Туреччина погоджується на членство Фінляндії і Швеції в НАТО

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Після того, як Росія об’явила війну Україні, Америка запропонувала Фінляндії і Швеції вступити в НАТО, тими самим оточивши Росію і розширивши альянс.

В свою чергу, Ердоган пригрозив заблокувати вступ Фінляндії і Швеції в НАТО через підтримку ними терористичних організацій, таких як «Робоча партія Курдистану» (РКК), «Загони народної самооборони» (YPG) і «FETÖ» (гюленісти). Незабаром після цієї заяви в Мадриді 28-29 червня відбувся саміт НАТО, на якому Туреччина зняла свої заперечення проти вступу Фінляндії і Швеції в НАТО.

Коментар: Незважаючи на те, що Ердоган знав про свою нездатність протистояти бажанням Америки, усе ж таки він скористався цією ситуацією на свою користь і на користь своєї партії хоча його положення продовжує залишатись всередині країни не найкращим на тлі погіршення економіки і його рейтингу. Ердоган бажав поторгуватись, початково заявляючи, що буде заперечувати проти вступу Фінляндії і Швеції в НАТО через їх підтримку терористичних організацій.

Проте 28 червня в Мадриді Туреччина, Фінляндія і Швеція разом з генсеком НАТО Столтенбергом провели нараду по приєднанню останніх двох до альянсу. Туреччина підписала меморандум з Фінляндією і Швецією. Вона зняла своє заперечення в обмін на визнання «РКК», «YPG» і «FETÖ» терористичними організаціями, що їх не будуть підтримувати, а деякі члени будуть екстраговані в Туреччину.

В ітозі Байден привітав Ердогана, а міжнародні ЗМІ зазначили, що Ердоган повернувся в Туреччину з політичною і дипломатичною перемогою.

Ердоган є членом альянсу, який підтримує «РКК», «YPG» і «FETÖ», і його інтереси деяких країн НАТО, таких як Америка, Англія, Франція, Німеччина, Фінляндія і Швеція, відрізняються. Очевидно, що своїм запереченням він бажав вигадати деякі політичні бали для себе, а не для країни — Туреччини.

Завдяки цьому Америка добилась бажаного, і Фінляндія і Швеція отримали членство в НАТО. Можливо, і Ердоган тим самим трохи збільшив собі явку виборців на виборах в 2023 році.

Так чого ж добилась Туреччина та її мусульманський народ від цього? Чи допустить Америка, НАТО і вороги мусульман успіху для Туреччини і мусульман? Ні, вони цього не допустять!

Туреччина початково зайняла місце серед невіруючих країн, що є величезною небезпекою і загрозою для неї і мусульман. Зі вступом Туреччини в НАТО вона почала працювати в її інтересах, що є очевидним збитком.

Туреччина — єдина мусульманська країна, яка вступила в НАТО. Дозвіл невірним колонізаторським країнам використовувати свою армію в кривавих цілях і інтересах є великим злочином Туреччини.

Якщо Туреччина бажає перемоги і величі, їй необхідно негайно вийти із НАТО, об’явити про створення держави Халіфат і об’єднати Ісламську Умму під затишком єдиної держави.

Зі встановленням Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва Туреччина за допомогою потенціалу Умми зможе подолати невірних колонізаторів. Але поки Туреччина залишається в НАТО, вона буде продовжувати губити себе і свій народ.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Рамзі Узайр
27 Зуль-хіджа 1443 р.х.
26 липня 2022 р.

Головне меню