Америка вдарила Францію в спину

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина: Переговори Австралії з ЄС по торговій угоді були відкладені через загострення скандалу навколо рішення Канберри скасувати оборонний контракт з Парижем.

Як зазначається, на знак солідарності з Францією президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен виразила сумніви в тому, що блок може укласти торгову угоду з Австралією.

Міністр з питань торгівлі Австралії Ден Техан відмовився коментувати роль оборонної угоди в затягуванні переговорів, але він підтвердив, що дванадцятий раунд переговорів, намічений на 12 жовтня, був відкладений на місяць.

До цього Франція пригрозила накласти вето і заблокувати угоду про вільну торгівлю між ЄС і Австралією через скасування угоди (джерело: «Правда»).

Коментар:

Австралія відмовилась від угоди 2016 року з Францією по створенню флоту звичайних підводних човнів, об’явивши про план будівництва, принаймні, восьми атомних підводних човнів з використанням американських і британських технологій в межах партнерства США, Великобританії і Австралії. Це рішення обурило Францію і спонукало її відкликати своїх послів із Вашингтону і Канберри. Париж назвав розірвання угоди «ударом в спину». Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан звинуватив Австралію і США в «лукавстві», «серйозному зрадництві довіри» і «нехтуванні».

Контракт на суму 56 мільярдів євро був підписаний між двома країнами п’ять років назад. Австралія з нетерпінням чекає, коли США оснастять її флот атомними підводними човнами.

Ця подія є іще одним прикладом того факту, що великі держави світу, а також їх формальні партнери, такі як Австралія, незважаючи на їх хвалену єдність і солідарність, насправді є злішими ворогами і конкурентами один одному.

Численні саміти НАТО, ООН та інших міжнародних організацій, організовані з метою об’єднання західних країн у війні проти Ісламу і Ісламської Умми, нездатні подолати утилітаризм і філософію матеріальних цінностей, які часто проявляються в таких інцидентах, як заперечення Франції проти США щодо поставок озброєння в Австрію.

Дуже часто серед мусульман можна почути неправильне уявлення про те, що Ісламська Умма, встановивши Ісламську Державу, не зможе протистояти об’єднаній атаці таких країн як Америка, Франція, Англія, Росія і Китай.

Проте насправді, коли буде встановлений Халіфат, події будуть розвиватись по іншому сценарію:

Як тільки в мусульманських країнах з’явиться потужна і впливова ісламська сила, вороги цієї Умми негайно будуть намагатись укласти з нею мирні угоди, поклавши на стіл переговорів різноманітні поступки, що фактично буде означати зрадництво ними своїх союзників в міжнародній спільноті і таких організацій, як НАТО і ООН.

Наприклад, єврейське утворення, безперечно, стане одним із головних козирів Сполучених Штатів у їх відносинах з нещодавно утвореною ісламською державою.

Ми відчутно бачили приклади такого зрадництва США по відношенню до своїх західних союзників іще до виникнення Халіфату, коли США в однобічному порядку вивели свої війська із Сирії і Афганістану, що, безперечно, підірвало інтереси і безпеку її союзників.

Всевишній Аллах говорить:

لَا يُقَاتِلُونَكُمْ جَمِيعاً إِلَّا فِي قُرًى مُّحَصَّنَةٍ أَوْ مِن وَرَاء جُدُرٍ بَأْسُهُمْ بَيْنَهُمْ شَدِيدٌ تَحْسَبُهُمْ جَمِيعاً وَقُلُوبُهُمْ شَتَّى ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَّا يَعْقِلُونَ

«Вони не стануть битись з вами, хіба що в зміцнених селищах або крізь стіни. Між собою у них жорстока ворожнеча. Ти вважаєш, що вони єдині, але серця їх роз’єднані. Це тому, що вони — люди нерозумні» (59:14).

 

Підготовлено для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абу Юсуф Хамза

Головне меню