Росія погрожує сирійській опозиції за відмову брати участь у сочинській конференції

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Об’ява сирійською опозицією про відмову брати участь у сочинській конференції потягне за собою багато наслідків.

Як передає 27 січня «Raialyoum» з посиланням на неофіційний «Інформканал авіабази Хмеймім» Командування Авіаційної групи ВПС ПКС Росії у Сирії, такі погрози опублікував прес-секретар російської військової бази Хмеймім генерал Олександр Іванов на аккаунті інформканалу у «Фейсбук». Коментуючи відмову Вищого комітету по переговорам сирійської опозиції (ВКП) від сочинської конференції, початок якої заплановано на 30 січня, Іванов також зазначив: «Відкладання політичного процесу ніяк не піде на користь опозиції». «Звичайно, у нас як і раніше попереду багато роботи по знищенню радикальних угрупувань у Сирії», — підсумував генерал.

Поруч з цим, згідно заяві прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, Кремль вважає, що відсутність низки представників сирійської опозиції у Сочі не вплине на проведення Конгресу сирійського національного діалогу, повідомляє «Рейтер».

Коментар:

Ці та інші заяви ясно вказують на те, що так звана «сирійська опозиція» не має ніякої сили. Активні сили — це ті, які діють на землі, вбиваючи та знищуючи, проводять так звані «переговори» між злочинним режимом та цією безсильною опозицією, спричиняючи тиск на одну сторону і проявляючи поблажливість до іншої. Вони вирішують, що обговорювати і що приймати, а потім закликають дешеву опозицію виконувати роль «найманого понятого» і стати свідком угоди між активними силами у відношенні війни у Сирії. Тому ця опозиція була і є отруйним кинджалом у серце революції жителів Шаму.

Російське залякування опозиції зроблено для того, щоб підтвердити, що вона безвольна і повинна рухатись згідно з директивами активних сил. Росія нахабно погрожує опозиції, показуючи їй, що вона — та, яку ведуть, а не та, яка веде, що у неї немає права відмовлятись. Вона — у повному підкоренні, інакше зіткнеться з військовою помстою, з якою їй не по силам справитись. Так, 29 січня 2018 року Росія виконала свою погрозу помсти після того, як ВКП об’явив про відмову від сочинської конференції — поруч з інтенсивними артобстрілами російська та сирійська авіація скоїли нальоти по Східній Гуті, а також нальоти у провінціях Дамаск та Ідліб, що призвело до десятків жертв.

Це сталося по спливанню тижня після заяви голови єдиної делегації сирійської опозиції у Женеві Насра аль-Харірі за підсумками зустрічі з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим 22 січня 2018 року. «Росія не спричиняє ніякого впливу на опозицію», — заявив тоді аль-Харірі. Але тепер надходять заяви, через які Росія дає ляпаса цій жалюгідній опозиції, яка уявила себе вільною.

Відмова опозиції від сочинської конференції, незважаючи на погрози з боку Росії, зовсім не вказує на її каяття у торгівлі на крові народу Сирії або пробудження її гуманності. Це вказує на те, що існує сила, яка більше, аніж Росія, і яка спричиняє тиск на опозицію, щоб та зайняла таку позицію по відношенню до переговорів. Безперечно, що це — Америка, яка так само через своє посольство у Москві відмовилась від участі у цій конференції.

Ми просимо Всевишнього Аллаха обернути підступи Америки, Росії, Ірану, Туреччини та цієї жалюгідної опозиції проти них і дарувати жителям Шаму велику перемогу; воістину, Він над усілякою річчю владний.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад абу Хішам
15 Джумада аль-уля 1439 р.х.
01.02.2018 р.

Головне меню