Жінка між високим положенням в Ісламі та низьким у капіталізмі

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: У ЗМІ потрапила інформація про те, що 16.11.2017двадцятитрьохрічний юнак, відомий вживанням алкоголю та галлюціногенних препаратів, зґвалтував та вбив одиноку літню жінку, яка жила у місті Кайруан (Туіис).

Коментар:

Такі новини не є першими у своєму роді і не будуть останніми. У ЗМІ завжди простежувалась інформація про звірські напади на невинних людей з боку молодих або дорослих аморальних особистостей. Недивно, що ми чуємо подібні новини про тих, хто живе у затишку капіталістичної системи, яку руйнує моральність та людяність у будь-якому суспільстві.

Не варто очікувати, що капіталістична система буде вирішувати які-небудь проблеми людей, навпаки, вона є основною причиною цих проблем. Якщо ми поглянемо на жінку, про захист та права якої так багато говорять, то знайдемо, що вона, так само як і чоловік, страждає від лих, жалюгідного існування та невпинного насильства. Хто хоче побачити положення суспільства, нехай побуде присутнім на судових розглядах — насильство та брутальні вчинки, яких не порахувати... Це не є дивним у суспільстві, де широко поширено виробництво та вживання спиртних напоїв. Так хто є злочинцями, виробниками та споживачами? Вони усім відомі, але ніхто з цього приводу і пальцем не поворухне. Сьогодні повністю відсутня правильна турбота про людей, які стають вбивцями або вбитими, спалюючими та спаленими, або ж мігрують у невідомість, шукаючи уявний рай.

О мусульмани! Вивчіть свою культуру, релігію та доктрину, і ви знайдете, що жінки високошановані в Ісламі. Закони Шаріату наділяють жінок правами та зберігають їх людяність, а соціальні відносини (згідно Ісламу) будуються на любові та милосерді. Всевишній Аллах говорить:

وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً

«Серед Його знамень — те, що Він створив із вас самих дружин для вас, щоб ви знаходили в них заспокоєння, і встановив між вами любов та милосердя. Воістину, у цьому — знамення для людей, які розмірковують» (30:21).

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

خَيْرُكُمْ خَيْرُكُمْ لِأَهْلِهِ وَأَنَا خَيْرُكُمْ لِأَهْلِي

«Кращий із вас — той, хто кращий для своєї дружини, і я — кращий із вас відношенням до своїх дружин» (Ібн Маджа).

В Ісламі жінка є матір’ю та берегинею домашнього вогнища, і її честь повинна охоронятись. Іслам не залишив її здобиччю людиноподібних тварин. Жінка не зобов’язана ходити на роботу тільки через те, що вона вшанована. Також їй заборонено виходити у суспільство оголеною та поводити себе вульгарно. Жінка шкодить собі та оточуючим, піднімаючи такі гасла, як свобода та демократія, згідно яким вона поводить себе так, як захоче.

О мусульмани! Помиляється той, хто вважає, що рішення проблем жінок, збереження їх честі та гідності полягає не в Ісламі. Вивчивши історію Халіфату, ми знайдемо те, як Мутасім відправив велику армію у Аморій, де римлянин образив мусульманку, після чого вона вигукнула: «О Мутасім!».

Реальність, у якій сьогодні живіть жінки зокрема, і мусульмани — у цілому, є результатом віддалення мусульман від рішення своїх проблем згідно з законами Творця та наслідком дотримання законів, вигаданими людьми.

О мусульмани! Ваш порятунок полягає у завзятій та свідомій роботі по відновленню Халіфату за методом пророцтва, який знищить тиранію в усьому світі та усуне несправедливість, на яку наражаються жінки та чоловіки, молоді та дорослі. Це можна здійснити у роботі всередині політичної партії, ідеологією якої є Іслам і яка прагне об’єднати Умму навколо акиди та бажання втілити її ідею та метод.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір
Іслям Азузі, Кайруан
16 Рабиі уль-авваль 1439 р.х.
04.12.2017 р.

Головне меню