Дефіцит продовольства

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Дослідження, проведене «Allianz Trade» показало, що ріст цін на продовольство зачепить 11 країн. Також можлива громадська напруженість в Тунісі, Лівані, Єгипті і Йорданії. В матеріалі говориться: «Не кормити людей означає почати конфлікт».

Коментар: В місті Джемна в Тунісі в 2016 році, молоді люди, організувавши бізнес, на протязі 5 років отримали прибуток в 6 млрд. динарів. Вони змогли добитись цього результату власними зусиллями, не володіючи великими можливостями. Вони щиро бажали вкластись і змінити регіон. У той же час держава не в змозі забезпечити продовольчу безпеку свого народу, незважаючи на багатство плодючих сільськогосподарських угідь, рясність оливок, пшениці, фініків і цитрусових, не говорячи вже про людський ресурс і підземні багатствах. Реальність показує те, чим насправді володіє держава. Заяви влади про нездатність забезпечити основні потреби людини наочно показують брехню держави відносно турботи про справи людей.

В Тунісі немає проблем з робочою силою, адже молодь увесь час перебуває в пошуках роботи. Уряд замість того, щоб створити роботі місця, навпаки, перешкоджає цьому і усіляко ускладнює життя простому народу, через що той вимушений втікати із країни у пошуках роботи і гідного життя. Влада тільки в змозі втягувати молодь в театри, стадіони і фестивалі, а гонорари артистів складають круглі суми, деякі із яких перевищують 90 тис. динарів.

Світові держави нав’язують усьому світу капіталістичну систему. Капіталізм є реальною причиною кризи в Тунісі і в решті арабських країн. Уряд Тунісу слідує фінансовій політиці ,яка призводить до щоденному падінню туніського динара. Уряд передав підземні багатства західним колоніальним компаніям, і тепер він пожинає «плоди» цього. Більшість людей страждає від зубожіння, що показує неспроможність цієї системи, яка не може забезпечити життєві потреби , а тільки обтяжує і збільшує вартість життя.

كُلُّكُمْ رَاعٍ وَكُلُّكُمْ مَسْؤُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ

«Кожен із вас пастир, і кожен несе відповідальність за свою паству».

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Рімбу Абдуллах
11 Сафара 1444 р.х.
7 вересня 2022 р.

Головне меню