Якщо у Заходу є червоні лінії, то адже і у Ісламу вони є!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Члени Ради Безпеки ООН, вказуючи на нещодавній напад на мечеть Газраджа в провінції, підкреслили, що тероризм процвітає і як і раніше залишається однією із серйозних загроз міжнародній спільноті, і вони закликали до необхідності боротись з ним.

Нагадаємо, що в п’ятницю 2 вересня 2022 року внаслідок вибуху в мечеті постраждало багато людей, є загиблих і поранені, серед загиблих був імам мечеті Муджібур Рахман аль-Ансарі. Окрім того, що аль-Ансарі був імамом мечеті, він також був відомим і впливовим громадським діячем.

Коментар: ООН і наддержави завжди втручались у справи мусульманських країн, і у внутрішні справи Афганістану — в тому числі. Вони намагаються контролювати мусульманські країни, щоб захистити свою світову гегемонію, забезпечуючи захист світської системи. Америка та інші держави часто втручаються і намагаються примусити уряд «Талібану» погрузнути в західних цінностях і світському образі життя. Відомо, що США призначили Томаса Уеста спеціальним представником по Афганістану, Ріну Амірі — спецпредставником США по справам жінки і правам людини в Афганістані, Річарда Беннетта — спеціальним доповідачем ООН по Афганістану на додаток до спецпредставників Європейського Союзу. Це вказує, що Захід продовжить втручатись у справи Афганістану для забезпечення своїх інтересів і просунення західних цінностей.

Члени Ради Безпеки користуються нещодавнім вибухом в мечеті і піднімають питання про «терористичну загрозу» в Афганістані, і усе це — заради досягнення своїх інтересів. Коли західні держави виражають свою стурбованість щодо свободи, прав жінок, прав людини і т.д., погрожуючи Афганістану політикою «батога і пряника», це означає, що у західного світу є деякі «червні лінії», в які вони вкладають величезні засоби для розповсюдження і запровадження в суспільство. Але коли справа доходить до нас, Захід використовує свої «червоні лінії» як інструмент і гасло для того, щоб заплутати нас в власних червоних лініях. Насправді, світські цінності і інтереси західних держав вимагають від них втручання в інші країни, і справа дійшла до того, що вони вказують, якими повинні бути відносини між подружжям в мусульманських родинах. В той же час вони закликають «Талібан», щоб він не втручався в справи інших країн і не перетинав кордони Афганістану.

Уряд «Талібану» повинен зрозуміти наступне: 1) ідея невтручання в інші країни є нереальною і суперечить тому, що відбувається насправді, 2) якщо у Заходу є червоні лінії, згідно з якими він будує свою політику, то у Ісламу так само є червоні лінії, і Ісламська Держава повинна їх захищати. Це є основою у відносинах з іншими державами. У випадку порушення червоних ліній Ісламська Держава повинна дати негайну відповідь.

Коли була утворена перша Ісламська Держава, вона об’явила себе єдиним органом, який встановлює норми і стандарти не тільки всередині держави, але й для усього людства. Таким чином, Іслам є ідеологією, і він сам встановлює для себе критерії і стандарти, і тільки сильна світова держава може запровадити його. Іслам — це мірило правильного і неправильного, хорошого і поганого. Зі встановленням Праведного Халіфату ми захистимо наші червоні лінії і критерії і забезпечимо дотримання наших принципів і критеріїв в усьому світі.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Афганістані
Сайфуллах Мустанір
12 Сафара 1444 р.х.
8 вересня 2022 р.

Головне меню