Обмеження Ісламу законами індивідуального характеру і є секуляризм

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Палата представників Йорданії на першому засіданні другої спеціальної сесії передала проект закону про права дитини на 2022 рік спільному комітету — комітету по правовим питанням і комітету по справам жінки і родини. За вимогою парламенту закон був переданий Центральному департаменту фетв і Головному управлінню юстицій.

Спікер палати представників Йорданії Абдулькарім аль-Дагмі попросив об’єднаний комітет, сформований двома парламентськими комітетами — по правовим питанням і по справам жінки і родини, — знайти час, уважно вивчити цей закон і задіяти усіх спеціалістів, включаючи вчених релігії. Він сказав: «Ми не бажаємо, щоб щось суперечило конституції, Ісламському Шаріату і ісламським, арабським і християнським цінностям», — повідомляє «husna.fm».

Коментар: О, спікер палати представників, згідно Вашим словам Ви заперечуєте те, що може суперечити конституції і законам Шаріату, а хіба йорданська конституція не суперечить Шаріату? Реальність йорданської конституції — світська, вигадана людиною конституція, поправки і утвердження якої вносяться під диктовку невірного Заходу і його міжнародних організацій.

Вимога передати цей закон на розгляд вчених релігії вказує на найсправжнісінький секуляризм, адже цей закон стосується приватного життя. У той час як решта законів, будь то політичні, економічні або соціальні, встановлюються і коректуються згідно з думкою більшості в парламенті. Хіба Іслам обмежений тільки приватним життям? Всевишній Аллах говорить:

أَفَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتَابِ وَتَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ فَمَا جَزَاءُ مَن يَفْعَلُ ذَٰلِكَ مِنكُمْ إِلَّا خِزْيٌ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يُرَدُّونَ إِلَى أَشَدِّ الْعَذَابِ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ

«Невже ви будете вірувати в одну частину Писання і відкидати іншу частину? Відплатою, тому, хто робить подібне, буде ганьба в мирському житті, а в День воскресіння вони будуть піддані іще більш жахливим мукам. Аллах не знаходиться у невіданні про те, що ви робите» (2:85).

Панування належить Шаріату, законодавство — це право Аллаха. Кожен, хто висловив свою думку відносно того, що вже вирішив Шаріат, навіть якщо його думка співпадає з рішенням Шаріату, посягнув на право Всевишнього Аллаха у виданні закону. Закони Всевишнього Аллаха не підвладні людському баченню і сприйняттю, Аллах вище цього.

Іслам — це неділиме ціле, служіння Аллаху — це повне підкорення Його наказам і заборонам. Це відноситься до усіх аспектів життя чоловіка, стосується усіх його справ і відносин. Немає підкорення і тому, що із нього витікає, немає підкорення світській конституції, яка поступово коректується в угоду Заходу, міжнародних організацій і феміністських асоціацій.

О, щирі спікери, збережіть свою честь і віддаліться від цих засідань, в яких рішення приймаються по дзвінку телефону! Не будьте співучасниками в цьому, адже правління законами невір’я є великим злочином.

Сказав Всевишній Аллах:

وَأَنِ احْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَن يَفْتِنُوكَ عَن بَعْضِ مَا أَنزَلَ اللَّهُ إِلَيْكَ فَإِن تَوَلَّوْا فَاعْلَمْ أَنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ أَن يُصِيبَهُم بِبَعْضِ ذُنُوبِهِمْ وَإِنَّ كَثِيراً مِّنَ النَّاسِ لَفَاسِقُونَ

«Суди між ними згідно тому, що ниспослав Аллах, не потурай їх бажанням і стережись їх, щоб вони не відвернули тебе від частини того, що ниспослав тобі Аллах. Якщо ж вони відвернуться, то знай, що Аллах бажає покарати їх за деякі із їх гріхів. Воістину, багато людей є нечестивцями» (5:49).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Умар Мухаммад
25 Зуль-хіджа 1443 р.х.
24 липня 2022 р.

Головне меню