у непростих відносинах з Європою до проведення референдуму у Туреччині з метою отримати за рахунок конфлікту підтримку свого населення . Згідно з новою американською політикою, яка змінилась з приходом президента Трампа, Ердоган встановив зв’язки з Індією у межах політики стримування Китаю, а потім скерувався у Росію з метою підсилити відносини з нею, навіть якщо це буде коштувати життю тисячам мусульман. Усе це вказує на те, що Ердоган їде у будь-яку країну тільки лише заради брудних політичних інтересів, що б’ють по інтересам та майбутньому Ісламської Умми. З іншого боку, візит Ердогана у Росію зійшовся по часу з переговорами в Астані, проведеними у той же день за участю багатьох представників Америки.

3. З економічної точки зору, останні роки Туреччина знаходиться в економічній та фінансовій кризі з причини капіталістичної системи. Уряд не набув успіху у рішенні економічних та фінансових труднощів. Разом з тим, уряд зміг провернути низку операцій по обману населення, як, наприклад, провести коректування в економічній та фінансовій сферах, а також запропонувати приватизацію та продаж державного та суспільного майна . Уряд також привабив закордонні інвестиції у країну, які нанесли удар по її економічній структурі. Звичайно ж, таких кроків недосить для рішення проблем, тому що до них додається іще і не вирішене питання з грабуванням, корупцією, інші внутрішні проблеми та невпинні фінансові втрати з причини елементарної жадібності злочинних політиків. Через усе це Ердоган взявся шукати фінансову підтримку, джерела вливання для своєї економіки та будь-яку можливість для полегшення невпинної кризи у країні особливо після проведення референдуму. Економічна тема є однією із важливіших тем візитів у Росію та Китай. У деяких новинах пишуть, що між президентами Росії та Туреччини не залишилось протиріч ані у чому, окрім як у питанні про помідори!

І на завершення я хочу сказати, що мусульманами як і раніше не правлять по Ісламу, і тому вони мечуться із боку у бік немов футбольний м’яч. То вони прагнуть в обійми Америки, то в обійми Європи... Так вони і будуть метатись , доки, нарешті, не встановлять свою державу Праведний Халіфат за методом пророцтва, і ми сподіваємось, що він скоро буде.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Арджан Текінбаш
9 Шаъбана 1438 р.х.
06.05.2017 р.

 

Головне меню