ВС Туреччини зайшли в Ідліб

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 8 жовтня 2017 р. ВС Туреччини приступили до операції у сирійському Ідлібі. Ведеться розвідка для встановлення спостережних постів для контролю над перемир’ям, а також для подальшого введення угрупування турецьких військ.

Повідомляється, що турецькі війська перетнути кордон населеного пункту Атма і направились у бік Дар-ель-Ізза.

Є відео, на якому видно, як три автомобілі турецької делегації у супроводі повстанців «ХайятТахріраш-Шам» направлялись у бік Дар-ель-Ізза к заходу від Алеппо на кордоні з Афріном, який знаходиться під контролем курдів. Спостерігачі описали цей крок як розвідувальну поїздку для визначення підходящих місць дислокації військ у західній частині провінції Алеппо.

Коментар:

Раніше «Хізбалла» у Лівані викликала головний біль у світових лідерів «божественною перемогою» над Ізраїлем у 2006 році. Так само і ХАМАС у 2008–2009 роках піднімав гасла «священної перемоги» проти репресій «Ізраїлю». При цьому у 2006 році «Хізбалла» підтримала резолюцію №1701 Ради Безпеки ООН, яка зберігає кордони єврейського утворення. Кінець партії «Хізбалла» є таким, що вона допомагає тирану Шаму у війні проти свого народу. Також «ХАМАС» підняв портрет ас-Сісі («героя» різанини біля мечеті Рабаааль-Адавія) на площах та вулицях Гази, і сьогодні він урочисто зустрічає директора Служби загальної розвідки Єгипту. При цьому Ісмаіл Ханія раніше заявив , що «ХАМАС» працює над створенням палестинської країни у кордонах1967 року зі столицею в Єрусалимі.

Що стосується угрупування «ХТШ», то врешті решт воно дійшло до угоди з Туреччиною, яка виконує директиви домовленості Путіна та Ердогана . Дивно, що ця угода співпала з діями угрупування проти військ режиму Асада в околицях Ідлібу. Яка користь «ХТШ» у звільненні селища Абу Далі, яке співпадає з приходом турецьких військ, задача яких полягає у тому, щоб втілити прийняті угоди в Астані, адже раніше Путін заявив про те,що він здійснить кроки щодо неприпустимості виникнення Ісламської Держави у Сирії?!

Із усього переліченого ми бачимо безглуздість цих бойових дій, які грають на руку тільки ворогам Ісламу. Ми бачимо, як іранська партія «Хізбалла» почала з ісламських гасел, а закінчила збереженням тих стандартів, які предписав Захід, проливаючи кров повсталих проти західного колоніалізму у Сирії. «ХАМАС» же відкинув у бік усі раніше принесені жертви, щоб схилитись перед урядом, який виник згідно угоді в Осло.

«Тахріраш-Шам» демонструє політичний виверт, погодившись зі входом турецьких військ в Ідліб, і бажає тим самим прикритися фіговим листям через звільнення селища Абу Далі. Нібито ми забули, що втрата Алеппо сталася згідно наказам Туреччини. Турецьке інформаційне агентство «Анадолу» 08.10.2017. повідомляє: «Метою висунення частин ВС Туреччини у зону деескалації у сирійській провінції Ідліб є повне припинення зіткнень та полегшення політичного процесу у Сирії , як сказав міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу». Чавушоглу заявляє, але не вказує на шлях реалізації політичного рішення, складеного в Астані, і це є підготовкою підґрунтя для того, що запропонує Америка в Женеві. І потім «ХТШ» гучно заявляє про звільнення Абу Далі.

Задача військової науки полягає у тому, щоб виграти війну, а не битву. Тому звільнення Абу Далі марне, тому що це веде до турецького контролю над Ідлібом, а Туреччина реалізує угоди, досягнуті нею в Астані, Женеві та Москві . Також стійкість «ХАМАС» проти євреїв марна, тому що підсумком її було те, що вони прийняли резолюцію ООН, що є джерелом хвороби. Колоніальний Захід встановив свої правителів над мусульманами, і саме він дозволяє євреям паплюжити Палестину.

Таким чином, єдиний спосіб звільнитись від західного колоніалізму та його агентів — це здійснення глобального проекту, який об’єднає усю Умму під законами Шаріату у боротьбі проти Заходу та його агентів. Це і є суть війни, і усе окрім цього марно або навіть згубно.

Спеціально для ЦМО Хізбут-Тахрір
Усман Баххаш
Голова Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір
11.10.2017

Головне меню