Вони зробили із Ірану опудало, щоб відкрито заявити про нормалізацію відносин

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Уперше міністри закордонних справ арабських країн, прем’єр-міністр «Ізраїлю» Нетаньяху та інші високопосадові представники сиділи в одній кімнаті з метою обговорити загрозу Близького Сходу в особі Ірану.

На протязі багатьох місяців Нетаньяху та адміністрація президента Трампа прагнули піднести необхідність «протидії іранській загрозі», що це повинно бути пріоритетом на Близькому Сході, аніж врегулювання палестинсько - «ізраїльського» конфлікту.

Нетаньяху зазначив під час вечері, організованої для учасників саміту у середу, наступне: «Сформувався історичний переломний момент, коли в одному залі були присутні біля 60 міністрів закордонних справ і представники десятка урядів, у тому числі «ізраїльський» прем’єр-міністр та міністри закордонних справ арабських держав. Останні зайняли позицію та акцентували свою мову на загальній небезпеці в особі іранського режиму» («Al-QudsAl-Arabi»).

Коментар:

Ми не будемо більш детально говорити про зрадництво та раболіпство правителів мусульман та їх приспішників перед Заходом, про їх боягузтво та ницість. Нам досить їх блідого виразу обличчя та ганебної мовчанки. Нам досить знати, що Варшавський саміт — це саміт для продажу останньої краплі крові, яка залишалась у їх венах, після того, як з них спало останнє фігове листя.

Недивно, що у пунктах саміту було відсутнє питання окупованих палестинських земель, тому що багато років назад його вивели із політичної та інформаційної сфери з причини багатьох драматичних подій, які відбуваються у мусульманських країнах через злочини «Ізраїлю». Тепер питання Палестини не входить у список та п’яти основних новин, на його місце встала новина про теплі зустріч та заяви між правителями мусульман та євреями.

Усі правителі, щоб виправдати свою участь на саміті, послались на один довід: загроза Ірану. Варто відзначити, що роль Ірану у регіоні або роль інших агентів іноді зменшується, а іноді зростає; усе залежить від американської політики, при цьому інтерес країн регіоні не враховується. Іра нічим не відрізняється від інших у виконанні наказів Америки, і остання не чекає схвалення або відмови з боку своїх агентів, а діє на свій розсуд; і щоб здійснити цілі та плани, які були розроблені для розширення впливу США у зонах конфліктів і для забезпечення контролю даної держави над ситуаціями, усім підноситься ілюзорний привід: «Іранський Бугімен».

Америка хоче максимально використати ідею «Іранського Бугімена». З економічної сторони це дозволить Америці роздобути немалий прибуток від країн Перської затоки в обмін на їх захист від страшного Бугімена. Адже Трамп у своїх заявах говорив про обов’язковість сплати за захист. Що стосується керівництва Америки у межах мирного досьє на Близькому Сході та його тісних зв’язків з «Ізраїлем», то воно зібрало арабських лідерів, щоб здолати усі труднощі на шляху нормалізації відносин, здійснення миру та процвітання для «Ізраїлю», навіть якщо це буде відбуватись за рахунок мусульман та американських агентів із числа правителів.

Для більшої користі та ясності я залишаю посилання на відповідь вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти від 23.02.2017 під назвою «Американська політика у відношенні палестинської та іранської проблем».

 


Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Рана Мустафа
13 Джумада аль-ахіра 1440 р.х.
18.02.2019 р.

Головне меню