В Ірані святкують 40-річчя революції

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: В Ірані святкують 40-річчя «Ісламської революції».

Коментар:

У 1979 році Рухолла Хомейні вдалось скинути іранського шаха Резу Пехлеві і заснувати ісламську республіку, засновану на так званому «Вілаят аль-факіх». Це дозволило священнослужителям бути на верхівці піраміди влади і управляти тим, що вони порахували як таке, що має відношення до Ісламу. У реальності ж це не мало нічого спільного з Ісламом.

У тому ж році Хізб ут-Тахрір видав книгу, де розкритикував конституцію нової держави (ісламська республіка), які підготували факіхи, політики та мислителі. Саме найперше їх порушення Шаріату — це передача законодавства у руки народу, тому що народ — джерело влади. Це один в один схоже з тим, що відбувається у західних або східних демократичних республіках. У конституції Ірану були прописані положення шиїтської конфесії та інших, також у ній присутня велика кількість протиріч і найгрубіших помилок, які були роз’яснені у книзі «Критика іранської конституції».

Ця революція була багатообіцяючою і обнадійливою для мусульманських народів, які були переможені, послаблені, пригноблені на своїх землях. Вони сподівались за допомогою «експорту ісламської революції» роздобути шлях позбавлення від своїх правителів-тиранів. Сьогодні, по спливанню 40 років, ми бачимо, як Іран знемагав під диктатурою світської конституції. Але ж остання нічим не відрізнялась від своїх попередників та інших конституцій  мусульманських країн. Відбувалось придушення ідейного підйому, плелись політичні інтриги, коїлись розправи над тими, хто виступав проти або суперечив прийнятому з боку влади. Що стосується економічного положення, то воно погіршувалось і погіршувалось: падіння валюти, високий рівень безробіття, висока бідність і т.д. Іншими словами, не вирішувались економічні проблеми і те, що пов’язано із числа політичних і гуманітарних проблем. Причина цього полягала у тому, що іранська конституція і правлячий режим не мають шаріатського підґрунтя, у них відсутнє дотриманні і підкорення законам Аллаха, тобто Ісламу. Істину сказав Всевишній:

وَمَنۡ أَعۡرَضَ عَن ذِكۡرِي فَإِنَّ لَهُۥ مَعِيشَةٗ ضَنكٗا وَنَحۡشُرُهُۥ يَوۡمَ ٱلۡقِيَٰمَةِ أَعۡمَىٰ

«А хто відвернеться від Мого нагадування, на того чекає тяжке життя, а у День воскресіння Ми воскресимо його сліпим» (20:124).

Держава, у якої Іслам присутній лише у назві, не має ніякої цінності; на мій погляд, це лише замилювання очей іншим, що тягне за собою спотворення чистого образу ісламу, адже Іслам не має нічого спільного з республіканськими та монархічними видами влади. А одні лише гасла не наблизять до Аллаху і не віддалять від тагуту. Те ж саме — у випадку з «ІДІЛ», яке назвало себе «державою Халіфат». Також віроломство мулл у відношенні Аллаха, Його Посланця ﷺ і мусульман супроводжувалось співпрацею з «Великим дияволом» (Америкою), і неважливо, було це сприяння в окупації Афганістану, колонізації Іраку, спаленні Сирії,Ємену та інших мусульманських країн.

Минуло 40 років від проголошення гасла «Смерть Америці», але при цьому влада Ірану допомагає Америці у руйнуванні Близького Сходу і захисті «Ізраїлю».

40 лет назад ми чули гасло «Смерть «Ізраїлю», але при цьому ми не почули жодного пострілу, не говорячи вже про випущену ракету або відправлений танк проти ворога-окупанта. Більше того, Корпус Стражів Ісламської революції замість того, щоб битися з сіоністами, сьогодні вбиває дітей, жінок, старих у Хамі, Алеппо, інших містах та селах Сиії, блокують населення у Гуті, Афріні, вивергає лаву на жителів Ідлібу і решту частини Шаму.

Горе тій революції, яка піднеслась за рахунок шахідів на шляху Аллаха (метою яких був приход Ісламу до влади), а тепер Іслам став їй ворогом, і вона б’ється проти нього на боці Росії, Америки і тирана Асада.

Дуже дивно, що деякі люди іще марять і бачать у революції фронт опору і того, хто вирішить проблеми, такі яке ж зі дня повернення в Іран на борту французького літака Хомейні не переставав цитувати, що іранська революція — це революція на підтримку слабких і пригноблених.

Істинна ж революція — це та, що гарантує:

— усунення несправедливості,

— скинення кривавих режимів та існуючі світські конституції,

— встановлення на їх руїнах держави Халіфат, де правління буде здійснюватись за методом пророцтва.

Аллах є нашим Покровителем! Який чудовий цей Покровитель і який чудовий цей Помічник!

 


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Юсуф Саляма — Німеччина
11 Джумада аль-ахіра 1440 р.х.
16.02.2019 р.

Головне меню