Лихо Єгипту у капіталізмі, який ввергає народ в іще більш гірший стан . Єдиний порятунок — держава Халіфат

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: У середу 04.10.2017 на веб-сайті телеканалу «Аль-Джазіра» було опубліковано попередження економістів про те, що Єгипет досяг небезпечних значень зовнішньої позики.

Вони підкреслили, що рекордний ріст позик представляє собою навантаження на державні ресурси у твердій валюті і на рівень життя громадян країни. Зовнішній борг Єгипту на протязі останнього періоду виріс до небувалого рівня. Центральний банк Єгипту опублікував червневий звіт 2017 р. про фінансову стабільність країни, де згадав необхідну цифру для безперервного та ефективного виконання своїх функцій фінансовою системою, і вона склала 79 млрд. доларів, а у минулому році ця цифра була 55,8 млрд.

Іншими словами, фінансовий баланс збільшився на 41,57%. Це відбулося після повідомлення міністерства фінансів Єгипту про те, що сукупний борг державного бюджету (внутрішній та зовнішній) виріс до 3,7 трлн. фунтів (208,3 млрд. дол.) наприкінці березня 2017 г., що відповідає 107,9% ВВП країни. Очікується, що дефіцит бюджету буде зростати і наприкінці поточного фінансового року перевищить колишній приблизно на 322 млрд. фунтів (18,2 млрд. доларів). Сам дефіцит державного бюджету фінансується за рахунок деякої допомоги та грантів від арабських країн та міжнародних позик. Міністр фінансів Єгипту Амр аль-Джархі повідомив, що окрім випуску казначейських векселів та облігацій також у період з січня по лютий 2018 р. будуть пропонуватись доларові облігації, а услід за цим послідує випуск єврооблігацій . У червні р. було продано міжнародних облігацій на суму 1,5 млрд. доларів, і це був перший у своєму роді крупний продаж з миті революції у січні 2011 р. Потім у січні 2017р. Єгипет продав міжнародних облігацій на 4 млрд. доларів, у квітні — на 7 млрд. доларів, а у травні — на 3 млрд. доларів.

Коментар:

Усі більше і більше тягаря боргів покладається на плечі простих громадян Єгипту при тому, що вони і так ледве заробляють на шматок хліба для своєї родини у світлі безперервного росту цін на товари та послуги. Іншими словами, постійне зростання цін з’їдає усю заробітну плату та прибутки родини, не говорячи вже про постійні скорочення субсидій з боку держави, слідуючи у цьому рекомендаціям та рішенням Всесвітнього банку , який став крупнішим кредитором Єгипту. Самі кредити не приносять ніякої користі народу Єгипту, незважаючи на те, що саме на нього кладеться увесь тягар позик держави. Саме жителі Єгипту і ніхто інший оплачують по рахункам усі ці кредити з витікаючими відсотками.

Сама реальність Єгипту з його багатствами , ресурсами та величезним людським капіталом робить його самодостатнім. Іншими словами, він не потребує усіх цих позик та кампаній по жебрацтву, що проводяться режимом вдень та вночі. Кількість ресурсів Єгипту перевищує ресурси Англії та Франції разом узятих. Якщо припинити викачування та розкрадання багатств нашої країни, то силами синів Єгипту ми самі можемо здобувати природі багатства та розподіляти їх належним чином. Проте для цього необхідна наявність свідомого управління інтересами людей у голови держави , він повинен піклуватись про них, а не обкладати податками і розкрадати багатства країни. Справжньою кризою, які відчуває народ Єгипту, є його правляча система, її користолюбство та дикунство. Економічні кризи будуть змінюватись один за одним доти, доки правлячий режим гарантує Заходу його присутність у нашій країні , надаючи йому можливість грабувати наші природні багатства. Ці кредити та зобов’язання (окрім підкорення західним умовам та постановам) тягнуть за собою існування продажних правителів на наших шиях, задача яких — піклуватись про інтереси Заходу. Ми вийдемо із цього зачарованого кола тільки у тому випадку, якщо повністю позбудемось цієї системи, а на її місце прийде ісламське правління в обличчі держави Халіфат , яке буде здійснюватись за методом пророцтва. Тільки Халіфат зможе відрубати простягнуті у наш бік руки Заходу та повернути нам розграбоване багатство, найкращим чином скориставшись ним у благо народу.

О жителі Єгипту! На протязі десятиріч ви відчували страждання від системи капіталізму. Настав час насолодитись Ісламом та його справедливістю, проте для цього ви повинні усунути ваших нинішніх правителів, тобто повністю викоренити правлячий режим з усіма його основами та інститутами, встановивши на його розвалинах Праведний Халіфат, який втілить втрачену справедливість, поверне втрачену гідність, велич та пошану. Він примусить Захід піти з земель мусульман та повернутись у свою нору.

О сини армії Єгипту! Хіба ви не бачите, що відбувається з вашими родинами? Хіба не закипає ваша кров , бачачи те, що коять ваші правителі? Вони зв’язали по рукам та ногам вашу країну, а потім заклали її немов товар вашим ворогам та ворогам вашої релігії. Як довго ви будете дивитись на те, як під контролем правителів розкрадаються багатства країни? Невже серед вас немає людей зі здоровим глуздом, які скажуть: «Досить того, що вже сталося!», — а потім нададуть підтримку та присягнуть щирим чоловікам, здатним отримати перемогу над Заходом та його капіталізмом за допомогою Ісламу, його ідей та його законів? Надайте підтримку тим, хто скаже Заходу: «Ми нічого тобі не винні, ти і так забрав із наших багатств!». Вони почнуть вимагати від Заходу повернути награбоване та відправлять його туди, звідки він прийшов з порожніми кишенями. Таке положення здійснюване тільки при наявності держави Халіфат , проект якого несе Хізбут-Тахрір. Хізб безперервно веде діяльність серед мусульман по встановленню Ісламської Держави. Так відгукніться на цей заклик , будьте ансарами нашого часу. О щирі чоловіки! Надайте допомогу Аллаху та Його Посланцю ﷺ, поверніть колишню велич Ісламу та мусульман!

О жителі Єгипту! Знайте, нема вам порятунку і нема вам позбавлення від криз, які спіткали вас. Єдиним порятунком для вас є прийняття проекту , який підготував Хізбут-Тахрір. У ньому є те, до чого ви прагнете, те, з причин чого піднялось повстання у вашій країні. Візьміть на свої плечі його ношу і понесіть її разом з ним, побратайтесь з його членами Хізба, адже це кращі чоловіки та керівники. Ведіть діяльність разом з ними для приходу Ісламу до правління, щоб повернулась справедливість, яку ви усі чекаєте, і та велич,на яку ви заслуговуєте. Тільки Халіфат втілить у реальність історії про справжній чоловіків , таких як Абу Бакр та Умар... О Аллах,наблизь до нас цей день і зроби нас із числа тих, хто побачить його,хто стане частиною його великої армії.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір
Абдуллах Абдуррахман
Член інформаційного офісу Хізбут-Тахрір/Єгипет

Головне меню