Роль аль-Азхара — це вимога разом з народом мобілізувати армію для звільнення аль-Кудса

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: У п’ятницю 15 грудня аль-Азхар засудив агресію сил єврейського утворення проти протестуючих палестинців, серед яких є десятки поранених, причому деякі із них — у критичному стані.

Причиною зіткнення стала нещодавня заява Трампа про визнання Єрусалиму столицею «Ізраїлю». Аль-Азхар у своїй заяві підкреслив свою підтримку палестинців у їх повстанні за Єрусалим і закликав міжнародну спільноту та організації по правам людини підтримати боротьбу палестинців за свою окуповану територію. Аль-Азхар високо оцінив мирні демонстрації, які відбулись у багатьох містах за осанні декілька днів проти несправедливого рішення США по відношенню до аль-Кудсу та його палестинсько-арабській ідентичності («Masrawy» 15.12.2017).

Коментар:

Звинувачення — це зброя слабких, вона ніколи не була зброєю вчених, які у змозі вивести народ на вулиці проти несправедливого правителя. І це — те, що очікується від аль-Азхара та усіх вчених Єгипту (і Умми у цілому), щоб їх заяви були скеровані на звіт правителів, наказ схваленого та заборону засуджуваного. Найвища ступінь наказу схваленого — це діяльність по втіленню Ісламу у державі в обличчі Праведного Халіфату, правління в якому здійснюється за методом пророцтва. Тому не годиться вченим займати позицію, що суперечить Шаріату, особливо коли мова йде про проблеми Умми,не говорячи вже про те, коли вчені уводять мусульман від мети, що вимагається від них Шаріатом Аллаха.

О вчені Єгипту! Допомога Палестині полягає у мобілізації армії, у скиненні маріонеткових правителів та у встановленні Праведного Халіфату, який скерує свою армію на звільнення Палестини та інших окупованих земель. У своїх заявах ви не повинні звертатись до міжнародної спільноти, яка плете підступи проти вас та вашої релігії, адже вони зруйнували вашу державу, яка була під щитом Палестини та усіх мусульман!

О народ Єгипту! О армія! Ваші вчені віддаляють від вас ваш обов’язок звільнити Палестину, вважаючи, що це — не ваша справа! О єгиптяни, ваш обов’язок як народу полягає у тому, щоб ви вимагали мобілізації армії, яка надасть допомогу Палестині та звільнить її та інші окуповані землі! О армія, ваш обов’язок полягає у тому,щоб викоренити зрадницький режим, який стоїть між вами та єврейським утворенням. Цей режим замість того, щоб скерувати вас до дій по знищенню «Ізраїлю», робить вас його захисником!

О армія Єгипту! Ви — щит Ісламської Умми! Ми просимо Аллаха, що ви повернулись та оживили історію армії Салахуддіна — визволителя аль-Акси, і Кутуза — переможця монголів. Поверніть свою колишню велич, звільніть аль-Аксу від гидоти євреїв та звільніть усі землі мусульман від невірного Заходу та його порочної капіталістичної системи. Знищите кордони між мусульманськими країнами, які розділяють нашу Умму, і встановіть разом з вашими братами із Хізб ут-Тахрір Праведний Халіфат, який поверне єдину державу та збере Умму воєдино.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем, і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах Абдуррахман
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Єгипет
19.12.2017

Головне меню