Ісламські школи у Британії лідирують у рейтингу кращих шкіл

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Ісламські школи у Британії зайняли позиції кращих у рейтингу країни, що є безпрецедентним в історії британських освітніх закладів. Список кращих шкіл, опублікований міністерством освіти Британії, свідчить, що ісламські школи зайняли перші три строчки у рейтингу кращих.

Одночасно з цим іще п’ять ісламських шкіл увійшли у список першої двадцятки кращих шкіл. Ісламська школа «Таухід» у м. Блекберн очолила список державного рейтингу. За нею іде школа «Аден» для хлопчиків у м. Бірмінгем. Третю строчку займає школа «Аден» для дівчаток у м. Ковентрі. Також були згадані назви іще п’яти інших ісламських шкіл, якій увійшли у двадцятку кращих шкіл Британії. При класифікації міністерство освіти — як про воно ж заявило на своїй офіційній сторінці — опиралось на рівень знань учнів у таких предметах, як математика, фізика, природознавство і англійська мова, а також враховувало показники учнів у кінці навчального року, рівень розвитку їх навчання із року у рік, відсоток випускників шкіл і те, наскільки їм легко вдавалось влаштуватись на роботу чи у ВНЗи по завершенню шкіл (AlJazeeraNet).

Коментар:

Ісламські школи Британії досягають таких висот на тлі ісламофобії, що підсилюється, як у цій країні, так і в інших європейських країнах, з супутньою цьому расовою ворожістю до мусульман, яка доходить до вбивств, атак на мечеті, ісламські центри і школи. Агентство «Аль-Джазіра» 29.03.2019 опублікувало новину про те, як на ісламські школи у м. Ньюкасл у Британії були скоєні расистські нападки і як були порвані екземпляри Благородного Корану.

Розповідаючи про злочини проти мусульман у Британії, правозахисна організація «Тель мама», заявила про те, що атаки на підґрунті ісламофобії збільшились у 6 разів після вбивств у Новій Зеландії. Виконавчий директор цієї організації Іман Ата сказала, що збільшення рівня агресії проти мусульман означає, що деякі «вважають мусульман законним об’єктом для ненависті, через що ті залишаються об’єктом підсиленої уваги».

На тлі ісламофобії у Британії не вщухає кампанія проти носіння хіджабу у громадських місцях, у т.ч. — у школах та ВНЗах. У сусідній Франції зараз ведуть ся суперечки після того, як парламент країни, у якому домінують праві сили, проголосував за проект закону, який забороняє носити хіджаб матерям, які супроводжують дітей під час шкільних екскурсій. Цьому процесу сприяють заяви і висловлювання політиків і міністрів на чолі з міністром освіти, який почав вимагати заборонити носіння хіджабу у громадських місцях, що свідчить про лютість проводимої ними кампанії.

Парадокс полягає у тому, що ісламські школи прогресують в антиісламських умовах і спростовують ствердження про те, нібито носіння хіджабу перешкоджає учбовому процесу дівчат, як і спростовують звинувачення і наклеп проти Ісламу у відсталості і деградації. Тому що факти свідчать про протилежне. Мусульмани мають успіх в освіті. Факт: змішування статей у процесі навчання, навчання світським ідеям і західним цінностям ніколи не були причиною розвитку та успіху місцевого населення, більше того, усе це стало причиною спотворення і деградації зростаючих поколінь. Факт: те, що мусульманин дотримується своєї релігії і не погоджується здавати її закони, ніяк не заважає йому успішно вчитися і бути першопрохідцем у науках.

Іслам ніколи не був проти науки і вчених. Навпаки, Іслам завжди спонукав людей набувати знання і підносив ступінь вчених у суспільстві. Ісламська Держава на протязі свого багаторічного існування завжди була зацікавлена в освічених людях, однаково, будь то вчені у сфері релігії чи у сфері мирських наук. У завойованих країнах мусульмани зводили бібліотеки, школи та університети, які стали потім маяками науки та магнітом, що притягував студентів з усього світу від Сходу до Заходу. Пам’ятники ісламської цивілізації в Іспанії — тому прямий доказ. Ми просимо Аллаха Всевишнього вшанувати нас життям нас світлі Ісламської Держави — Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, щоб ми стали свідками величі Ісламу та його підйому в усіх сферах.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Бараат Мунасіра
8 Рабіуль-авваль 1441 р.х.
05.11.2019 р.

Головне меню