Посилення репресій – явна ознака поразки тиранів

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Російські депутати підсилили покарання за наклеп – тепер за нього можна отримати реальний строк.

https://ru.euronews.com/2020/12/26/the-cube-duma-defamation-law

Коментар: Російський режим у черговий раз «закручує гайки», адже ані для кого не секрет, що даний закон у першу чергу скерований на підсилення відповідальності за критику влади.

Природно, дане нововведення у кримінальному кодексі буде використовуватись для переслідування, у тому числі і мусульман Росії, будь-то на Північному Кавказі, Поволжі, а також у Криму, на який Росія поширила свою фактичну владу після 2014 р.

Подібне посилення і переслідування будь-якого прояву інакодумства має місце у багатьох мусульманських країнах, де при владі на протязі десятиріч перебувають тирани, які переслідують власні народи.

Усім нам відомо, що, наприклад, в Узбекистані , а також у низці інших мусульманських країн Близького Сходу, існує відповідальність за навчання Ісламу без відповідного дозволу офіційної влади. Кримінальна відповідальність накладається за навчання елементарним ісламським знанням на кшталт стовпам Ісламу чи буквам арабського алфавіту, не говорячи вже про вивчення Ісламу як ідеології з його політичними і економічними законами.

Нерідко в оточенні мусульман можна почути думку про те, що подібне посилення законів вказує на чергову перемогу тиранів і послаблення мусульман.

Насправді, подібні часто безпрецедентні спроби правителів в ісламському світі вказують на прямо протилежне.

Ісламська Умма з кожним днем повертається до своїх витоків, відроджуючи у своїй свідомості правильне розуміння Ісламу в усіх його тонкощах і сферах, починаючи від акиди, намазу і посту, і закінчуючи законами Шаріату, які регулюють питання політики, економіки і міжнародних відносин.

Я хочу навести один красномовний приклад, який мав місце усього пару тижнів назад в Єгипті.

Усі ми знаємо про те, що Америка має колосальний вплив на єгипетську армію. Саме Америка почала вимагати від єгипетських військових усунути від правління Хосні Мубарака у 2011 р., дозволивши прийти до влади представнику «Братів-мусульман» Мухаммаду Мурсі. Аналогічним чином у 2013 р. коли виникла підходяща політична і економічна ситуація у країні, єгипетські військові на чолі з Абдель-Фаттахом ас-Сісі за наказом Америки скидають Мурсі.

На підґрунті цих подій багато мусульман стверджують про неможливість яких-небудь ісламських змін в Єгипті саме через лояльну Америці єгипетську армію.

Тим не менш дане неправильне ствердження у черговий раз було спростовано однієї фотографією, зробленою 12 грудня 2020 р. під час виступу ас-Сісі перед офіцерами і солдатами Військової академії. Вся річ у тому, що свою промову на даному заході ас-Сісі сказав за куленепробивним склом.

ЗМІ Єгипту багаторазово викривали президента Єгипту у подібних безпрецедентних засобах безпеки. Так, у липні 2015 р., перебуваючи у штаб-квартирі Поліцейської академії Єгипту під час церемонії вручення дипломів випускникам, він також говорив промову за броньованим склом. Таким чином, перебуваючи у колі своєї охорони в одній із найбільш неприступних для штурму фортець країни, серед військових і поліцейських, закликаних захищати його злочинну владу, неофараон Єгипту представ чоловіком, який боїться власної тіні.

Це усього лише один приклад того, що влада тиранів в Ісламському світі є ламкою як ніколи раніше, а посилення репресій є ознакою агонії злочинного режиму, а ніяк не ознакою його зміцнення.

Адже правителі-тирани Ісламського світу чудово відчувають відродження Ісламської Умми з кожним днем і саме це штовхає їх підсилювати репресії в надії приборкати неминуче повернення мусульман до своїх ісламських витоків.

Підбиваючи підсумки, варто відзначити, що довгострокове управління суспільством з гарантованим розвитком можливе лише за допомогою ідеології. Суспільства управляються силою думки, а не силою репресій.

Управління країною за допомогою страху , сили зброї і репресій на протязі усієї історії людства завершувалось падінням режиму.

З волі Аллаха, Ісламська Умма сьогодні знаходиться у переддень повсюдного падіння тиранії в землях мусульман.

مَتَىٰ نَصْرُ اللَّهِ ۗ أَلَا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِيبٌ ٢١٤

«Коли ж (прийде) допомога Аллаха? О, так! Воістину допомога Аллаха близька!» (2:214).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Україні
Фазил Амзаєв
 17.05.1442 р.х.
01.01.2021

 

 

Головне меню