Британія спричиняє тиск на американських агентів — Саудів

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Операція «Буря рішучості» не досягла своєї цілі, повідомляє «BBC».

У репортажі інформаційного ресурсу під назвою «Хусіти-Ансаруллах, від гір Саада — до влади у Сані» говориться, що Саудівська Аравія з початку березня 2015р. почала проводити повітряне бомбардування Ємену у рамках операції «Буря рішучості », мета якої полягала у тому, щоб примусити хоусітів повернути до влади екс-президента Хаді, у невиконанні чого і полягає безуспішність проводимої до сьогоднішнього дня операції.

«BBC» передає що операція «Буря рішучості» нанесла сильний збиток різноманітним регіонам Ємену, який і так вважався однією із бідних країн іще до початку конфлікту.

«Може, у цьому криється причина заборони саудівським режимом трьом журналістам із британської віщальної корпорації «BBC» на в’їзд у Сану, побоюючись за трансляцію картинки страждань єменського народу?», — повідомляє «Reuters».

Раніше газета «TheIndependent» повідомила про те, що Британії необхідно припинити продаж зброї режиму Саудівської Аравії, звинувачуваної у масовому вбивстві населення Ємену. Британська громадськість настирливо закликала прем’єр-міністра Терезу Мей у найкоротші строки сприяти припиненню продажів зброї в Ер-Ріяд.

За даними британської газети, переважна більшість британців вважає помилкою продаж зброї на мільярди фунтів Саудівській Аравії. Від уряду Мей вони вимагають оприлюднити доповідь про масштаби фінансування Саудівської Аравії ісламського екстремізму у Британії, навіть якщо це істотно нашкодить дипломатичним відносинам між двома країнами.

Дослідження, проведене «BMG Research», показало, що більшість жителів Британії незадоволене дружніми відношеннями Англії до, як було вказано, «військових злочинів саудійців у сусідньому Ємені» після звинувачень саудівського режиму у проводимої ним військової кампанії та бомбардуваннях поліклінік, шкіл, фабрик, весіль та сотень приватних домів.

Дослідження «BMG Research» говорить про підтримку лише незначної частини населення (18%) продажу англійської зброї Саудам.

Коментар: Англо-американська боротьба відбувається на тлі війни в Ємені , яку розв’язала Саудівська Аравія з метою захисту та підтримки хоусітів — для виконання того, що з самого початку не змогли добитись хоусіти з самого початку конфлікту, результат якого був приречений на поразку вже по спливанню декількох місяців після їх входу у Сану. Між тим, хоусіти використали цю війну для зміцнення свого впливу та зменшення опору так само, як король Сальман використав цю війну , щоб зробити свого сина наслідником престолу. Раніше Алі Салех підготував свого сина Ахмеда до повернення до влади у випадку уходу Хаді. За два дні до операції «Буря рішучості» Ахмед Алі Салех вирушив у Саудівську Аравію з проханням не починати війну проти нього та підтримати його, обіцяючи покінчити з хоусітами, проте Саудія відхилила його прохання, тому що дана війна була розв’язана в інтересах Америки, навіть якщо будуть затрачені мільярди на порятунок хоусітів і на запровадження їх у владу ціною зруйнування Ємену та його інфраструктури. Усе це робилось заради того, щоб послабити армію Алі Салеха — англійського агента. Британія, у свою чергу , спричиняє тиск на Саудівську Аравію, звинувачуючи її у тероризмі та застосуванні в Ємені касетних бомб та іншої зброї,яку сама ж Британія тій і продала, прагнучи схилити її на сторону Алі Салеха у політичному рішенні у рамках ініціативи Керрі. ОАЕ, будучи прислужниками Британії,також бажають упевнити Саудівську Аравію включити хоусітів у число партнерів та спробувати з’єднати сторони Британії (Хаді та його прибічників та Алі Салеха і його прибічників), навіть якщо на це знадобиться час.

Так само і Саудівська Аравія противиться Британії та її агентам, і бажає вигнати їх з регіону. Особливо це видно на прикладі Ємену, а потім послідував бойкот та осада Катару. Усе це робиться в інтересах Америки, яка прагне до абсолютного лідерства в усьому. Чи зможе Британія зі своєї далекоглядністю, агентами та тиском підкорити собі Саудівську Аравію?

У протилежному випадку Британія потопить Саудію в Єменській війні , провалить її операцію «Буря рішучості» та відкриє велике провалля між нею та ОАЕ — усе це може бути зроблено заради досягнення домовленості між протиборчими сторонами.

Я прошу Аллаха, щоб Він захистив Ємен, віддалив від нього підступи колонізаторів , їх регіональних та місцевих агентів і дарував нам і нашим землям Праведний Халіфат за методом пророцтва — адже це для Аллаха легко.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абд аль-Мумін аз-Зейалі
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Ємен
20.07.2017

Головне меню