Чи можемо ми перемогти Америку військовими силами?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Трамп наказав Пентагону провести військовий парад на День незалежності США 4 липня 2018 року. Щоб показати військову міць США, повідомляє газета «Аш-Шарк аль-Аусат» 7 лютого.

Коментар:

Багато хто із людей, будь то фахівці у різноманітних областях або рядові мусульмани, часто задають питання: як ми можемо перемогти Америку з наявною у неї військовою міццю? Ці питання зустрічаються у контексті розмов про відродження Ісламської Умми та створенні Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, над якими веде роботу Хізб ут-Тахрір. І дійсно, чи можемо ми перемогти Америку, незважаючи на військову слабкість, у якій знаходимось?
Відповідь на це питання очевидна, виходячи з слів Всевишнього:

وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٖ

«Приготуйте проти них скільки можете сили» (8:60).

Ми не повинні володіти військовою перевагою над Америкою і нам не треба порівнювати силу Америки з нашою. Те, що вимагається від нас, так це підготувати максимально можливу силу, і лише тоді Всевишній Аллах забезпечить нас перемогою:

وَمَا ٱلنَّصۡرُ إِلَّا مِنۡ عِندِ ٱللَّهِ ٱلۡعَزِيزِ ٱلۡحَكِيمِ

«Перемога приходить лише від Могутнього та Мудрого Аллаха» (3:126).

Більше аніж тисячолітня історія мусульман неодноразово свідчить про це. Ми ніколи не перемагали завдяки переваги у силі або у зброї, навпаки, рівно протилежне сталося на початку битви при Хунейні:

لَقَدۡ نَصَرَكُمُ ٱللَّهُ فِي مَوَاطِنَ كَثِيرَةٖ وَيَوۡمَ حُنَيۡنٍ إِذۡ أَعۡجَبَتۡكُمۡ كَثۡرَتُكُمۡ فَلَمۡ تُغۡنِ عَنكُمۡ شَيۡ‍ٔٗا وَضَاقَتۡ عَلَيۡكُمُ ٱلۡأَرۡضُ بِمَا رَحُبَتۡ ثُمَّ وَلَّيۡتُم مُّدۡبِرِينَ

«Аллах обдарував вас перемогою у багатої місцях і у день Хунейна, коли ви раділи своїй чисельності, яка нічим вам не допомогла. Земля стала тісною для вас, незважаючи на її простори, і ви повернули назад» (9:25).

На протязі ста років ми не вели справжніх війн з Америкою. Так як же ми можемо говорити, що не здолаємо її ?! Перемоги США у війнах проти нас, таких як в Афганістані та Іраку, — лише формальність, причиною яких були зрадництва та акти здачі. Але Праведний халіфат за методом пророцтва ніколи такого не допустить.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Гассан аль-Касвані — Єрусалим
23 Джумада аль-уля 1439 р.х.
09.02.2018 р.

Головне меню