Послання та наставляння мусульманським вченим

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: У саудівській Аравії відбуваються арешти відомих вчених, професорів та багатьох інших осіб.

Коментар:

Незважаючи на позицію заарештованих вчених відносно влади саудівського режиму та схвалення ними у більшості випадків його зовнішньої політики, арешти усе ж таки відбулися. Арешти свідчать про декілька речей, найяскравішою із яких є наступ нового етапу для королівства після передачі королем Сальманом титулу наслідного принца королівства своєму сину Мухаммаду ібн Сальману. Новий етап полягає у появі відкритого секуляризму та виступів проти будь-якого ісламського прояву, навіть якщо він підтримує уряд.

По-видимому, після підсиленої боротьби між капіталізмом та ідеєю Халіфату , Америка вирішила перейти до етапу рішучих дій на арені світової політики, у зв’язку з цим вона бажає, щоб на її стороні єдиним фронтом вийшли усі сторони та рухи, а тому і були проведені усі ці арешти як чинник залякування. Також від даних арештів очікується зміцнення позицій майбутнього короля Мухаммада ібн Сальмана. З іншого боку, можливо, після цих арештів вчені переглянуть свої позиції (після того, як з них спало фігове листя) у відношенні основних, вирішальних подій, що відбуваються в ісламському світі.
Послання та наставляння мусульманським вченим:

О вчені! Знайте, що цих секуляристських режимів не цікавить ваша позиція по відношенню до них. У випадку протиріччя ваших пропозицій з їх інтересами на вас чекає в’язниця. У Умми, яка на сьогоднішній день знаходиться у тяжкому стані , вихід із ситуації, яка склалася, з’явиться тільки тоді:

— Коли її вчені займуть таку ж позицію, яку зайняв Іззуддін ібн Абдуссалам.

— Коли вчені роз’яснять реальність цих гнилих режимів, через що ісламські армії прийдуть до руху, щоб скинути їх.

— Коли з’явиться Халіфат, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва, який поверне Уммі її колишню славу, велич та положення на світовій арені в усіх політичних,економічних та наукових аспектах.

О вчені, якщо ви не зробите цього, то до вас буде правильним застосувати слова: «Хто замовчує істину, той — німий шайтан». Тоді Умма вправі не проявити того вшанування та поваги, на яких заслуговують істинні вчені. Так будьте у рядах тих, хто приводить до руху Умму, інакше вона розчавить вас, якщо ви встанете у неї на шляху! Іслам у будь-якому випадку, з вами а без вас, вийде переможцем, адже Аллах збереже Своє світло, навіть якщо це ненависно многобожникам. З дозволу Аллаха, держава Халіфат, з вами або без вас вже не за горами. Будьте його ансарами, не продавайте свою релігію за насолоди цього світу, інакше ви зазнаєте явного збитку як у цьому, так і у Наступному світах.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ісмаіль аль-Хаджі
3 Мухаррам 1439 р.х.
23.09.2017

Головне меню