Карімов помер, але розпочата ним несправедливість триває по сей день

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 17.10.2020 року узбецьке телебачення випустило програму під назвою «Доля невдячних», в якій говорилось про долю членів Хізб ут-Тахрір, які пробули за ґратами 18 років.

В ній розповідалось, як вони після виходу на свободу знов звернулись до людей з закликом про встановлення Халіфату. В програмі говорилось, що після свого звільнення вони зв’язались через соціальну мережу «Facebook» з чоловіком на ім’я Махмуд Абдульмумін і розпитали його про діяльність Хізб ут-Тахрір на сьогоднішній день. В ній було згадано моє ім’я я (Іслам Абу Халіл), де мене звинуватили у постійному фінансуванні затриманих людей. Більше того, Хізб ут-Тахрір був звинувачений в тероризмі, хоча раніше влада Узбекистану звинувачувала Хізб в екстремізмі.

Коментар:

Програма є продуктом діяльності узбецьких спецслужб і політики Карімова, який за час свого правління вбив багатьох членів Хізба. Сьогодні нова влада слідує по стопам тирана Карімова у відношенні членів Хізба і ісламського заклику. Ми бачимо, як після 18 років ув’язнення члени партії знов повернулись до несення заклику з метою повернути Умму до ісламського образу життя. Проте нова влада повернулась до політики терору і залякування. Вона почала затримувати членів партії, погрожувати їм, примушувати говорити наклеп у відношенні Хізба і заклику. Вони нахабно звинуватили мене у фінансуванні членів Хізба. Я ніколи не відправляв грошей людям, окрім своєї родини, яка продовжує жити під гнітом влади Узбекистану. Час від час представники нової влади приходять до моєї родини і розпитують про мене, вони сподіваються, що в один із днів застануть мене вдома і заарештують. Всевишній сказав:

مَا لَكُمْ كَيْفَ تَحْكُمُونَ

«Що з вами? Як ви судите?» (37:154).

О, влада Узбекистану!

Увесь ваш наклеп і брехня на адресу ісламського заклику, арешт членів Хізба, практика терору і залякування не зможуть зупинити заклик! Причина цього полягає у тому, що несення заклику — це частина акиди народу Узбекистану. Ані Карімов, ані його приспішники не змогли покласти край несенню заклику у свій час. Ісламський заклик — це заклик до Аллаху, до головування Його Шаріату. Аллах обіцяв зберегти заклик і надати допомогу його носіям. Народ Узбекистану знає про Хізб не із чуток. Більше того, про Хізб знає увесь світ, знає про його діяльність, про його цілі і прагнення. Ані для кого не секрет, що партія веде діяльність по відновленню ісламського образу життя під затишком Другого Праведного Халіфату. Тому, як би ви не намагались спотворити інформацію про Хізб, обливати його брудом, звинувачувати його в «тероризмі», він залишиться лідером, який не обманює Умму. Хізб продовжить свою діяльність по скиненню тиранічних режимів, зокрема — в Узбекистані.

О, народ Узбекистану!

Хіба ви не прагнете до гідного, справедливого життя і життя, яким задоволений ваш Господь? Як довго ви будете мовчати про пригнобленнях правителів, про гнилі капіталістичні системи?

Чи не час вам усвідомити, що немає порятунку, виходу, рішення і відродження без Ісламу, його правління, його держави?!

Аллах обіцяв надати допомогу тим, хто був щирим, хто вів діяльність по встановленню Халіфату. Настав час, щоб ви скерувались до втілення у життя обіцянки Аллаха і благої звістки його Посланця ﷺ. Хіба є той, хто більш вірний своїм обіцянкам, аніж Аллах?

وَعَدَ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ مِنكُمۡ وَعَمِلُواْ ٱلصَّٰلِحَٰتِ لَيَسۡتَخۡلِفَنَّهُمۡ فِي ٱلۡأَرۡضِ كَمَا ٱسۡتَخۡلَفَ ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِهِمۡ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них» (24:55).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Іслам Абу Халіл
5 Рабіуль-авваля 1442 р.х.
22.10.2020 р.х.

Головне меню