Гасло Міжнародного дня захисту дітей 2022року — «Кожна дитина має усі права» — це гасло, що пало до його проголошення

Новини та коментарі
Друкарня

В ім’я Аллаха, Милостивого і Милосердного

Новина: В четвер окупаційна влада «Ізраїля» відмовилась звільнити ув’язненого палестинця Ахмада Манасру. Про це повідомила Палестинська спільнота ув’язнених («PPS»); в їх заяві говориться, що «сьогодні окупаційний суд відхилив апеляції, подані групою захисту у відношенні ув’язненого Ахмада Манасри в окружний суд Бєер-Шеви».

В заяві говорилось, що в апеляціях вимагалась «скасувати рішення комітету класифікувати справу Манасри як терористичну і вимагати його звільнення». Сьогодні окружний суд Бєер-Шеви розглянув апеляційну справу ув’язненого, поданого групою захисту після продовження його одиночного ув’язнення іще на шість місяців і нещодавньої відмови комітету по достроковому звільненню в тюрмі Рамле (тюрма Аялон) в дострокову звільненні Манасри.

Раніше захист ув’язненого заявляв, що Спеціальний комітет по звільненню при управлінні тюрем і пенітенціарних закладів прийняв рішення засекретити справу ув’язненого Манасри по закону про тероризм, тому що вирішив, що справа ув’язненого Манасри є терористичним актом згідно визначенню закону про боротьбу з тероризмом («Madar news», 01.09.2022).

Коментар: Ахмад Манасра народився 22 січня 2002 році в окупованому місті Єрусалимі. Його родина була захоплена окупаційними силами, коли йому було 13 років. Він та його двоюрідний брат Хасан, віком 15 років, буди звинувачені в скоєнні ножового нападу . Під час затримання окупаційні сили, напавши на них, відкрили вогонь, штовхали і били їх так, що Хасан загинув, а Ахмад отримав серйозні поранення, в тому числі — черепно-мозкову травму.

Незважаючи на те, що закон єврейського утворення забороняє суд чи затримання дитини у віці до 14 років, вони заарештували Ахмада, катували його і піддавали жорстким допитам. Невинний дитячий вік не врятував Ахмада від безчинства і тиранії окупантів та їх офіцерів, які вели розслідування у відношенні нього. Незважаючи на свій юний вік, він піддався різним видам тортур і знущань, а його справа була класифікована як «Закон про тероризм».

Умару Ахмаду Манасри сьогодні майже 21 рік, і він досі перебуває в окупаційних тюрмах. Цей узурпатор, що позиціонує себе як борець з тероризмом, насправді є його спонсором і захисником, він окупував Палестину і вигнав її народ, вбивав отців, синів і жінок наводив жах на дітей і похоронив заживо таке поняття, як дитинство і невинність.

Хасана вбили, а Ахмада залякали і звинуватили в тероризмі, і в решті решт невинна дитина визнала те, чого не робила, увесь час повторюючи ту фразу,що йому всучили — «Я не пам’ятаю», — а після ЗМІ і соцмережі рясніли нею повсюдно. Ось він, справжній тероризм, який звинувачує невинних дітей і наполягає на тому, щоб звинувачення було доведено, коли 13-річна дитина томиться в тюрмі і поміщається в одиночну камеру. Усе це здійснили з дитиною, щоб її дитинство пройшло в цих злощасних застінках, щоб там же зустрів він своє юнацтво, де хвороби виснажили його маленьке тіло, а умови утримання усугубили і погіршили його психічний стан.

Палестинська спільнота ув’язнених («PPS») розповіло, що «36 експертів-психологів звернулись до президенту окупаційної держави з проханням про негайне звільнення Манасри у зв’язку з погіршенням стану його здоров’я в окупаційних тюрмах» (адвокат Забарка). Проте окупаційна влада відмовляється і наполягає на тому, щоб не звільняти Манасру, попираючи усі права дитини, відкидаючи усі ті галса, що закликають до поваги дітей і їх права на безпечне і гідне життя.

«Кожна дитина має усі права» — таким є гасло Міжнародного дня захисту людей 2022 року. Дитина має право на безпечне і гідне життя, і її фізичні і психологічні права повинні бути збережені. Отож, де ж ЮНІСЕФ у відношенні того, що відбувається в Палестині і єврейському утворенні, яке сажає «ув’язнених палестинських дітей в свої тюрми, схожі на клітки»? Що Ви скажете на це, конгресмен від Нью-Йорка Александрія Окасіо-Кортес?

Де ж ця організація, коли діти Палестини страждають в єврейських тюрмах?!

Білал Одех із Всесвітньої палестинської організації психіатрії повідомив, що в окупаційних тюрмах знаходиться 8-10 тяжко психічно хворих ув’язнених, стани яких і навіть перевершують стан Ахмада Манасри, а деякі із них страждають більше аніж одним психічним захворюванням одночасно.

В заяві Управління по справам ув’язнених говориться, що рух палестинських ув’язнених в окупаційних тюрмах зміг добитись перемоги в виконанні їх вимог і скасування накладених багаторічних санкцій. Цікаво, яка це перемога? Про які вимоги ви говорите? Звідки взялось те, що трапилось з Ахмадом Манасрою багато років тому назад — з дитиною, яка стала юнаком за ґратами і досі перебуває в ув’язненні, а терористична влада відмовилась звільнити його? А що щодо дітей, кинутих в ув’язнення? Як бути з ними?

Те, що відбувається з дітьми в Палестині і в усіх мусульманських країнах, є волаючим і кричущим питанням, і у цього немає рішення, окрім Халіфату, який захистить їх і кожного мусульманина і мусульманку від мала до велика, більше того, захистить усіх, хто пов’язаний з державою Ісламу, адже ця держава править справедливими і неупередженими законами Всевишнього. Немає іншого способу вигнати євреїв із Палестини, окрім як за допомогою великої держави, яка поверне Уммі колишню славу і панування.

كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْكِتَابِ لَكَانَ خَيْراً لَّهُم مِّنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ

«Ви є кращою із общин, яка з’явилась на благо людства, наказуючи робити схвалюване, стримувати від засуджуваного і віруючи в Аллаха. Якщо б люди Писання увірували, то це було б краще для них. Серед них є віруючі, але більшість із них — нечестивці» (3:110).

 

Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Зінах Саміт
8 Сафара 1444р.х.
04.09.2022р..

Головне меню