Без пастуха вівці — не стадо перед вовком

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Більше ста мігрантів із Сирії, у тому числі — жінки та діти, які проживають у таборах для біженців у столиці Греції Афінах, провели марш протесту біля посольства Німеччини.

Учасники акції , яка відбулась 3 серпня, виразили своє незадоволення тим, що процес їх возз’єднання з родинами відбувається дуже повільно, і почали вимагати швидшого переселення у Німеччину.

Коментар:

З тієї миті, як почалась сирійська революція, сотні тисяч біженців, особливо — жінок та дітей, залишились без даху та притулку розкиданими по усім куточкам Землі . Площі заполонили вигуки підтримки на їх адресу, але за розкатами грому так і не пішов дощ, а мусульманські керівники, які заявляли про себе як про їх заступників, відвернулись від них. Ззовні біженці виглядали так, нібито за них заступились та їм надали підтримку, але насправді маріонеткові режими розкрили двері , тільки щоб у подальшому використати їх у якості політичного інструменту тиску.

Згадайте, як сирійський трирічний хлопчик, біженець курдського походження Айлан Курді, трагічно загинув разом з родиною при спробі перетнути Середземне море. Його тільце винесло на узбережжя Туреччини поблизу міста Бодрум, а фотографія примусила здригнутись увесь світ. Аналогічний випадок стався з шістнадцятимісячним Мухаммадом із мусульман рохінджа, чиє тіло також викинуло на берег.

Потім ми стали свідками брудної політики, яку повинна була задіяти Туреччина, яка використала біженців як засіб тиску на Європу та розкрила двері перед ними. Вони наразились на насильство та побиття з боку угорської поліції на очах у мільйонів телеглядачів при спробі перетнути кордон. Також уряд Бангладеш погрузив біженців-рохінджа на кораблі та відправив їх у море без питної води . Ці події нанесли на наші серця невиліковну рану.

Існує багато трагедій, які ми не можемо забути . Нам відомо, що біженці та мігранти , яких не бажають бачити у себе та вважають «незваними гостями» держави, насправді — люди, які з усіх сил борються за свою релігію, прожиток та життя, що перебувають на волоску від смерті.

Причиною, яка довела людей до такого стану, є західні держави та їх прихвосні на місцях. Держави Заходу колонізують мусульманські країни, які мають багаті ресурси на поверхні землі та у її надрах, і вони ж створюють біженців. Колонізовані народи для того, щоб вижити, вимушені покидати свої країни у пошуках притулку та прожитку. Так вони опинаються у положенні біженців, намагаючись здолати безжалісність морів та океанів, кидаючи виклик хижим тваринам у горах та пустелях . Що може штовхнути людину до біженства та зубожіння? Тільки капіталістична система та західні держави, як несуть її стяг!

Місцеві прихвосні , щоб зберегти свої трони та крісла, пригноблюють свої народи. Мова правителів-зрадників — одна, їх методи — теж одні, усі вони зв’язані у змовах зі своїми західними хазяями та намагаються у щоб то не стало їм догодити . Замість того, щоб встати на захист прав свого народу, вони встали на стражу інтересів західних господ. Для цього правителі спричиняють тиск на людей та примушують їх , а коли бракує сил приборкати громадян, кличуть на допомогу закордонні сили. Замість того. щоб стати пастухом над своєю паствою, вони здають її вовкам. Звичайно ж, незгодним опинитись у пащі вовка залишається тільки втікати. Тільки втеча відбувається від вовків до вовків. Врешті решт і ці біженці у Греції, втративши надію на місцевих вовків , звертаються , сподіваючись на допомогу, до вовків, які більш голодні . Якщо б «пастухи» мусульманських народів надавали б належну турботу про них, то чи скерувались би сини Умми у пащі голодних тварин на Захід? Чи стали б вони просити статус біженця та вдовольнятись жалюгідним станом людської трагедії?

Не випадково Іслам називає правителя «щит» та «пастух». Пророк ﷺ сказав:

وَإِنَّمَا الإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються».

Іншими словами, імам (халіф) — це кольчуга, обладунки, у ній б’ються та нею захищаються у битві, за допомогою неї оберігаються від голодних вовків, які нападають . Імам — також і «пастух», який нізащо не здасть своє стало вовкам. Он бореться (і веде політику , щоб паства не потрапила до хижаків. Хіба ця боротьба — не захист?

Пророк ﷺ сказав:

الإِمَامُ رَاعٍ وَمَسْؤُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ

«Імам – пастух та відповідальний за свою паству».

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ерджан Текінбаш
14 Зуль-каъда 1438 р.х.
06.08.2017р.

Головне меню