Подвійні стандарти

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Палата представників США прийняла резолюцію по офіційному визнанню т.з. «геноциду вірмен», що розгнівало Туреччину, у якої з США і без того напружені відносини.

За прийняття резолюції проголосувало 405 представників,а 11 було проти. Це означає, що США визнали на офіційному рівні т.з. «геноцид вірмен». Вірмени вважають, що їх народ піддався масовому знищенню у період з 1915 по 1917 рр., що можна назвати геноцидом. Вимога вірмен була визнана 30 державами.

Туреччина, у свою чергу, рішуче його відкидає. Турецька сторона вважає, що події 1915 р. ніяк не можуть бути названі «геноцидом», а повинні вважатись «трагедією» для обох сторін. Туреччина закликає до рішення цієї проблеми подалі від політичних конфліктів та до її розгляду крізь призму «справедливої пам’яті», яка має на увазі відмову від однобічного погоду на історію (aljazeera.net).

Коментар:

Тут ми не будемо повертатись до розгляду історичних деталей тих подій, а зосередимо увагу на двох чинниках, пов’язаних з цією резолюцією:

1. Чому ця резолюція прийнята саме зараз?

Після того, як Америка продемонструвала усьому світу перемогу над «Халіфатом ІДІЛ», вбивши його лідера, вона хоче провести паралелі між «ІДІЛ» та Османським Халіфатом, нібито останній винен у «геноциді вірмен» 1915–1917 рр.

2. Чи не досить расових злочинів, до яких опускається Америка та увесь Захід проти мусульман з дня скасування Османського Халіфату у 1924 р. і по сьогодні?

Хіба те, що відбувається з мусульманами у Китаї, Бангладеш, Іраку, Сирії та Єгипті — не геноцид? А як же інші країни мусульман, які так само піддались геноциду?

Хіба політика подвійних стандартів, позбавлення народів їх права бути хазяями на своїй землі і вилучення їх самостійного правління, яке їм належить, не веде до расового розділення і відмінності розрізненню народів на вищих і нижчих?

Те, що витворяють Америка і захід на адресу мусульман на землях мусульман, не залишиться непоміченим. Ми закличемо вас до відповіді за кожну краплю нашої крові! Ми свого доб’ємось, з дозволу Аллаха!

Мусульмани в усіх куточках землі! Не схиляйтесь на бік несправедливих людей! Нинішній час — це ваш час, який настав! Ми повинні сказати цим правителям-зрадникам своє слово, очистити наші ряди, повернутись до Шаріату і відновити ісламський образ життя у затишку Держави Праведного Халіфату, обіцяного нам Благородним Посланцем ﷺ, після чого притягти до відповіді усіх, кого є за що притягти.

Сьогодні найкращий час для цього, тому що ви змогли зломити бар’єр страху, тому що викрились агенти-зрадники, і нам залишилось лише змінити своє положення під управлінням тих, хто і знає правильну дорогу, пійшовши по якій ми зможемо повернути свою втрачену славу державності, яку Захід намагається викривити.

Сказав Всевишній:

وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللَّـهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ

«Не схиляйтесь на бік беззаконників, щоб вас не торкнувся. Немає у вас покровителів і помічників, окрім Аллаха, і тоді ніхто вам не надасть підтримки» (11:113).

 


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Дарін Шанті
7 Рабіуль-авваль 1441 р.х.
04.11.2019 р.

Головне меню