США можуть додатково розташувати ракети в Європі

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Як повідомляють російські ЗМІ, Москва виразила стурбованість можливістю розташування американських ракет середньої і малої дальності в Європі, попередивши про нову «ракетну кризу».

«У нас великі питання відносно перспективи появи в Європі ракет середньої і меншої дальності, до чого справа іде. Тут, видимо, насувається нова криза», — сказав в ефірі «Першого каналу» замголови російського МЗС Сергій Рябков.

«Нас турбує багато чого в тому, що відбувається у американців з точки зору їх відношення до ролі ядерної зброї. Вони понижають поріг застосування ядерної зброї, доктринально і матеріально до цьому готуються», — додав російський дипломат.

Приміто, що США вийшли із Договору про ліквідацію ракет меншої і середньої дальності (ДРСМД) в 2019 році, звинувативши Росію в його порушенні. Росія відкинула ці звинувачення, зазначивши, що Вашингтон прагне підсилити свою військову присутність в Європі. Згодом НАТО відкинуло російську ініціативу утриматись від розташування ракет середньої і малої дальності в Європі після призупинення дії договору.

Коментар:

Америка, як завжди, погрожує своєї зброєю світу і безпеці. Вона здійснює ворожі і провокаційні дії, які ведуть до потенційних лих в усіх частинах світу, без урахування яких-небудь цінностей або інтересів, окрім свого власного.

Європейське питання — найскладніша глобальна проблема. Дії Сполучених Штатів можуть призвести до світової війни, тому що вони зачіпають інтереси могутніх країн, володіючих ядерною зброєю.

Америка використовує країни Східної Європи, які входять в Європейський Союз, щоб тримати регіон під своєю гегемонією і контролем, а також для того, щоб спровокувати і погружати Росії небезпекою, яка насувається з боку НАТО, Америки і Європи. У випадку повномасштабної війни Америка нічого не втрачає, оскільки війна буде проходити не на її землі, а в Росії і Європі.

Америка перешкоджає зближенню Росії і Європи, тому що це означало б, що Європа більше не має потреби в Америці. У цьому контексті ми бачимо, як Америка протистоїть запуску газопроводу «Північний потік — 2» із Росії в Європу. У той же час Європа занадто слабка, щоб протистояти Америці, оскільки її союз несталий і слабкий, і криза ядерних підводних човнів між Австралією і Францією — краще тому свідчення. Також треба пам’ятати, що у Європи немає сильної незалежної об’єднаної армії, незважаючи на спроби створити таку.

Розташування американських ракет в Європі спричиняє тиск на Росію при тому, що президент Білорусі Лукашенко погрожує безпеці таких країн як Польща і Латвія, запустивши тисячі мігрантів з Близького Сходу до їх кордонам. Окрім того, розташування ракет означає підтримку лояльних Америці країн Східної Європи, які повністю згодні з цим кроком, а також означає приховану підтримку українського уряду і попередження Росії про наслідки можливого вторгнення в Україну.

Сьогодні світ живе у стані терору, страху і нестабільності через капіталістичні режими, які борються між собою, не переживаючи за людські жертви. Немає спасителя для народів і націй землі від безрозсудства цих несправедливих і злочинних режимів, за винятком Праведного Халіфату за методом пророцтва. Ісламська Держава принесе людству щастя в обох світах.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад ат-Тамізі
17 Рабі ус-сані 1443 р.х.
22.11.2021 р.

Головне меню