Інвестиції Катара у Британію перевершують ВВП Йорданії

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Як заявив заступник міністра оборони Британії Тобіас Еллвуд, обсяг катарських інвестицій в Об’єднане Королівство перевищив 45 мільярдів доларів, обсяг торгового обміну між двома державами досяг шести з половиною мільярдів доларів, а кількість спільних компаній, діючих у Досі,досягла позначки 622.

Також він зазначив, що економічний форум, організований Катаром у Лондоні у березні 2017 року, зробив новий внесок в інвестиції у Британію розміром у шість з половиною мільярдів доларів, які будуть виділятись на протязі наступних трьох років.

Коментар: Якщо усі ці мільярди, які Катар вливає у британську економіку, витрачались на мусульман, то серед них не залишилось би жодного голодного чи бідного. Якщо б ці мільярди були втрачені у промисловій сфері, мусульмани мали б найсильнішу базу промислового виробництва, і ми стали б експортерами, а не споживачами, а прибуток зріс би у геометричній прогресії. Якщо б ці мільярди використовувались для будівництва військових заводів, у нас був би найбільший військовий арсенал, і ми практично не потребували б імпорт зброї. Якщо б ці гроші інвестувались у сільське господарство, у нас було не те що досить, а навіть був б надлишок їжі.

Ці катарські мільярди, інвестовані у Британію, перевершують валовий прибуток більшості малих країн третього світу. Наприклад, ВВП Йорданії складає усього 39 мільярдів доларів. Також ці інвестиції перевершують ВВП Бахрейну, Тунісу і багатьох інших ісламських земель. Але правителі Катара бажають підтримувати своїми мільярдами лише економіку Британії. У чому ж причина?

Щоб отримати більше прибутку? Що гарантувати прибутковість?Або через те, що наші країни розвинуті і не потребують грошей, у той час як Британія бідна, відстає і потребує допомоги мусульман?!

Насправді, є лише одна причина такої безрозсудної витрати катарських грошей на англійців — це підкорення катарського режиму британцям. Він платить лише заради збереження своєї влади у країні.

Ці гроші не належать еміру Катара, щоб він міг витрачати їх на колоніальну Британію. Вони не належать ані династії Сані, ані Катара,ані жителям держав Перської затоки. Це майно усіх мусульман земної кулі, і зрадницькі правителі Катара не мають права витрачати їх на ворогів мусульман. Прийде день, і вони та до них подібні понесуть відповідальність за марнотратство багатств Умми. Усі мусульмани — співвласники у цих багатствах, оскільки Посланець Аллаха ﷺ сказав:

الْمُسْلِمُونَ شُرَكَاءُ فِي ثَلَاثٍ: فِي الْمَاءِ وَالْكَلَأِ وَالنَّارِ

«Мусульмани — співвласники у трьох речах: воді, пасовиськах і вогні» (Ахмад).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад аль-Хатвані
8 Джумада аль-уля 1440 р.х.
14.01.2019 р.

Головне меню