Мусульмани-рохінджа між молотом буддистів та ковадлом правителів мусульман

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Газета «TheTimes» опублікувала статтю генерального директора Міжнародної організації по міграції Уільяма Лейсі Свінга, в якій він розповів про біженців-рохинджа, які рятуються від насильства у М’янмі.

Автор описує, що біженці-рохінджа сильно потребують матеріальної та психологічної допомоги . Він згадує, щ у минулому місяці отримав повідомлення від офіційного представника організації у столиці Бангладеш Дацці про нові хвилі біженців із провінції Ракхайн у М’янмі. Вони знайшли притулок у таборі Кокс-Базар у Бангладеш, який на ту мить вже надав притулок більше аніж 80 тисячам біженців-рохінджа, що прибули туди з миті початку насильства у жовтні 2016 р. у М’янмі.

Він додає, що у Бангладеш продовжують стікатись потоки мусульман-рохінджа; у серпні цього року кількість біженців перевищила більше півмільйону. Він пише, що увесь світ виражає обурення з приводу побачених страждань біженців, через історії про вбивства, зґвалтування, про спалення заживо. Свінг вважає, що світова спільнота повинна зупинити усі ці звірства , щоб запобігти гуманітарній катастрофі по обидві сторони кордонів двох держав. Також він відзначив, що уряду Бангладеш треба надати допомогу для забезпечення біженців житлом, водою, харчуванням, медичною допомогою, а також потурбуватись про тих, хто живе у багні табору Кокс-Базар (у прямому сенсі цього слова) через щоденні опади.

Він додав, що відсутність чистої питної води та відсутність каналізації загрожує поширенням інфекційних захворювань . Також жінки, яких було зґвалтовано, не мають належної медичної та психологічної допомоги. Відсутній захист дітей та жінок, що робить їх уразливими для работоргівців («ВВС»).

Коментар:

Знаходячись між етнічною та релігійною чисткою буддистів проти мусульман Аракану,з одного боку, та між черствістю та мовчанням правителів мусульманського регіону — з іншого боку, мусульмани, як і раніше , піддаються геноциду геноциду (нехай знищить Аллах того, хто сприяє у цьому), проте мусульмани знищуються не тільки в Аракані; це відбувається повсюдно. Наприклад, у Китаї мусульман піддають тюремному ув’язненню та тортурам, позбавляють їх можливості виконувати свої повсякденні обряди поклоніння, ведуть відкриту боротьбу проти їх переконань; у Росії, Європі, Центральній Африці, Нігерії, Кашмірі, Індії та інших країнах мусульмани також піддаються вбивствам, в’язницям, катуванням, жорстокому обходженню. Це коїться навіть у тих регіонах, де переважно проживають мусульмани, наприклад, у Сирії, Іраку, Афганістані, Єгипті та Кенії.

Сьогодні будь-якого, хто говорить або вимагає втілення Ісламу, вбивають або кидають у в’язницю. Справа дійшла до того, що цілі народи піддаються геноциду та вимушені вдаватися до втечі, тому що нема на сьогоднішній день вірного правителя, який би правив на основі Ісламу, який вважав би себе відповідальним за усіх мусульман світу, як це робили Харун ар-Рашид, аль-Мутасім, Абдул-Хамід II та решта ісламських правителів.

Реальність Бангладеш, як і решти держав Сайкс–Піко, говорить про те, що вони не мають нічого спільного з цими правителями, навпаки, правителі-агенти позбавляють можливості мусульман-рохінджа втікати від гніту та поганого ставлення з боку уряду та армії М’янми. Єдина держава , яка здатна допомогти пригнобленим мусульманам усього світу — це держава Халіфат, яка буде правити над мусульманами по законам Всевишнього Аллаха.

Ахмад Абу Куддум
Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір
20 Мухаррам 1439 р.х.
10.10.2017

Головне меню