Америка навчила свого агента ас-Сісі боротьбі з «тероризмом»

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Військово-повітряні сили Єгипту к заходу від міста ель-Аріш у північному Синаї знищили низку транспортних засобів, які скоїли напад на мечеть у п’ятницю, у результаті якого загинули принаймні 235 людей, а також була велика кількість поранених.

Президент Єгипту пообіцяв помститися за жертви теракту у мечеті. У справжній час жодне із угрупувань не взяло відповідальність за цей кривавий напад.

Офіційний представник озброєних сил Єгипту Тамер ар-Ріфаі заявив, що у ніч на 25 листопада ВПС країни почали наносити авіаудари по терористам на Синаї. Авіації вдалось знищити декілька автомобілів терористів, а також розбомбити їх сховище зі зброєю та боєприпасами.

Канал «AlJazira» передає, що військові гелікоптери провели рейди на півдні Шейх-Зувейда і на півночі Синая. «Reuters» повідомляє, що армія Єгипту почала наносити авіаудари поблизу району теракту, додавши, що удари зосереджені у декількох гірських районах навколо мечеті, де, як вважається, приховуються нападники.

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі об’явив у країні триденний траур у зв’язку з вибухом у мечеті на півночі Синайського півострова, передає «Аль-Джазіра».

Коментар:

Нехай змилується Аллах над загиблими та пораненими у цій трагедії, усі ми належимо Аллаху і до Нього повернемось. О Аллах, зроби нас із числа мешканців Рая, о Аллах, накажи тих, хто вчинив так з тими, хто молився! О Аллах, накажи злочинний єгипетський режим, який відкрив двері своєї країни для Америки та її підручних, які порушують безпеку Єгипту. Ас-Сісі буде вважатись винуватцем цього доти, доки не буде доведено протилежне. Вибухи церков не далекі від нас. Вбивство демонстрантів на площах є доказом його злочинності, і співпраця ас-Сісі з Америкою та його служіння їй також вказують на його провину.

Звинувачення були заздалегідь готові так само, як і звинувачені, і це «тероризм» та «терористи». І ось ас-Сісі говорить своєму народу: «Або з нами, або з терористами». І це говір Америки — пригноблення, вбивства та бомбардування мечетей та церков під приводом «боротьби з тероризмом».

Хтось може сказати: «Твої слова не підкріплюються доказами». Я відповім йому: «Можливо, це так, і потрібні докази, проте ті, хто має хоч найменше уявлення про американську стратегію на Близькому Сході, розуміє, що бомбардування будь то тут або там здійснюються згідно американському плану. Адже ствердження свого агента у владі вимагає приборканні його супротивників, а це відбувається шляхом залякування народу через такі приводи, як «тероризм та терористи».

Пряме втручання у справи держави відбувається при наявності вагомого аргументу, а це — «тероризм». Хіба не на основі цього аргументу Америка зруйнувала Афганістан, Ірак, Сирію і т.д., і чи є потреба після цього у доказах слугування «тероризму» американському плану у регіону?

Злочин очевидний так само, як і злочинці. Хіба американський агент ас-Сісі не захопив владу силою? Хіба не відкрив він країну для ворогів Умми — іудеїв та американців? Хіба він не вів несправедливу війну проти народу Синаю на користь єврейського утворення? Хіба він не кинув у в’язниці повсталих проти нього, принижуючи їх честь та гідність? Хіба він не безчинствував у країні? І після цього говорять: «Немає доказів»!Доказів чому?! Доказів злочинам ас-Сісі?! Або доказів американського плану, згідно якому Америка бажає поставити на коліна ісламський світ?!

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

«А ті, які вчиняють несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться» (26:227).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Фарадж Мамдух
27.11.2017

Головне меню